Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in kızı İngiltere’ye kaçarken yanında bir servet götürdü!. Malikane ve özel jet aldı!.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in kızı İngiltere’ye kaçarken yanında bir servet götürdü!. Malikane ve özel jet aldı!.

İngiliz basını ülkeyi 30 yıl boyunca yöneten Kazakistan’ın eski cumhurbaşkanı Nazarbayev’in kızının lüks hayatını gün yüzüne çıkardı!.  Aliya Nazarbayeva yaklaşık 4 milyar liralık servetini İngiltere’ye kaçırdı!. Ardından malikane ve özel jet satın aldı!.

The Telegraph’ın haberine göre, Kazakistan’ın eski cumhurbaşkanının kızı, 220 milyon sterlinlik (yaklaşık 4,1 milyar lira)  servetini ülke dışına çıkardıktan sonra, 18 milyon sterlin değerinde lüks bir jet ve 8,75 milyon sterlinlik bir malikane satın aldı.

41 yaşındaki Aliya Nazarbayeva, iki mali danışmanına, Lichtenstein’dan İngiliz Virgin Adaları’ndaki  denizaşırı tröstlere ve şirketlere para aktarma talimatı verdikten sonra, İngiltere’de oturma izni elde etmek amacıyla kuzey Londra’daki Highgate’de bir malikane ve bir Challenger Bombardier jeti satın aldı.

Dubai’de 14 milyon dolarlık bir mülkün satın alınmasını da içeren alışveriş 2006’da gerçekleşti.

Telegraph gazetesinin haberine göre,  Nazarbayeva iki mali danışmanıyla anlaşmazlığa düşerek sahtekârlık, fonların zimmete geçirilmesi, dolandırıcılık amaçlı komplo, mütevelli görevi ihlalleri ve sebepsiz zenginleşme ile suçlandı. Bu anlaşmazlık, yaptığı harcamaları ve lüks hayatınnı gün yüzüne çıkardı.

Ülkeyi 30 yıl boyunca yönetti

Bununla birlikte, Nursultan Äbişulı Nazarbayev, 24 Aralık 1990’da başladığı cumhurbaşkanlığı görevinden 19 Mart 2019’da istifa etti. Neredeyse 30 yıl boyunca Kazakistan lideri olan Nazarbayev bu süre içinde çok zenginleştiğinden hala ülkede iktidarı elinde tutan kişi olduğuna inanılıyor.

Kazakistan şu anda alev alev

Ancak, şu anda  eski Sovyet ülkesinin 30 yıllık bağımsızlığında yaşadığı en şiddetli protestolarda en az 164 kişi hayatını kaybetti. Başkent Almatı’daki kamu binaları yağmalandı ve ateşe verildi.

Kazakistan’daki huzursuzluk, Nazarbayev ve ailesinin büyük bir servet biriktirmesine karşı halkın öfkesi tarafından körüklenirken, Kazak sakinlerinin büyük çoğunluğu akaryakıt fiyatlarındaki bir artışın ortasında geçinmek için mücadele ediyor.

“Babasını Dubai’ye götürebilir” 

Bu nedenle Nazarbayeva’nın iç karışıklıklardan kaçmaya çalışan babasıyla Dubai’ye gitmeye çalıştığı ve Londra’daki mülkü güvenli bir üs olarak kullanabileceği öne sürüldü.

Diğer taraftan, mücevher tasarımcısı, giyim markası ve Almatı’da bir güzellik spasının sahibi olmasıyla tanınan Nazarbayeva, dava gizli bir anlaşmayla karara bağlanmadan önce iki mali danışmanını Londra’da 165 milyon sterlin karşılığında dava etti. Ailenin İngiltere ile olan mali bağlantıları ise sürüyor.

Prens Andrew’in evini satın aldı

Geçen yıl İngiliz polisi, Nazarbayev’in kızı ve torununu Londra’da 80 milyon sterlin değerinde üç mülk satın almak için parayı nasıl bulduklarını detaylandırmaya zorlamak için Yüksek Mahkeme’nin açtığı bir davayı kaybetti.
Bu arada Nazarbayev’in damadı, 2007’de Prens Andrew’un eski evi olan Sunninghill Park için 15 milyon sterlin ödedi.

Yüksek Mahkeme belgelerine göre Nazarbayeva, danışmanların kendisini parayı Kazakistan’da tutmasının güvenli olmadığını söylemesinin ardından Kazakistan’dan 312 milyon dolar transfer etti.

Nazarbayev’in İngiltere ile bağlantıları 

Öte yandan, İngiltere’nin eski başbakanı Tony Blair, Kazakistan olan ilişkileri nedeniyle sürekli olarak tepkiye maruz kalmıştı. Nazarbayev’in otoriter rejimi insan hakları ihlalleri nedeniyle uluslararası eleştirilerin odağında yer aldı ve 2011’de Blair’in danışmanlık şirketi Tony Blair Associates (TBA), Kazak hükümetine danışmanlık yapmak için bir sözleşme imzaladı.

Tartışmalı anlaşma, Nazarbayev’in zam  protestosu sırasında güvenlik güçlerinin en az 14 kişiyi öldürdüğü bir katliam esnasında geldi ve Blair’ın Nazarbayev’e bu siyasi krizden çıkmasına yardım ettiği açıklandı.

Ayrıca, eski İngiliz başbakanı, Kazak lidere 2011’deki silahlı saldırılarla ilgili Batı medyasından gelen soruları nasıl ele alması gerektiği konusunda tavsiyede bulundu ve Nazarbayev’in 2012’de Cambridge Üniversitesi’nde bir konuşma yapmasını sağladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.