Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
DOLAR 32,5865
EURO 34,8497
ALTIN 2.499,00
BIST 9.699,13

“Ne işimiz var Libya’da?” diyenlere MHP Genel Başkanı Bahçeli’den tokat gibi cevap…

“Ne işimiz var Libya’da?” diyenlere MHP Genel Başkanı Bahçeli’den tokat gibi cevap…
12.01.2020
A+
A-

MHP lideri Bahçeli partisinin istişare toplantısının kapanış oturumunda konuştu. Orta Doğu’daki karışıklığın Türkiye için de tehdit olduğunu vurgulayan Bahçeli, “DEAŞ liderini öldürenler PKK/YPG’nin ileri gelenlerini de öldürsünler ya da çekilip kahraman Türk evladının neler yapacağını takip etsinler” diye konuştu. CHP’nin Libya tezkeresine karşı çıkmasına tepki gösteren Bahçeli “Kılıçdaroğlu kayışı koparmış” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP’nin Ankara kampının kapanış oturumunda konuşuyor. Bahçeli konuşmasında Kasım Süleymani’nin öldürülmesi nedeniyle ABD’yi eleştirerek, “Süleymani madem suçluydu bir suçlunun nasıl yargılanacağı temel hukuk bilgisine sahip herkesin bildiği bir husustur. Ölmesi gerek demek eşkıyalıktır, barbarlığın ta kendisidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı”nın kapanışında konuşuyor.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Adı konulmamış itiraf edilmemiş bir savaş ortamı kendini hissetirmekte. Bir savaş iklimi varlığını hissettirmektedir. Sınırlarımıza paralel şekilde kurulmak istenen ve milli azimle baltalanan terör koridoru Türk düşmanlığının sahne almasından başka bir şey değildir. Kimin dost kimin düşman olduğu bellidir. Ortadoğu ateş hattında işgal altındadır. Bizim için öncelikle ele alınması gereken konu etrafımızdaki vahim konuların ülkemize yansıyıp yansımayacağıdır. Yansıyacaksa buna nasıl mukavemet gösterileceğidir.

Harap olan coğrafyalar eski hakimiyet havzamızdır. Komşu halkların huzursuzluğu Türk milletine şu ya da bu şekilde sirayet edecektir. Irak’tan kendimizi soyutlamak, Libya’ya yüz çevrimek İran’a mesafeli durmak matıklı ve makul bir tercih sayılamaz. Buna milli tecrübeler müsaade etmeyecektir. Ankara’nın güvenliği Şam’dan, Tahran’dan Bağdat’tan Trablus’tan başlayacaktır.

Mıntıka temizliği yapmak suretiyle Türkiye’nin çevresi boşaltılmaktadır. İran’ın, Suriye’nin Lİbya’nın toprak bütünlüğüne sahip çıkmak gerekir. Eğer engel olunmazsa komşu coğrafyalardaki çözülmenin dayanacağı son sınır Türkiye’dir. Bekaya dudak bükenlerin bizi anlamasını beklemiyoruz. Gafillere sadece acıyor, esefle bakıyoruz. Ne işimiz var Suriye’de, Libya’da diyenler görevli ve taşeron değilse tarih ve coğrafya cahilidir.  Muhalefet yapmayı Türkiye’ye muhaliflik ve yabancılara muhbirlikle karşılaştıranların rotalarını kaybettiği ortadadır.

ABD-İRAN GERİLİMİ

Irak’ın 2003’teki işgalinden sonra 1.5 milyon Müslüman katledildi. Büyük bir kültürel mirasın meşalesi söndürüldü. ABD’nin yanısıra İran’ın da nüfuzu zaman içinde güçlenmiştir. Irak toprak altından petrolün çıkarılıp insanın konduğu yer haline gelmiştir. Terör örgütüne yardımlar Irak halkını bunaltmıştır. Kasım Süleymani’nin de içinde bulunduğu konvoya düzenlenen ABD hava saldırısı böglesel gerilimi zirveye taşımıştır. Bir üsse yapılan saldırıda ABD’li görevlinin öldürülmesi, Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik protesto eylemleri Kasım Süleymani’nin öldürülmesine kadar varmıştır. ABD üslerine balistik füze fırlatılmıştır. Gözler boyanmıştır. Trump’un barış içinde yaşamaya hazırız vurgusu, İran yönetiminin temkinli açıklamaları krizi yönetebilir düzeye taşımıştır.

“TÜRKİYE’NİN ALDIĞI POZİSYON ÇOK DENGELİ”

ABD-İran arasındaki itiş kakış dengelenmiş ve denetim altına alınmıştır. Kasım Süleymani’ye düzenlenen hava saldırısından sonra pek çok senaryo konuşulmuş sözde uzmanlar abuk subuk değerlendirmelerle kafaları karıştırmıştır. Türkiye’nin bu suikast karşısında aldığı pozisyon çok dengelidir.

“EŞKIYALIK VE BARBARLIK”

İran’ın bu ülkedeki en kilit isminin öldürülmesi bütün olumsuzlukların hesaplandığını da göstermektedir. Herhangi bir ülke suçlu gördüğü bir devlet görevlisine saldırırsa adalet ve hukuk rafa kalkar orman kanunları geçerli olur. Trump’un suçlu bulup öldürdük demesi tam bir kırılmadır. Madem suçluydu suçlunun nasıl yargılanacağı hangi hukuki işlemlere muhatap kılınacağı herkesin bildiği bir husustur. Bana göre suçlu ölmesi demek barbarlıktır, eşkiyalıktır. Suçu belirleyip suçluyu cezalandırmak hiçbir ülkenin haddi değildir. ABD Başkanı’nın Kasım Süleymani’yi savaşları önlemek için öldürdük ifadesi uluslararası hukuka aykırıdır.

TRUMP SUÇLU ARIYORSA PENSILVANYA’YA BAKSIN

ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya’ya bakmalıdır. FETÖ’cülük suç örgüt elebaşı Gülen suçlu değilse bu durumda suç ve suçlunun tanımı nasıl yapılacaktır? DEAŞ liderlerini öldürenler buyursunlar PKK ve YPG’nin liderlerini de öldürsünler.”

“KILIÇDAROĞLU KAYIŞI KOPARMIŞ”

CHP’nin Libya tezkeresine karşı çıkması arızalıdır. Hafter hayranlığı patolojik vakadır. CHP, Türkiye’nin yararına ne varsa karşısındadır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aynen şunları söylemişti: ‘Doğu Akdeniz’de petrol var. Amerika orada, Mısır orada, Katar orada. Bir tek devlet yok. Türkiye. Niye yok?’ Aynı Kılıçdaroğlu sonradan, “Ne işimiz var Libya’da” demiştir. Yani kayışı koparmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.