Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,3656
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,16
BIST 9.079,97

Metrodaki bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz tutuklandı!.

Metrodaki bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz tutuklandı!.
25.11.2021
A+
A-

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda akşam saatlerinde bir kadına elinde bıçakla tehditler savuran saldırgan Emrah Yılmaz, “Silahla tehdit”, “Basit yaralamaya teşebbüs” ve “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarından tutuklandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturmayla görevlendirilen kadın savcı, tutuklama talebinin gerekçesinde çok çarpıcı ifadeler kullandı. Öte yandan Türkiye’nin konuştuğu olaya ilişkin saldırganın ifadesi de ortaya çıktı.

Dün akşam saatlerinde Kadıköy Tavşantepe seferini yapan metronun içinde yalanan ve S.D.(26), Nilgün M.D.(51) ve Azize N.K.(26) isimli kadınları bıçakla tehdit ederek, küfürler savurduğu belirlenen saldırganın Huzurevi durağından binip Ünalan durağında indiğini tespit eden polis, yaptığı çalışmada, saldırganın uyuşturucu ve benzeri suçlardan 23 ayrı kaydı olan Emrah Yılmaz olduğunu tespit etti. Adresi tespit edilen saldırgan gece düzenlenen baskınla, Zümrütevler Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

KADININ ÜZERİNE BIÇAKLA YÜRÜDÜ

Polis, metroda bıçaklı saldırı girişimine maruz kalan kadınların bilgilerine de başvurdu. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre saldırganın metroda maskesi tam takılı olmayan Azize N.K.’yi “maskeni tak” diyerek uyardığı, ancak cilt hastalığı olan kadının “Yüzümde yara var” dediği, ancak saldırganın aldığı cevap sonrası kadına hakaret etmeye başladığı, durum üzerine metroda bulunan Nilgün M.D.’nin saldırgana tepki gösterdiği, saldırganın bu kez, 51 yaşındaki kadın ve kızı Senanur D.’nin üzerine bıçakla yürüdüğü belirlendi.

23 AYRI SABIKA

Küfürler ve tehditler eşliğinde kadının üzerine yürüyüp ardından metrodan inerek uzaklaşan ve polisin kamera takibiyle yakaladığı öğrenilen saldırgan emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, yapılan sabıka sorgulamasında uyuşturucu satıcılığından kullanıcılığa, yaralamadan kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdite kadar değişik suçlardan 23 ayrı sabıkası olduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Emrah Yılmaz, “Silahla tehdit”, “Basit yaralamaya teşebbüs” ve “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarından tutuklandı.

KADIN SAVCIDAN DERS GİBİ TALEP

İstanbul’da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde Senanur Damgacı’yı elindeki bıçakla tehdit eden saldırgan Emrah Yılmaz’ın “Silahla tehdit” suçundan tutuklanma talebinin gerekçesi ortaya çıktı. DHA’nın ulaştığı bilgilere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturmayla görevlendirilen kadın savcı, tutuklama talebinin gerekçesinde çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Saldırının sadece Senanur Damgacı’ya değil tüm kadınlara yönelik olduğunu belirten Savcı Fatmagül Yörük, saldırganın neden tutuklanması gerektiğini şöyle bildirdi:

“Kent yaşamında insanların topluca bir arada bulundukları etkinlik alanları, rekreasyon alanları, toplu taşıma araçları ve durakları ile buna benzer yerlerin kişilerin can, mal ve cinsel güvenlikleri açısından daha emin mahaller olduğu kabul edilir. Bu yerleşik sosyal kabul ile beraber, şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil, o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır. Sokaklar, metrolar korku dolu değil, güven dolu olmalıdır. Şiddet ise önce dilde başlar, sonrasında eyleme döner, olayda en çok dikkat çeken şeylerden biri de şüphelinin küfürleridir. Küfür, şiddettir. Şiddeti yasaları uygulayarak engelleyebiliriz; kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir. Bireylerin toplum yaşamının akışına duydukları güvenin örselenmesi ceza, adalet sistemi ve sosyal açıdan onarılması güç zararlara yol açacaktır.”

Savcı Yörük, saldırganın müşteki kadınlara saldırıda kullandığı taktirde öldürücü olacağı kesin olan bir kesici aletle tehdit ve yaralamaya teşebbüs eyleminde bulunmasının suçun vahamet derecesini artırdığını da belirtti.

