Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97

Matematik uzmanları FETÖ’nün şifresini kırdı, örgütün askeri sınavlarda ki düzenbazlığı ortaya çıktı!.

Matematik uzmanları FETÖ’nün şifresini kırdı, örgütün askeri sınavlarda ki düzenbazlığı ortaya çıktı!.
10.06.2020
A+
A-

2017 yılında FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan denizci bir yüzbaşı, örgütün askeri sınavlarda üyelerine şifreli bir aday numarası verdiğini itiraf etti. ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nden bilirkişiler sınavları ve adayların numaralarını incelemeye aldı. İki yıl sonunda tüm sınavlardaki şifreleme yöntemleri ortaya çıkartıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nden (FETÖ) yakalanan denizci bir yüzbaşı, örgütün askeri sınavlarda üyelerine şifreli bir aday numarası verdiğini itiraf etti. Şifreleri çözen ODTÜ’den matematik uzmanları, “Numaraların böyle hazırlanması Milli Piyango çekilişlerinde arka arkaya 10 kez büyük ikramiye kazanmış olma olasılığından küçüktür” raporu verdi.

Adaylar mülakattan önce şifreleniyor

Hürriyet’te yer alan habere göre, denizci yüzbaşı E.A. 2017 yılında FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı. Ankesörlü telefonlarla aranmış, yakalanmıştı. Savcılıkta itirafçı olmak istediğini söyledi. Yüzbaşı E.A.’nın anlattıkları, sınav sorularını çalıp örgüt üyelerinin sınavlarda başarılı olmasını sağlayan FETÖ’nün özel şifreleme yöntemiyle ilgiliydi. Askeri okul mülakatlarından önce adaylar şifreleniyor, şifreli aday FETÖ’cü subaylar tarafından verilen en yüksek notla okula seçiliyordu. Mülakat heyetinin tamamı FETÖ’cü olmasa da, FETÖ’cülerin verdikleri notlarla adayların mülakatı geçmeleri sağlanıyordu. E.A. itiraflarında örnekler de verdi. Mesela bir yıl aday numaralarının sonu çift rakamlar olan öğrenciler okula girmişti, başka bir yıl ise aday numaralarının toplamı 21 olan öğrenciler.

ODTÜ’lü matematikçiler şifreyi kırdı

E.A.’nın anlattıkları FETÖ operasyonlarının merkez üssü olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda mercek altına alındı. Ancak iddiaların bilimsel olarak da kanıtlanması gerekiyordu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nden bilirkişiler sınavları ve adayların numaralarını incelemeye aldı. İki yıl sonunda tüm sınavlardaki şifreleme yöntemleri ortaya çıkartıldı. Bilirkişi heyeti 13 Aralık 2019’da yazdığı raporda bu aday numaralarının tesadüfen verilmiş olamayacağını belirterek, “Milli Piyango çekilişlerinde arka arkaya 10 kez büyük ikramiye kazanmış olma olasılığından küçüktür” dedi. Rapora göre örgüt 2005, 2011 ve 2012 yıllarında yapılan hava astsubay sınavlarında öğrencilere şifreli numaralar vermişti.

191 TSK mensubu hakkında yakalama kararı

İzmir’deki sınavlarda şifreyle TSK’ya sızdırılan 1079 astsubay tespit edildi. Bunların 437’si hakkında zaten işlem yapılmış, 639’unun ise ankesörlü telefonlar aracılığı ile örgütün imamlarıyla irtibatlı olduğu saptanmıştı. Bilirkişilerin tespitini, önceden yapılan çalışmalar da doğruluyordu. Bunun üzerine dün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı henüz haklarında adli işlem yapılmamış, 181’i muvazzaf 191 TSK mensubu hakkında yakalama kararı verildi. İzmir polisi tam 22 ayrı ilde eşzamanlı operasyonlar yaparak gözaltıları gerçekleştirdi.

“Mücadele örgüt son bulana kadar devam edecek”

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde operasyonu yöneten İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, “Alçak Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı Türkiye Cumhuriyetimizin, hem Cumhuriyet başsavcılıklarımızın hem de emniyetin mücadelesi sürüyor. Nasıl ki bölücü terör örgütü PKK’ya karşı verilen mücadele dağdaki son terörist bitene kadar devam edecekse, alçak Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik mücadele de örgüt son bulana kadar devam edecek. Bununla ilgili, hâlâ görevde olanlara yönelik çalışmaların çok kritik olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle devam ediyoruz” dedi.

İstanbul ve Ankara’da ‘mahrem’ operasyonu

FETÖ’nün TSK’daki mahrem yapılanmasına karşı İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları operasyon talimatı verdi. Kara, Hava, Deniz ve Jandarma’ya yönelik operasyonlarda sözde örgüt imamı olan öğretmen ve doktorlar da gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı örgütle halen irtibatta olan 21’i muvazzaf 114 kişi için gözaltı kararı verdi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 8 ildeki adreslere operasyon yaptı. Gözaltına alınanlar arasında Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde halen aktif görevde bulunan askerler ile askeri öğrenciler de vardı. Ayrıca askerlere talimat veren doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu mahrem imamlar da gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, operasyonda 53 kişinin gözaltına alındığı, diğer kişilerin de arandığı belirtildi.

Mahrem imamın itirafı sonrası düğmeye basıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın operasyonu ise gözaltındaki bir mahrem imamın itirafları sonrası yapıldı. Örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma’daki üyelerine yönelik operasyonda 41 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılık kaynakları, operasyonlarda isimleri geçen kişiler arasında halen görevde subay ve astsubaylar olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.