Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
DOLAR 32,5379
EURO 34,9850
ALTIN 2.429,46
BIST 9.805,63

Millet İttifakında HDP krizi…

Millet İttifakında HDP krizi…
26.02.2020
A+
A-

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın, İstanbul’u kazanmak için İYİ Parti ve CHP ile gizli ittifak yaptıklarını itiraf etmesi Millet İttifakı’nda krize sebep oldu. Malumun ilanı sonrası İYİ Parti’nin milliyetçi kanadından ittifaktan ayrılma sinyalleri geliyor.

Millet İttifakı’nın resmi üyeleri CHP ve İYİ Parti, yerel seçimler boyunca arka kapıdan HDP ile anlaşmış fakat seçmen huzurunda böyle bir ilişkinin olmadığı yalanını söylemişlerdi.

CHP’nin İBB adayı olduğu süreçte Ekrem İmamoğlu da kendisine HDP ile ittifak kurdukları gerekçesiyle tepki gösteren seçmenlere, böyle bir ittifakın olmadığını, kendilerinin İYİ Parti ile ittifak kurduklarını söylemişti.

Yalan çok geçmeden ortaya çıktı. Millet İttifakı’nın gizli üyesi olmaktan bıkan HDP, artık her şeyin gözler önünde yaşanması gerektiğini söylemeye başladı.

HDP eş başkanı Pervin Buldan, “Bir seferliğine mahsus olmak üzere, biz HDP’nin varlığının ne kadar etkili olduğunu anlatabilmek için bir seferliğine kabul ettik.” sözleriyle yerel seçimlerde kurulan kirli ittifakı itiraf etti.

Yerel seçim dönemi hakkında “Bize oy vermeyen, bizim yanımızda görünmekten korkan kesimler var. Tabanımız bundan rahatsız. Tabanımız 23 Haziran seçimlerinde yaptığımız ittifakın daha şeffaf bir ittifak olması gerçeğini sürekli yüzümüze vuruyor. Tabii ki ittifak vardı. Biz Türkiye’de legal alanda siyaset yapan bir partiyiz. Neden ittifak yapmayalım? Biz bu ittifakların daha açık ve şeffaf olmasını hep savunduk. Ancak bizimle ittifak yapanlar ne yazık ki buna sıcak bakmadılar.” diyen Buldan, Millet İttifakı’nı oluşturan İYİ Parti ve CHP’nin seçmenden oy alamayız gerekçesiyle HDP’nin gizli üye olmasını savunduklarını ifade etti.

MHP’den ülkücü hassasiyetlerle ayrıldıklarını ifade eden bir grup siyasinin kurduğu İYİ Parti cephesinde kaynayan kazanın ateşi son yaşananlarla birlikte artmış durumda.

İstifaların artması bekleniyor

HDP ile yakınlaşmalarını sebep göstererek istifa edenlerin sayısı her geçen gün artarken, HDP’nin yapılan ittifakı itiraf etmesi üzerine bu istifaların daha da artacağı yönünde yorumlar yapılıyor.

“O koltukta HDP sayesinde oturuyorsunuz”

İYİ Parti ve HDP arasındaki gerilimin ateşi geçtiğimiz günlerde de artmış ve HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada “İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP’yle yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu’nun HDP ziyaretlerine İYİ Parti sessiz kalmıştı

CHP’nin Millet İttifakı olarak İYİ Parti’nin de desteğiyle İstanbul’a aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu, terörle iltisaklı HDP’li belediyelere kayyum atanması kararına anında tepki göstermiş ve hızla onlara ziyarete gitmişti.

İmamoğlu’nun bu tavrı da İYİ Parti yönetiminde herhangi bir hareketlenmeye yol açmamış durum birkaç açıklamayla geçiştirilmiye çalışılmıştı. İYİ Parti’de devam eden istifaların, parti yönetiminin bu tutumundan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Ya ittifak ya istifa

İYİ Parti’deki milliyetçi kesim, HDP ile kurulan gizli ittifakın ortaya çıkması üzerine Millet İttifakı’ndan ayrılmaya yönelik tutum takındıkları biliniyor. İYİ Parti’nin içinde bulunduğu süreçte iki tercihten birini yapması gerektiği söyleniyor… Ya ittifaktan vazgeçecek, ya da yaşanacak istifalara kayıtsız kalacak.

Öte yandan kulislerde, İYİ Parti’nin bu hamlenin ardından Cumhur İttifakı’na yakınlaşabileceği de konuşuluyor.

CHP için tercih zamanı

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu konuyla ilgili olarak, CHP’ye tavrını belirleme çağırıs yaparak “HDP bizim ittifak bileşenlerimizden biri değil. CHP cevabını versin. Biz durduğumuz yerde duruyoruz. Genel Başkanımızın ve partimizin iradesi net. Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.