 

Son dakika Metrodaki bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz tutuklandı

 

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Emrah Yılmaz’ın ilk ifadesi de ortaya çıktı. Saldırgan ifadesinde “Metroda yaşlı bir kadının maskesi açıktı. Ben de onu maskesini kapatması için uyardım. Fakat bu sırada ağzından küfür çıktı. Başkaları beni bu konuda uyarınca bir anda kendimden geçtim ve saldırdım. Sonrasını hatırlamıyorum.” dedi.

BIÇAĞI BİLETMEK İÇİN YANINA ALMIŞ

Şüpheli Emrah Yılmaz’ın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadesinde, “24/11/2021 günü akşam saatlerinde Ataşehir’e gitmek için ikametimden çıktım. Daha önce biletmek amacıyla mahalle yakınlarındaki bileyici dükkanına bıraktığım ekmek bıçağını da işyerinden alıp oradan ayrıldım. Bıçak gazeteye sarılmış poşet içerisindeydi. Akşam dönüşte alamazdım çünkü dükkan kapalı olurdu. Yolda yürürken bıçak poşeti yırtıp yere düştü. Ben de yanımda bulunan gazeteye iyice sararak montumun iç cebine koydum. Her ne kadar emniyette kot pantolonumun arka cebine koyduğum yazılmış ise de bunu kabul etmiyorum. Bıçak kot cebine sığacak kadar küçük değildi. Cebimdeki bıçakla beraber huzurevi durağından Kadıköy metrosuna bindim. Metro hareket ettiği sırada ben oturuyordum. 2-3 durak sonra tesettürlü bir kadının maskesini aşağı indirdiğini gördüm. Bu konuda kendisini nazikçe uyardım. Kadın bir anda kızgın bir şekilde “çekmeyeceğim, siz karışamazsınız” dedi.

Ben yine de kibarca onu uyarmaya devam ettim. Astım hastası olduğumu buna rağmen maske taktığımı söyledim. Bu sırada olayla alakası olmayan genç bir kadın bağırarak araya girdi. Tam hatırlayamamakla beraber “şerefsiz, it, köpek” gibi hakaretler etti. Tartışma yüksek sesle olunca diğer insanlar da araya girdi. Aynı genç kadın buna döner tekme attı. Tekme karnıma geldi. Beni tuttukları için karşılık vermedim. Kadının annesi de benim vücuduma tekme ve yumruk attı. Kendilerine hakaretle karşılık vermiş olabilirim. Etraf kalabalıklaşınca bir anda korktum ve olay günü bileyiciden aldığım montumun iç cebinde bulunan bıçağı çıkarttım. Gazete montumun cebinde kaldı. Ortamdan kaçmak için kimseyi hedef gözetmeden sadece bıçağı çıkarttım. Öğrendiğim kadarı ile genç kadın karate eğitmeniymiş. Bana vurduğu tekme beni hem çok küçük düşürdü hem de canımı yaktı. Ben orada maske kullanımı anlamında herkesin hakkını savundum. Buna rağmen sanki ben suçluymuşum gibi yolcular üzerime gelmeye başladılar. Ben de kimseyi hedef almadan tam hatırlayamadığım hakaret içerikli cümleleri kurdum. Metrodan inerken de linç edilmemek için elimdeki bıçağı göstermeye devam ettim” dedi.

 

Son dakika Metrodaki bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz tutuklandı

 

ŞİKAYETÇİ OLDU

Kadının ve annesinin kendisine saldırdığını ve hakaret ettiğini söyleyen Yılmaz, “Kimseyi korkutmak veya yaralamak gibi bir amacım yoktu. Beni darp eden ismini olay nedeniyle öğrendiğini Senanur ve Nilgün isimli şahıslardan ben de şikayetçiyim. Kamera kayıtlarının ivedi şekilde incelemesini istiyorum” dedi.

Öte yandan Yılmaz tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, zanlının yakalanması için detaylı çalışma başlatıldığı belirtilerek, görüntülerdeki zanlının Emrah Yılmaz (32) olduğunun tespit edildiği ve 02.30 sıralarında yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, 20 suç kaydı olduğu ortaya çıkan zanlı hakkında adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada da “24 Kasım günü bir erkek şahsın Kadıköy Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla kadınlara yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği şeklindeki eylemin metroda bulunan bir vatandaş tarafından kameraya çekilip sosyal medyada paylaşıldığının görülmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak ilgili kolluk birimine şüphelinin yakalanması ve diğer delillerin toplanması yönünde talimat verilmiştir.” denildi.

