Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,3869
EURO 35,2153
ALTIN 2.326,10
BIST 9.079,97

Kemal Bey’in 2023 kehaneti! “Cumhuriyetin 100. yılında iktidar olacağız!.”

Kemal Bey’in 2023 kehaneti! “Cumhuriyetin 100. yılında iktidar olacağız!.”
09.02.2020
A+
A-

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da gerçekleşen CHP İstanbul 37. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında, “Bu ülkenin bütün insanlarına düşen görev, 100 yıl sonra Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak. Önümüzdeki süreç, iktidar. Niye iktidar olmak istiyoruz? Güzel Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak için.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP İstanbul 37. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Terör örgütlerinden ve coğrayamızdaki iç ve dış tehditlerden yine bahsetmeyen Kılıçdaroğlu kendi tezlerini detaya girmeden başlıklar halinde özetledi. Kılıçdaroğlu, 2023’de Cumhuriyetin 100 yılı olacağını hatırlatarak, “Bu ülkenin bütün insanlarına düşen görev, 100 yıl sonra Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak. Önümüzdeki süreç, iktidar. Niye iktidar olmak istiyoruz? Güzel Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak için.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarının 4 ayaklı bir stratejiyle çözülebileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

PARLAMENTER SİSTEME DÖNMEK İSTİYOR

“Kesinlikle bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Kadın-erkek eşitliğini, yargı bağımsızlığını, medya özgürlüğünü getireceğiz. Kanada’da, AB’de, Güney Kore’de, Japonya’da ne varsa demokratik standartlar açısından ne gerekiyorsa tamamını yapmaya kararlıyız. Üniversitelerde her türlü düşünce özgürce tartışılacak. Tartışmaktan, farklı düşüncelerden korkan bir toplum, sağlıklı bir gelecek inşa edemez. Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülke büyümemiştir. Demokratik parlamenter sistemi, mutlaka yeniden inşa edeceğiz. Parlamenter sistem derken, eskiye döneceğiz değil, tamamen darbe hukukundan arınmış, gerçek anlamda bir demokratik parlamenter sistemden söz ediyorum. Anayasası ve yasaları değişmiş, gerçek anlamda demokrasiden söz ediyoruz.”

İKTİSADİ VAATLERİ

İkinci ayağı “üretim” şeklinde açıklayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin her alanda üretim yapması gerektiğini vurgulayarak, “21. yüzyılda iki büyük güç olduğunu herkes kabul ediyor. Bir silahlı gücünüz vardır, bir de yumuşak gücünüz vardır, kültür dünyanız yani. Sanatçıların ürettiği eserler dünyanın her tarafına ulaşabiliyorsa, sizden daha güçlü bir toplum yoktur. Bu nedenle üretimi her alanda yapmak zorundayız. Üreticinin, düşünenin önündeki bütün engelleri kaldırmak zorundayız. Türkiye, ürettiği zaman güçlü olacak, alın terinin değerini bilecek, işsizlikle mücadele edecek, bütün dünyada saygınlık kazanacaktır. Yozgat’ın dünya çapında kokulu mercimeği varken, biz mercimek ithal ediyorsak, hepimizin oturup düşünmesi lazım.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, üçüncü ayağı “güçlü bir sosyal devlet” olarak tanımlayarak, şunları söyledi:

“Hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı güçlü bir sosyal devleti inşa etmek zorundayız. Aile sigortasını toplumun gündemine getiren ilk partiyiz. Aile sigortasını yeteri kadar büyük kitlelere aktarmayan partiyiz, yeteri kadar anlatamadık. Güçlü sosyal devlette hedef, kişinin doğumundan ölümüne kadar asla açlığın ve yoksulluğun olmadığı bir toplumu inşa etmek. Herkesin karnı doyacak, herkesin işi gücü olacak. İşi gücü yoksa sosyal devlet yardım edecek. Ama sosyal devlet yardım ederken onun yoksulluğunu afişe etmeyecek. Güçlü bir sosyal devleti yeniden inşa etmek zorundayız, bütün kurum ve kurallarıyla.”

