Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3695
EURO 35,0050
ALTIN 2.325,46
BIST 9.127,56

Ne istifaymış ama!.

Dün akşam saatlerinde Türkiye’nin en önemli gündemi olan koronavirüs belasını bile unutturan bir istifa haberi kiminin de beynine saplanan serseri bir mermi gibiydi, kiminin de kıçına yakılan uzunca bir süre beklediği kına oldu!.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu…

Açıklamaları ve davranış biçimi ile Yavuz Sultan Selim misali sert ve bıçkın görünsede karakter yapısı itibarı ile fazlaca kırılgan ve hassas bir kişiliğe sahip olduğu için 4 yıldır onurla ve gururla yürüttüğü görevinden sokağa çıkma yasağını Luppo bisküvi ve kola için canını hiçe sayarak ihlal eden bir kısım kendini bilmezin sokaklara dökülmesi sonucu istifa etti bildiğiniz gibi!.

Başkan Erdoğan’ın bilgisi dışında hazırladığı bir metin ile Türkiye’den özür dileyen ve Erdoğan’ın kendisini bağışlamasını rica eden Soylu’nun istifasının satır aralarındaki anlam belli ki gelen tepkiler karşısında çok mahçup olduğunu ortaya fazlasıyla koyuyordu!.

Ne var ki; Sayın Soylu’nun istifa kararının ardından çığ gibi büyüyen tepkiler ve gelen tepkiler arasındaki sevgi seli istifasının Erdoğan tarafından kabul görmeyeceğini ortaya koysa da resmi makamlardan yapılan açıklamaya kadar herkes diken üzerinde tam 4 saat geçirdi!.

Ben dahil herkes çok kızgındı Soylu’ya ama bu nefret anlamında bir kızgınlık değildi elbette!.

Kimisi en sevdiği arkadaşına kızıyor gibi kızdı, kimisi ağabeyine kızıyor gibi kızdı, kimisi kardeşine kızıyor gibi kızdı, kimisi evladına kızıyor gibi kızdı kimisi ise Soylu’nun emrindeylen şehit düşüp özlemiyle yanıp tutuştuğu babasına kızdığı gibi kızıyordu bu ani istifa kararına!. Anlayacağınız herkesin kızmak için o kadar samimi geçerli sebepleri vardı ki kimse buna engel olamadı!.

Mamafih, Sayın Erdoğan’ın Soylu’nun istifası ile ilgili beklenen kararı açıklandı ve milyonlarca yüreğe su serpilmiş oldu..

Sayın İçişleri Bakanı Soylu’ya gösterdiği tevazu için teşekkür etmek isteyen milyonlarca kardeşimizin adına biz buradan teşekkür etmiş olalım ve Hakan Fidan’ın istifa sürecinde gösterdiği hassasiyeti Süleyman Soylu için de aynı samimiyetle ortaya koyan Sayın Erdoğan’ı da bir vatan evladına samimiyetle sahip çıktığı için tebrik edelim..

Ancak bu istifa haberinin bizi üzüp başkalarını kıçlarına kına yakacak kadar mutlu ettiğini ve ardından gelen “İstifa kabul edilmedi” haberi ile bizim sevinip o kıçlarına kına yakanların ise incir yaprağı ile yaktıkları kınaları anıra anıra acıyla sildiklerini de gözardı etmek mümkün değil!.

Kimlerin 15 Temmuz’da TRT binasında destan yazan Soylu’nun arkasından alçakça kulisler yaptığı, kimlerin terörün belini kıran Soylu’nun yüzüne gülüp köşeyi dönünde beddualar ettiğini, kimlerin uyuşturucu satıcılarının baş belası olan Soylu’yu çekemediğini, kimlerin akan her şehit kanının intikamını sonuna kadar alan Soylu’nun ayağını kaydırmak istediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu!.

Kabinede kendisi ile birlikte dirsek dirseğe çalışan arkadaşları arasında sadece Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bu istifa kararına açıkça karşı çıktığına ancak Akar dışında kimsenin milletin sesine kulak verip Süleyman Soylu için istenmeyen tüyünü bile kıpırdatmadığına şahit olduk!.

Daha doğrusu şahit olduğumuz Süleyman Soylu’nun AK Parti içinde hiç dostu olmadığı falan değildi!. Aslında biz dün akşam ki istifa haberinin ardından AK Parti hareketinin kurucu lideri olan Erdoğan’ın en iyi yol arkadaşı olan Soylu gibi sayıları sadece 3-5 kişi olan gerçek dava adamlarının sadece Erdoğan’a yalakalık olsun diye seviliyormuş gibi gösterildiğine şahit olduk!.