Aynı gün kimliği belirlenen zanlı Emrah Yılmaz’ın yakalanarak gözaltına alındığı bilgisi verilen açıklamada, ayrıca şüphelinin olayda kullandığı bıçağın da ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Soruşturmamız kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkmasını sağlayacak deliller süratle toplanmakta olup, ayrıca eyleme maruz kalan mağdurların korunmaları yönünde gerekli tedbirler de alınmaktadır. Şüpheli bugün Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilecek ve hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

 

Son dakika Metrodaki bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz tutuklandı

DEHŞETİ YAŞAYAN KADIN KONUŞTU

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bıçaklı kişinin tehditler savurduğu kadın açıklamalarda bulundu. Annesiyle yolculuk ederken bıçaklı kişinin tehdidiyle karşılaştıklarını belirten 26 yaşındaki Senanur Damgacı, “Normalde kick boksçuyum. Kendime güvendim ama o sırada çok korktuk” dedi.

“KÜFREDEREK AĞIR LAFLAR SÖYLEMEYE BAŞLADI”

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Senanur Damgacı, “Maskesi burnuna kadar açık bir kadın oturuyordu. Kadına laf söyleyerek, söylenmeye başladı. Çok müdahale etmedik duruma. Karşımızda oturuyordu. Kadın da cildimde yara vara biraz indirmem gerekiyor diye izah etmesine rağmen adam, sataşmaya devam etti. Sonrasında ayağa kalkarak, küfürler ederek ağır laflar söylemeye başladı. Sonrasında kadına bağıramayacağını, öyle laflar söyleyemeyeceğini ilettim adama. Daha sonra bana saldırarak, arbede yaşandı. Tekmeler, itişmeler, kalkışmalar… Bana vurmaya çalıştı çok üzerime gelmedi, araya insanlar girerek engellemeye çalıştı. Sosyal medyada insanlar bir şey yapmadıkları lanse ediliyor ama bıçak çıkmadan önce herkes müdahale etmeye çalıştı.” dedi.

 

Son dakika Metrodaki bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz tutuklandı

Metroda saldırıya uğrayan Senanur Damgacı’nın kick boksçu olduğu ortaya çıkmıştı.

 

“ARTIK BİRİLERİNİN BUNLARA ‘DUR’ DEMESİ LAZIM”

Kick boksçu olduğunu, jimnastik antrenörlüğü de yaptığını belirten Damgacı, “Arbede sırasında araya annem girdi. Annemi savurup fırlattı. O anları görünce ben çıldırdım. Adamın üzerine yürümeye başlayınca adam ekmek bıçağını çıkardı. O anda hiçbir şey yapamadım. Ben normalde Kick bocksçuyum. Kendime güveniyordum. Herhangi bir malzeme karşısında hiçbir şey yapamayacağımı gördüm. Çok kötü bir durum, çok kötü bir histi. Tek yapacağım şey annemi korumaktı. İnşallah saplamaz dedim. Tamamıyla şans eseri kurtulduk. Kadın cinayetleri hep kuytu köşelerde yapıldığı bilinirken, bildiğiniz kamera kayıtların olduğu metroda aleni bir şekilde insanların arasında yapıldı. Bunlara artık birilerinin ‘DUR’ demesi gerekiyor. Buna önlem alınmadığı sürece bu tür sapıklıklar ve saldırılar devam edecektir. ” diye konuştu.

 

Son dakika Metrodaki bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz tutuklandı

 

Damgacı şöyle devam etti:

“O anda beynim durdu. Bıçağı görünce kendimi geri ittim. Nişanlımla görüşmeme iki gün kalmıştı. Uçağa binip gidecektim. Sadece 2 günüm kaldığını düşündüm başka bir şey düşünemedim. Bu olaylar yaşandığında megafona 5-6 kez basıldı. Annem, ben ve başkaları bastı. Hiçbir cevap gelmedi adam tehditleri savurduktan sonra kapı kapandı. Kapı kapandıktan sonra megafondan cevap geldi. Metro seyir halindeyken, güvenlik görevlisi gelerek ne olduğunu sordu. Ben o insandan da şikayetçi oldum. Görevini suiistimal ettiği için. Bunu bir ihmal eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Umarım birileri müdahale edilir. Sadece kadınlara oluyor. Şikayetçi oldum. Adamın tutuklandığını öğrendim. Annem ve ben ifadelerimizi verdik. Umarım tutuklu yargılanır. Adalet yerini bulur. Annemin durumu iyi. Anneme yaptığı hareket çok tehlikeliydi. Ufak morarma ve darp izi dışında bir şey olmadı. Çok şükür o bıçak bir yerimize gelmedi” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.