Türkiye, uzun süredir ürettiği yerli ve milli teknolojileriyle savunma sanayii alanında tüm dünyada kendinden söz ettiriyor.

Yerli ve milli olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın bir ay içinde havalanması bekleniyor..

İzmir’de denemeleri yapılan Kızılelma, Yunanistan’da da geniş yankı uyandırıyor..

Muğla’nın Fethiye ilçesinde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılelma’ya değindi.

“Dünya krizden krize savruluyor. Küresel siyaset ve ekonomi sistemi temellerinden çatırdıyor. Türkiye olarak biz bu dönemde sadece ayakta kalmakla yetinmiyor daha büyük hedeflere yürüyoruz.” vurgusunda bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“F-16’ların taşıdığı bombayı taşıyacak”

“Türkiye’nin yıldızı her geçen gün daha da parlıyor. Fırsatlar daha büyük kazanca dönüşüyor. Düşmanlarımız da boş durmuyor elbette. Elde ettiğimiz kazanımları elimizden almak için her yolu deniyor. İçeriden birileri de bunlara su taşıyor ama milli meseleler siyaset üstü olmalıdır. Akdeniz’de, Ege’de, Karadeniz’de kazandıklarımıza hep beraber sahip çıkmalıyız. Göreve geldiğimiz zaman savunma sanayisi yüzde 20’ydi şimdi yüzde 80 oldu. Artık İHA’larımızı SİHA’larımızı yapıyoruz. Akıncımızı yapıyoruz ama hepsinden öte birde şimdi kızıl elmamızı yaptık ve seri üretimine de başladıktan sonra bunlar F16’nın taşıdığı bombayı taşıyacak.

“Yunan ‘Çılgın Türkler ne yapıyor’ diyor”

Tüm bunlarla beraber Yunan ‘Çılgın Türkler ne yapıyor’ diyor. Bunları ürkütmeye başladı. Diyorum ki ‘Ey Yunan uslu durduğun müddetçe seninle işimiz yok. Yeter ki uslu dur.

Savunma sanayimiz güçleniyor. Ülkemize tepeden bakanların süngüleri düşüyorsa buna hep birlikte destek vermeliyiz. Bunun için seçimlerde iradenize, oylarınıza sıkı sahip çıkmaya davet ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma F-16'nın taşıdığı bombaları taşıyacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma F-16'nın taşıdığı bombaları taşıyacak