Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
DOLAR 32,5345
EURO 34,9749
ALTIN 2.433,76
BIST 9.803,94

Mustafa Varank’tan metro hattını sahiplenen İmamoğlu’na tepki! “Yemezler!.”

Mustafa Varank’tan metro hattını sahiplenen İmamoğlu’na tepki! “Yemezler!.”
04.10.2022
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro projesini sahiplenen Ekrem İmamoğlu’na sert tepki göstererek, “Birtakım aklıevveller çıkıyorlar, Cumhurbaşkanımızın başarılarını kendilerine mal etmeye çalışıyorlar ama yemezler. Bizim vatandaşlarımızın bu aldatmacalara karnı tok.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro projesini sahiplenen Ekrem İmamoğlu’na sert tepki gösterdi.

İmamoğlu, “Bugün açılışı yapılan metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır” iddiasında bulundu.

“BİRTAKIM AKLIEVVELLER…”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de katıldığı, bir giyim firmasının Yalova lojistik merkezi açılış töreninde konuştu.

İsim vermeden İmamoğlu’nu eleştiren Bakan Varank, “Birtakım aklıevveller çıkıyorlar, Cumhurbaşkanımızın başarılarını kendilerine mal etmeye çalışıyorlar ama yemezler. Bizim vatandaşlarımızın bu aldatmacalara karnı tok.” dedi.

Yalova’nın son yıllarda üretimde büyük bir çıkış yakaladığını belirten Varank, ilin ihracatta da her yıl ciddi oranda artış gösterdiğini ve bu oranın geçen yıl 1 milyar dolara yaklaştığını ifade etti.

“ÜLKEMİZ BÜTÜN SEKTÖRLERİN KATKISIYLA İHRACATTA TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR”

Bakan Varank, Türkiye’nin son dönemde dünyada yaşanan bütün çalkantılara rağmen yoluna doludizgin, kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin birinci çeyrekte gösterdiği performansı bir adım öteye taşıyarak ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdüğüne, OECD ve G20 ülkeleri arasında en yüksek büyümeyi yakalayan ikinci ülke olduğuna dikkati çeken Varank, şu değerlendirmede bulundu:

“Son 7 çeyrektir devam eden büyüme serisi aslında bu başarıların tesadüf olmadığının da en net göstergesi. Türkiye’nin son dönemde yakaladığı ivmenin bir diğer somut göstergesi de her ay yeni rekorlar kıran ihracatımız. Sürekli karamsarlık pompalayanlara inat, ülkemiz aşağı yukarı bütün sektörlerin katkısıyla ihracatta tarih yazmaya devam ediyor. Elbette buradaki aslan paylarından biri hazır giyim ve konfeksiyon sektörüne ait. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, 20 milyar doları aşan ihracatıyla 2021 yılının en çok ihracat yapan 4’üncü sektörü olmayı başardı. Her ne kadar bu rakamlar iyi gibi gözükse de hazır giyim sektörümüze aslında bu rakamların yakışmadığını düşünüyorum. Bizim hazır giyim sektöründen beklentimiz emin olun bundan çok daha fazla. Türkiye gerek pazarlara olan yakınlığı gerekse derin tecrübesiyle sektörde önemli avantajlara sahip. Bu manada bizim daha cevval olmamız gerekiyor.”

Varank, tedarikçi olmaktan ziyade ülkenin kendi markalarını çıkarması, dijital ve yeşil teknolojilere yatırım yapması gerektiğine dile getirdi.

AR-GE ve tasarımın hazır giyim sektörünün olmazsa olmazlarından olduğunu belirten Varank, şöyle devam etti:

“Bu manada biz daima sektörün yanınızdayız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak firmaların kendi bünyelerinde kurduğu AR-GE ve tasarım merkezlerine cazip destekler sağlıyoruz. Yenilikçi projeleri KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla desteklemeye devam ediyoruz. Bunların yanında uluslararası desteklerle de sektöre önemli altyapıları kazandırmak için kaynaklar oluşturuyoruz. Örneğin 21 milyon avro bütçeli hazır giyim ve tekstil sektörünün dijital dönüşümü projesi ile KOBİ’lerin dijital yetkinliklerini geliştirebilecekleri bir merkez oluşturduk. Bu merkez aracılığıyla KOBİ’ler bir yandan dijital yetkinliklerini artırırken diğer yandan dünyaya entegre olma şansı yakalıyorlar.”

“BAŞKALARI GİBİ ‘SİZ BU İŞLERİ ARTIK BIRAKIN’ DEMİYORUZ”

Bakan Mustafa Varank, ihtisas organize sanayi bölgeleriyle tekstil ve hazır giyim firmalarına yeni yatırım alanları açtıklarını, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kurdukları tekstil kentler vasıtasıyla firmalara yeni sahalar kazandırdıklarını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile başlattıkları Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında 36 ilde 175 fabrika inşa ettiklerini bildiren Varank, şunları ifade etti:

“Gördüğünüz gibi biz başkaları gibi ‘Siz bu işleri artık bırakın’ demiyoruz. Biliyorsunuz vakti zamanında bizim de partimizde siyaset yapmış Ali Babacan, tekstil sektörü bu tecrübeleri gayet iyi bilir, sektörün temsilcilerini toplayıp ne diyordu biliyor musunuz? ‘Tekstil sektörünün geleceği yok, konfeksiyon sektörünün geleceği yok, buralardan çıkmanız lazım, bizim başka alanlara yönelmemiz lazım.’ diyordu. Ama biz tabii ki o arkadaşları dinlemedik. Biz yolumuza kararlılıkla devam ettik. Onları dinlemiş olsaydık şimdi yaya kalırdık. Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan, milyonlarca vatandaşımıza istihdam sağlayan tekstil sektörü de çöker giderdi. Yine aynı arkadaş ne diyordu biliyor musunuz? Tersanecileri toplayıp diyordu ki ‘Bakın bu tersane işlerinden de çıkmamız lazım. Gemi inşası artık angarya bir sektör. Buralara yatırım yapmamanız lazım.’ Ama bugün geliyorsunuz Yalova’ya bakıyorsunuz, şu anda Avrupa’nın en teknolojik gemilerini hangi tersane yapıyor? Yalova’daki tersane yapıyor. Bugün hidrojenle çalışan, elektrikle çalışan, hibrit tekneleri Yalova’daki tersaneler üretip Kuzey Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor. Onun için bakıyorsunuz bir takım aklıevveller çıkıyorlar, Cumhurbaşkanımızın başarılarını kendilerine mal etmeye çalışıyorlar ama yemezler. Bizim vatandaşlarımızın bu aldatmacalara karnı tok.”

“TÜRKİYE’Yİ İKİNCİ YÜZYILINA TAŞIYACAK TEK LİDER RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Varank, yaşanan sıkıntılar olduğunu belirterek, “Bunları bizler de görüyoruz. Ekonomi yönetimi olarak bunları aşmak için elimizden gelen her şeyi ortaya koyuyoruz. Sizlerle sürekli istişare halindeyiz. Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum; dünyada yaşanan bu sıkıntıların aşılmasını sağlayacak tecrübeye, özveriye, beceriye sahip Cumhur İttifakı’ndan başka bir siyasi anlayış bu ülkede yok. Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi ikinci yüzyılına taşıyacak tek lider de şu anda Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.