Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
DOLAR 32,5471
EURO 34,8914
ALTIN 2.432,91
BIST 9.645,02

Nibiru gezegeninin depremlerle ilgisi var mı?

Nibiru gezegeninin depremlerle ilgisi var mı?
04.02.2020
A+
A-

Komplo teorisyenleri bugünlerde “Nibiru” olarak da adlandırılan 10. Gezegen’in dünyaya yaklaşıp geçmesiyle meydana gelebilecek değişiklikleri tartışıyorlar. Dünyada deprem hareketliliği artarken Nibiru gezegeninin yani meşhur 10. Gezegen’in Hawai volkan patlamalarıyla ilgisi bulunduğu iddia edilirken NASA hepsini reddediyor.

 

David Meade gibi “kıyametçi” komplo teorisyenleri “Gezegenin yaklaşmasının dünyanın sonunu getirebileceğini” iddia ediyor.

Bir başka komplo teorisyeni yazar Zecharia Sitchin 1976 yılında yazmış olduğu 12. Gezegen kitabında Nibiru’nun Annunaki adı verilen bir uzaylı türünün yuvası olduğunu iddia etmişti. Sitchin, bu gezegende yaşayanların, çarpıtılmış Kitabı Mukaddes’te adı geçen Nephilim kavmi olduğunu iddia ediyor.

Zecharia Sitchin bu gizemli uzay yolcularının dünyaya altın ve diğer mineralleri için geleceklerini, bu iddiaların antik metinlerde dile getirildiğini savunmuştu. Sitchin’in savunduğu bir başka konu da Anunnaki adlı bu uzaylı kavmin ağır işlerde çalışmayı düşünmedikleri dünyadaki ırklarla kendi DNA’larını birleştirip yeni bir köle ırkı meydana getirmek idi.

Sitchin’in yarım asırlık 12. Gezegen kitabı birçok “eski astronot” teorilerinin temellerinden biri. Bu teoriler uzaylıların Dünya’yı ziyaret etmesi ve insanlık tarihinin gidişini değiştirdiğini veya en azından bunu piramitleri inşa ederek yaptığını savunuyor. Kitapta Nibiru gezegeninin 3 bin 600 yıldır Güneş yörüngesinde bulunduğunu da belirtiliyordu.

Nibiru hakkında başka teoriler var mı?

1995 yılında, beyninde çocukluğunda uzaylılar tarafından yerleştirilmiş bir çip taşıdığını iddia eden Nancy Lieder 2003 yılında Nibiru gezegeninin 2003 yılında dünyaya yaklaşarak geçeceğini ve korkutucu sonuçlara yolaçacağını belirtmişti. Lieder, kuzey ve güney kutuplarının fiziki hareketliliği, dünyanın magnetik çekirdeğinin zarar görmesi ve yeryüzü kabuğunda belli yarılmalar görülmesinden önce dünyanın 5.9 “yeryüzü günü” süresince dönmeyi durduracağı gibi korkunç detaylara işaret etmişti.

Ancak 2003 yılında bunların hiçbiri yaşanmadı

2012 yılında ise dünya, 21 Aralık yaklaşırken bir kez daha diken üstünde oldu. Bir teoriye göre Maya’lar Nibiru’nun dünyaya yaklaşmasının medeniyetin sonu anlamına geleceğini tahmin etmişler ve bu çarpışmanın insanlığı ortadan kaldıracağı iddiasında bulunmuşlardı.

Bir grup hristiyan komplo teoristi 10. Gezegen’in dünyanın sonunu getireceğine inanmaya devam ediyor. Sıradaki kitap “kıyamet gününe” ait tahminlerde bulunan komplo teoristi David Meade’den geldi. “Kıyametçi” bir bakış açısına sahip Meade “10. Gezegen – 2017 yaklaşıyor” kitabını yazdı. Meade önce Nibiru gezegeninin 2017 ekim ayında dünyaya çarpacağını iddia etti, sonra tahminini birkaç hafta ileri çekti.

Meade’in teorisi NASA 2017’de güneş sisteminde Dokuzuncu Gezegen adını verdiği yeni bir gezegen keşfettiğinde destek gördü. Teorisyen, keşfedilen gezegenin gerçekte Nibiru, yani 10. Gezegen olduğunu kaydetti.

Dünyalıların hala gezegenleri üzerindeki hayatlarına devam etmeleri, Amerikalı komplo teorisyenlerinin dünyanın sonuna ilişkin önceki tüm teorilerinin yanlış çıktığına bir kanıt oldu.

Daha da önceki teorilerinden birinde Meade, gizemli 10. Gezegen ya da Nibiru’nun 23 Eylül 2017 tarihinde dünyaya çarpabileceğini iddia etmişti. Tarih herhangi bir kıyamet gerçekleşmeden geçince Meade kamuoyunun 10. Gezegen kehanetini yanlış anladığını savunmuştu. Komplo teorisyeni, 15 Ekim tarihinin bildiğimiz dünyanın sonunu getirecek yedi yıl sürecek nükleer savaş ve doğal felaketlerin başlangıç tarihi olacağını iddia etti. O gün bir kez daha geldi ve bu iddiaları aydınlığa kavuşturmadan geçip gitti.

Haçlı komplo teorisyenlerinin aksine bilim adamları Nibiru’nun kanıtlanmamış bir varlık olarak kaldığına dikkat edilmesini istiyor. NASA ise 10. Gezegen’in bir aldatmacadan başka bir şey olmadığını söylüyor.

Nibiru Hawai volkan patlamasıyla ilişkilendirildi

Kıyametçi komplo teorisyeni Meade, şimdi de Kilauea dağındaki volkan patlamalarının esrarengiz gezegenin yaklaşmasıyla bir bağlantısı olduğunu savunuyor. Nibiru’nun yaklaşmasının dünyanın manyetik alanını zayıflattığını ve 10. Gezegen’in çekiş gücünün buna bağlı olarak arttığını, deprem ve volkanik patlama gibi doğal felaketlerin yeryüzünde yaygınlaştığını öne sürüyor. Meade, “Nibiru sistemi yaklaşırken Güneşimizin manyetik alanını da etkiliyor, bu dolaylı olarak aynı zamanda Dünya’nın manyetizmi üzerinde etkide bulunuyor. Böylece Hawai’de tanık olunanlar gibi hayat boyu bir kez görülebilecek olaylara tanıklık ediyoruz. Özellikle garip, sorunlu, zor, karmaşık veya kaotik, özellikle geliştikçe veya geliştikçe giderek artan bir duruma giriyor veya bir sürece veya yolculuğa başlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Nibiru ne demek?

Nibiru, 10. Gezegen’in diğer ismi. Önce Sümerlilerin keşfettikleri ve geçiş gezegeni anlamına gelen bu adı verdikleri iddia ediliyor. Teorinin farklı varyasyonları var ancak tümü kötülük saçan bu dev gezegenin Güneş Sistemi’ne doğru yolaldığını iddia ediyor. Kimileri dünyaya doğrudan çarpacağını, kimileri ise yaklaşıp geçmesine rağmen olumsuz sonuçlara yolaçacağını savunuyor. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA ise Güneş Sistemi dışında dokuzuncu bir gezegen bulunabileceğini ancak bununu bir risk oluşturmadığını iddia ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.