CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de temaslarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Bayraklı ilçesinde Dilber Apartmanı’nın temel atma törenine katıldı.

Kalpak giydirildi

Törene katılan vatandaşlarla ayaküstü bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu’na kalpak giydirildi.

Partili bir kadın, yanına gittiği Kılıçdaroğlu’na elindeki kaypağı giydirirken, o anlar objektiflere yansıdı.

Şanlıurfa hatırlatması

Törendeki konuşmasında Kılıçdaroğlu, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize verin, bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz.” dediğini anımsattı.

“Allah’ın güneşi bedava”

Bu sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu, çiftçilerin tamamına elektriği kademeli olarak ücretsiz vereceklerini söylerken şunları dile getirdi:

“Allah’ın güneşi bedava. Dolayısıyla İzmir’den Şanlıurfa’ya da selam gönderiyoruz. Denizli Bozkurt’a da selam gönderiyoruz. Çünkü Bozkurt Belediye Başkanımız güneş santralini kurdu ve orada çiftçilere elektriği ücretsiz veriyor.

“Çiftçilerin tümüne elektriği ücretsiz vereceğiz”

Demek ki oluyor. Küçük bir ilçede oluyorsa bu demek ki Şanlıurfa’da da olacak. Demek ki Erzurum’da da olacak. Türkiye’nin her tarafında bunu yapacağız inşallah. Aşama aşama çiftçilerin tümüne elektriği ücretsiz vereceğiz.”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu, önlem almanın siyasal iktidarların temel görevleri arasında yer aldığını kaydetti.

“Japonya’da daha şiddetli depremlerde kimsenin burnu kanamıyor”

“Japonya da deprem bölgesi ama Japonya’da daha şiddetli depremler olmasına karşın kimsenin burnu kanamaz.” diyen CHP Lideri, şöyle konuştu:

“Ama bizde daha düşük tonda bir depremde çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Akılla, mantıkla, bilgiyle, bilişimle, dayanışmayla bu sorunu aşabiliriz. Ve bu sorunu aşmakta kararlıyız. Bu sorunu aşmanın temel yolu bilgiyi egemen kılmak.

“Deprem vergileri bunun için çıktı”

Bilgiye dayalı inşaatlar yapmak ve insanların da o konutlarda güven içinde oturmalarını sağlamak. Deprem vergileri bunun için çıktı. Deprem vergilerinin halktan toplanmasının temel mantığı da buydu. Güzel, depreme dayanıklı konutlar yapılacaktı.

Ve insanlarımız o konutlarda huzur içinde oturacaktı. Ama nereye gittiğini bir türlü öğrenemedik. Ve bunun hesabı da yeteri kadar verilmedi. Ama hiçbir yurttaşımız endişe etmesin, o deprem vergilerinin nereye harcandığını bulacağız. Nerelere savrulduğunu bulacağız.

“Kentleri depreme dayanıklı hale dönüştüreceğiz”

Türkiye’nin bütün kentlerini depreme dayanıklı kentler haline dönüştüreceğiz. Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle ve şeffaf bir yönetimle ve demokrasiyle bunların tamamını yapacağız.”