Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5195
EURO 34,7843
ALTIN 2.502,09
BIST 9.693,46

Mustafa Varank’tan enflasyon açıklaması..

Mustafa Varank’tan enflasyon açıklaması..
19.04.2022
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, toplu açılışı gerçekleştirilen 13 projeye ilişkin, ‘Eğitimden tarıma, kırsal kalkınmadan turizme kadar birçok alanı ilgilendiren bu projelerin toplam yatırım tutarı 28 milyon lirayı buluyor.’ dedi.

Bakan Varank, Yozgat Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

“ORAN Kalkınma Ajansı ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle hayata geçen tam 13 projenin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğitimden tarıma, kırsal kalkınmadan turizme kadar birçok alanı ilgilendiren bu projelerin toplam yatırım tutarı 28 milyon lirayı buluyor. Her biri birbirinden önemli bu projeler, şehrimizin gençlerine, kadınlarına, çiftçilerine ve turizmine hizmet edecek, Yozgat’ın ekonomisine güç katacak.”

“Turizm gelirlerinin artmasının önünü açıyoruz”

Varank, söz konusu projelerden Yozgat Hayvan Hastanesi ve Hayvan Borsası Projesi’ne değinerek, 17 milyon lira bütçeli proje çerçevesinde sektör için değerli bir ortak kullanım tesisini kente kazandırdıklarını ifade etti. Varank, böylece hayvan hastalıklarıyla daha etkili şekilde mücadele edilmesini ve canlı hayvan ticaretinin daha modern şartlarda yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Turizm Amaçlı Jeotermal Kaynakların Etkin Kullanımı Projesi ile Yozgat’ın turizm gelirlerinin artmasının önünü açtıklarına işaret eden Varank, “4 milyon liraya yakın bütçesi olan bu proje kapsamında Sarıkaya ve Sorgun ilçelerine jeotermal suların toplanıp dağıtımının yapılacağı bir altyapı tesisi kurduk.” bilgisini verdi.

Varank, Mesleki Eğitim Mali Destek Programı çerçevesinde 4 meslek lisesine 2 milyon liraya yakın yatırım yaptıklarını belirterek, projeler sayesinde bu okullara 147 farklı makine ve ekipman kazandırıldığını, mobilya, metal, talaşlı imalat, bilişim ve yemek imalatı alanlarına yönelik 7 mesleki eğitim atölyesinin güçlendirildiğini bildirdi.

Tüm projelerin Türkiye ve Yozgat için hayırlı olmasını dileyen Varank, işlerin tamamlanıp hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Varank, gelecek dönemde bu projelerin süreceğine dikkati çekerek, “Yerel paydaşlarımızdan aldığımız güçle Yozgat’ın üretim, ihracat ve istihdamını artıracak yeni projeleri hep beraber gerçekleştireceğiz. Hep birlikte Yozgat’ı hak ettiği konuma ulaştırmak için daha çok çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“Enflasyonun büyük kısmı küresel piyasalardan kaynaklı”

Türkiye’nin etrafındaki ateş çemberine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hedeflerine ilerlediğini vurgulayan Varank, ülkenin salgın döneminde dahi güçlü sanayi altyapısı, kaliteli ulaşım imkanları ve konumu sayesinde alternatif bir küresel üretim merkezi olma iddiasını ortaya koyduğuna dikkati çekti.

Varank, geçen yıl kaydedilen yüzde 11’lik büyüme performansının Türkiye’nin bu iddiasının en önemli kanıtı niteliğinde olduğunu ifade ederek, ülkenin bu performansla G-20 ve AB ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını anımsattı.

Bu yıl da bu trendin devam ettiğine dikkati çeken Varank, şunları kaydetti:

“Sürekli büyüyen sanayi üretimimiz, artmaya devam eden ihracatımız ve istihdamda yakaladığımız ivme, bu yıl da kaldığımız yerden yolumuza devam ettiğimizi gösteriyor. Tabii bu güzel gelişmeler enflasyonda yaşanan olumsuzlukları görmezden geldiğimiz anlamına gelmiyor. Enflasyon sorunu elbette hepimizin de canımızı acıtıyor. Ama emin olun bu sorunun çok büyük bir kısmı küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı. İnşallah yakın zamanda enflasyonu da kontrol altına alarak ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hızlı ulaştıracağız.”

Varank, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı yeni ekonomi modeliyle “Büyük ve Güçlü Türkiye”yi hep birlikte inşa edeceklerini vurguladı.

Bilim merkezi için 18 milyon liralık yatırım

Büyük hedeflere doğru ilerlerken Yozgat’ın da en büyük destekçilerden biri olduğunu aktaran Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler de bu desteği karşılıksız bırakmamak için var gücümüzle Yozgat’ın imkan ve kabiliyetlerini artıracak yatırımlar yaptık. 2002’de ilimizde sadece bir OSB varken biz bu sayıyı 35 milyon liralık yatırımla 4’e çıkardık. Sorgun İŞGEM ve Bozok Üniversitesi Kuluçka merkezi projelerini hayata geçirdik. Bilime, teknoloji üretmeye meraklı gençleri bulmak, onların kapasitelerini ortaya çıkarmak amacıyla şehrimizde Deneyap Teknoloji Atölyesi kurduk.”

Varank, tüm bunlarla yetinmediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bilim ve gençlik Milli Teknoloji Hamlesi’nin iki önemli odak alanı. Gençlerimizin, bilim ve teknoloji konusundaki yetkinliklerini artırmak üzere atılımlarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, Yozgat için güzel bir müjdeyi, bu kürsüden sizinle paylaşmak istiyorum. TÜBİTAK’ın Yozgat Belediyemizle yapacağı iş birliği çerçevesinde Yozgat’a bir bilim merkezi kurma kararı aldık. Bugün projeye ait imzaları atarak gençlerimizi bilim ve teknolojiyle buluşturacağımız merkezin kurulumuna hızlıca başlayacağız. Yaklaşık 18 milyon lira yatırımla kurulacak olan bilim merkezi, Çekerek ve Yozgat olmak üzere iki farklı yerleşkeden oluşacak. Çekerek yerleşkesini bu yaz, Yozgat Merkez yerleşkesini ise önümüzdeki yıl hizmete açacağız. Bu merkezlerde Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlayacak geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini ve teknoloji girişimcilerini yetiştireceğiz.”

Açılış töreninde, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Bakan Varank’ın refakatinde, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Yozgat Belediye Başkanı Köse şehirde bilim merkezi kurulmasına ilişkin protokolü imzaladı. Daha sonra Bakan Varank ve beraberindekiler, kurdele keserek 13 projenin açılışını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.