Tam 293 milletvekili olan AK Parti’de Hulusi Akar dışında bir tane adam gibi adam havayı koklamadan ve Erdoğan’ın tepkisini görmeden Süleyman Soylu’ya samimiyetle sahip çıkamadı!.

Ne zaman ki Erdoğan Soylu’nun istifasını kabul etmediğini ve kendine sahip çıktığını gösterdi o zaman Soylu’ya destek paylaşımları ortalığa dökülmeye başladı!. Şayet Erdoğan Soylu’nun istifasını kabul edip kendisini biraz da eleştirmiş olsaydı, emin olun bu yalaka takımı FETÖ’yü bir kenara atıp Soylu’yu FETÖ’den daha beter bir dille eleştirecekti!.

Örnek istiyorsanız ben “Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır” diyeyim siz de Soylu’nun istifa haberinden sonra sessizliğe bürünüp kabul edilmediği açıklandıktan sonra sessizliklerini yalakalıklarıyla bastırmaya kalkan ikiyüzlü vekil bozuntularına bakın!.

Bir şey Anlamadık, daha açık bir örnek ver” diyorsanız da 26 milyonluk koca AK Parti hareketinin Kadın Kolları Başkanı olan Lütfiye Selva Çam’ın Soylu’nun istifasından hemen sonra yaptığı kibir yüklü paylaşıma ve o skandal paylaşıma tepki gösteren milyonlarca AK Parti seçmenine “Paralı Troller” diyen Ahmet Hamdi Çamlı denen sözde vekilimizin alçakça ifadelerine bakın!.

Soylu’nun istifa kararını açıklamasından hemen sonra FETÖ’sünden PKK’sına, DHKP-C’sinden uyuşturucu baronuna, Tacizcisinden Hırsızına kadar bütün şerefsizlerin topyekün zil takıp oynamasını insan normal karşılıyor da, içten içe onlardan daha çok sevinip gizlice avuçlarını ovuşturan içimizdeki şu şerefsizlerin cenk havasına girip sevinmeleri insanın nefsine çok ağır geliyor nedense!.

Bu Sayın Soylu’nun farkı ve haklı nedenlerden ötürü üçüncü defa aldığı istifa kararıydı ama bu son karar hem Soylu’nun daha güçlü dönmesine hemde milletin kimin ne mal olduğunu açıkça görmesine çok iyi örmek oldu bence ve AK Parti içinde Soylu’nun sinsice kuyusunu kazmaya çalışan ikiyüzlülerin yüzlerine tokat gibi çarpan bir gerçek yüzlerini uyuşturdu!.

Dün akşam başlayan ve gece yarısı sona eren Süleyman Soylu rüzgarından ben şu sonucu çıkardım…

AK Parti içindeki bu riyakar alçaklar Soylu’nun AK Parti içinde Tik Tokçu Ahmet gibi, Gül’izabeth gibi, Bebecan gibi kıymetsiz olmadığını anladılar ve bugün yağ çekip yalakalık yaptıkları Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra aynı ikiyüzlülüğü Süleyman Soylu’ya yapmak zorundan kalacaklarını eşek gibi anladılar!.

Tabii Soylu’ya yalakalık yapma zamanlarının geldiğini anladıkları gibi AK Parti varislerinden birisi daha olan Hakan Fidan’a da aynı hassasiyetle yalakalık yapmaları gerektiğini de unutmazlar umarım!.

Kalın sağlıcakla

YORUMLAR

  1. Betül Badıllı dedi ki:

    Ibrahim bey size katılıyorum. Ak parti teşkilatları biz üyelere telaşla mesajlar attılar o istifa gecesi. Sakin sosyal medyada yorum ve mesaj atmayın cumhurbaşkanımızın cevabını bekleyeceğiz diye. Yanı bizlere engel olmak için baskı uyguladılar. Elimde mesajlar duruyor. Tabiki biz gönülden hizmetli olduğumuz için ilk andan itibaren sosyal medya da haykırdık. Nasıl baş edeceğiz bu partiyi sinsice kemirenlerle. Içten içe parti revizyon ediliyor ve herkes uyuyor .. aman DİKKAT