Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3698
EURO 35,0047
ALTIN 2.326,10
BIST 9.092,70

Memur-Sen: “28 Şubat’ı ve ikna odalarını unutmadık!.”

Memur-Sen: “28 Şubat’ı ve ikna odalarını unutmadık!.”
27.02.2021
A+
A-

Memur-Sen’den yapılan açıklama, ‘İkna odaları kuranları, üniversite kapılarına turnike koyduranları, başörtülü kızlarımıza şiddet uygulayanları ve cuntanın yanında ve emrinde hazır olda durup milli iradeye ve hürriyete yönelik taciz suçlarına ortak olanları unutmadık, unutmayacağız da’ denildi..

Memur Sendikaları Konfederasyonunca (Memur-Sen), 28 Şubat mazlumlarının hukukunu inşa, haklarını ihya, itibarlarını iade, zararlarını tazmin edecek kararlar, kararnameler, kanunlar yürürlüğe koymanın mazlum ve mağdurlara karşı borç, tarihe ve geleceğe karşı ortak sorumluluk olduğu belirtildi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada darbenin, toplumları ve ülkeleri kontrol altında tutmak için geliştirilen emperyalist düzenek olduğu vurgulandı.

“Postmodern darbe” şeklinde nitelendirilen 28 Şubat’ın önceki darbelerden farklı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Memur-Sen’in, kendilerini milletin ve iradesinin üstünde görenleri, milletin tanklarını demokrasiye balans ayarı çekmek için kullananları, millet düşmanı ve emperyalist uşağı olarak kodladığı kaydedildi.

ikna-odalari-28-subat-drami_8840989-11340_600x315

Memur-Sen’in 28 Şubat’a, mevzuatına, uygulamalarına ve müktesebatına karşı her zeminde mücadele ettiği bildirilen açıklamada, “Darbenin üzerinden 24 yıl geçti. İkna odaları kuranları, üniversite kapılarına turnike koyduranları, başörtülü kızlarımıza şiddet uygulayanları ve cuntanın yanında ve emrinde hazır olda durup milli iradeye, demokrasiye ve hürriyete yönelik taciz suçlarına ortak olanları unutmadık, unutmayacağız da.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Necmettin Erbakan başbakanlığında kurulan 54. Hükümet’in “sistemin kaçaklarını bulup, borç faiz denkleminden beslenen bezirgan ekonomisine darbe indirdiği ve komprador sermayeye peşkeş çekilmeye hazırlanan KİT’leri kara geçirdiği” belirtilerek, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“Müesses nizama göre, bu politikalar büyük suçtur ve suç ne kadar büyükse ceza da bir o kadar büyüktür. Nihayet, o kara kışın oluşturduğu iklimin açtığı yaralar hala sızlamaktadır. Bugünden geçmişe baktığımızda, ‘irtica bin yıl sürerse 28 Şubat da bin yıl sürecektir’ söylemiyle millete namlu doğrultan cuntacıların milletin verdiği imkanları istismar ederek elde ettikleri kirli güç ve bu kirle inşa ettikleri kibir kuleleri, milletin ortaya koyduğu emsalsiz direnç ve Anadolu’yu medeniyet coğrafyasının umudu haline getiren kadim bilinçle bizatihi millet tarafından yerle yeksan edildi. Bin yıllık vesayet rüyaları, milletin ferasetiyle kabusa döndü, düzenekleri tepelerine çöktü.”

Milletin hem sorumluluk hem de iradeyi ele aldığı, darbecilere ve vesayetçilere yargı eliyle yaptıklarının hesabını sorduğuna işaret edilen açıklamada, vesayet düzeneği ve düzenlemelerinin ortadan kaldırıldığı, düzeneğin faillerinden 21’inin müebbet hapse çarptırıldığı hatırlatıldı.

Bu dönemde ihraç edilenler ile istifaya zorlananların göreve yeniden başlamalarına, açıkta geçen sürelerinin çalışmış gibi sayılmasına ve başörtülü olarak görev yapmalarına yönelik düzenlemelerin hayata geçirildiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Güne ve yarına dair sorunlar giderildi, ne var ki geçmişteki kayıplar giderilmedi, vesayet döneminin verdiği zararlar tazmin edilmedi. ‘İrtica’ söylemiyle açılan ve cunta karşısında hazır olda duran hakimlerin verdikleri mahkeme kararlarının da yok hükmünde sayılması gerekir. Zira söz konusu mahkeme kararları, ‘millet adına’ değil, ‘esareti altında oldukları vesayet adına’ verildi. İdarenin vesayet altında olduğunu, yürütmeye yönelik vesayet uygulandığını kabul edip yargı alanında bu vesayetin olmadığını düşünmek, kabul etmek, 28 Şubat’ı küçültmek, darbe gerçeğini küçümsemek olur.

Memur-Sen ailesi olarak diyoruz ki 28 Şubat mazlumlarının hukukunu inşa edecek, haklarını ihya, itibarlarını iade, zararlarını tazmin edecek kararlar, kararnameler, kanunlar yürürlüğe koymak mazlum ve mağdurlara karşı borcumuz ve tarihe ve geleceğe karşı ortak sorumluluğumuzdur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.