Dördüncü ayağın “sürdürülebilirlik” olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bütün bu çabaları sürdürülebilir kılmanız lazım, eğer sürdürülebilir kılmazsanız, bir süre sonra devletin içten içe çürüdüğünü görürsünüz. Yaptığınız devrimlerin, çabaların bir süre sonra eskidiğini ve çürüdüğünü görürsünüz. Bunu önlemenin yolu devlette liyakat sistemini egemen kılmaktır.” dedi.

18 YILLIK İKTİDARI BAŞARISIZ BULDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin temel sorunlarını belirleyen ve bu sorunlara nasıl çözümler üreteceğini ifade eden tek partinin CHP olduğunu belirterek, partililere şöyle seslendi:

“Yürekten inanın ve öz güvenle her yerde söyleyin: Sorunları en sağlıklı saptayan parti ve o sorunların nasıl çözüleceğini en iyi bilen, programı, projesi olan tek parti CHP’dir. Lafla peynir gemisi yürümez, neyi, nasıl yapacağınızı bileceksiniz. Biz, neyi, nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Neyi, ne zaman yapacağımızı da çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki süreç sadece bizim açımızdan değil, Türkiye açısından çok önemli. Türkiye şu anda freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Her alanda, eğitimde de dış politikada da ekonomide de her alanda gidiyor. Kimse yarın sabah ne olacağını bilmiyor. Nasıl bir trajediyle karşılaşacağımızı hiç kimse bilmiyor. Geleceğe yönelik doğru dürüst bir hesap bile toplumun önüne konulmuş değil. Yılların Devlet Planlama Teşkilatı da kapatıldı. Bütün bunları yeniden değerlendirmek zorundayız. Birebir… Bize oy versin veya vermesin herkese ulaşmak zorundayız, her renge, her kimliğe, her inanca ulaşmak zorundayız. Bizim toplum arasında ayrıştırma, bölme gibi bir lüksümüz yok. Bir ittifak kurduk, Millet İttifakı. Millet İttifakı aslında bir demokrasi ittifakıdır. Bugün geldiğimiz noktada toplum ikiye bölünmüş durumda. Demokrasiden yana olanlar, tek adam rejiminden yani otoriter rejimden yana olanlar. Demokrasiden yana olanların ortak, birlikte davranması, Türkiye’yi çağdaş anlamda demokrasiye kavuşturması gerekiyor. Otoriter rejimden yana olanlar ise her türlü yasaktan yana, eleştiriden muaf olmak istiyorlar. Demokrasi sadece benim için değil, sadece CHP’liler için değil, hepimiz için geçerli.”

DEMOKRASİYİ KURTARDIKLARINI İDDİA ETTİ

CHP’lilerin toplumun önderi olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Eğer biz bir Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdiysek, emin olun bunun karşılığını aldık, her görüşten insandan. Yüksek Seçim Kurulu kararına rağmen bu ülkenin insanları 13 binlik farkı 800 bine çıkarıyorsa, bu ülkede bu insanlara güveneceksiniz. Onlara diyeceksiniz ki ‘Size güveniyoruz.’ Hedef, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak. Bu, bizim bu millete, dünyaya sözümüzdür. En çok tartışılan olay İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri oldu. Bütün dünya dikkatle izledi. Bu ülkenin insanları bütün dünyaya şu mesajı verdik: Dikta yönetimlerine, baskıya, onların yargılarına rağmen bu ülkenin insanı tercihini demokrasiden yana koydu ve diktatörü sandıkta yendi. Dünya siyaset tarihine bıraktığımız en önemli miras budur. Çoğumuz, dünya siyaset tarihine armağan ettiğimiz başarının farkında bile değiliz. Sandığa gittik ve demokrasiyi kurtardık. Dünya büyük bir saygıyla Türkiye’deki gelişmeleri izledi. Demek ki yapabiliriz. Birinci aşamayı tamamladık, sıra geldi ikinci aşamaya. Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu ülkenin bütün insanlarını kucaklayarak birlikte yapacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.