Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3293
EURO 35,0939
ALTIN 2.298,16
BIST 9.043,75

Okullar açıldı çile ikiye katlandı! İstanbul’un trafik yoğunluğu için İBB’ye önlem çağrısı..

Okullar açıldı çile ikiye katlandı! İstanbul’un trafik yoğunluğu için İBB’ye önlem çağrısı..
08.09.2021
A+
A-
Yeni eğitim döneminin başlamasıyla toplu taşımada ve trafikte yaşanan yoğunluk, İstanbulluları isyan ettirdi.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla İstanbul’da yaklaşık 3 milyon öğrenci ve 200 bin öğretmen dersbaşı yaptı.

Yaklaşık 20 bin kadar servisin ve çocuklarını özel araçlarıyla okula bırakan velilerin oluşturduğu araç yoğunluğu, özellikle okul çevrelerinde dakikalarca trafiğin kilitlenmesine yol açıyor.

DURAK VE YOLLARDA DİKKAT ÇEKEN YOĞUNLUK

Sabah saatlerinde işine gitmek veya çocuğunu okula götürmek isteyen kişiler, otobüs duraklarında ve yollardaki yoğunluk nedeniyle büyük sıkıntı çekiyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul’un trafik sorunu konusunda yaklaşık bir senedir uyarılarda bulunduğunu söyledi. Pandemide insanların toplu ulaşım yerine kendi araçlarını tercih ettiğini ifade eden Ilıcalı, bu şekilde trafiğe günlük 350 bin aracın ilave olduğunu, okulların açılmasıyla beraber hem trafikte hem de toplu ulaşımda anormal bir artış yaşandığını ve İstanbul’un birinci gündeminin bu olduğunu belirtti.

İBB’YE ÖNLEM ÇAĞRISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) acil olarak bazı önlemler alması gerektiğini belirten Ilıcalı, çok şeritli yollarda bir şeridin otobüslere ayrılmasını, deniz ulaşımına önem verilmesini, taksilerin dijitalleşerek mobil uygulamalarla yolcuyla bir araya gelmesinin sağlanması gibi çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

“DAHA KÖTÜ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

Bu çözümlerin de yeterli olmayacağına değinen Ilıcalı, “Geometrik düzeni bozuk yollar var, kavşaklar var, sinyalize kavşaklar var. Acil bunlara ait düzenlemeler yapılması lazım. Eğer bu tedbirler alınmazsa açık net olarak söyleyeyim; üniversitelerin de açılmasıyla beraber İstanbul’da trafik tamamen kilitlenir, zorlamalı değil kilitlenir, büyük sıkıntılar yaşarız hep beraber. Bu şehirde 16 milyon insan yaşıyor, 15 milyon turist geliyor. Onun için de acil önlemlerin alınması gerektiğini bir kere daha belirtiyorum. Acil önlem şart, daha kötü günler bizi bekliyor.” dedi.

Okulların açıldığı ilk gün yarım saat içerisinde trafikte yüzde 50 artış olduğuna dikkat çeken Ilıcalı, toplu ulaşımı ücretsiz yapmakla bu işlerin olmayacağını, acilen tedbirlerin alınması gerektiğini anlattı.

VELİLERE ‘ÖZEL ARAÇ YERİNE SERVİS’ ÖNERİSİ

Zeytinburnu’ndaki bir ilkokulda çocukları öğrenim gören veli Zeynep Kayatekin, servislerin trafik yoğunluğunu azalttığını belirterek “Çünkü her veli kendi çocuğunu getirmek istediğinde daha çok yoğunluk oluyor. Benim evim yakın olduğu için trafik sorununu çok düşünmüyorum ama eşim işe giderken bu sorunu yaşıyoruz. Servislerin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Evi uzak olanlar araçlarını değil de servisleri kullanırlarsa daha iyi olur.” değerlendirmesini yaptı.

“25 DAKİKA BOYUNCA BEKLİYORUZ”

Veli Fatma Akyol da çocuğunu okuldan kendisinin aldığını, okullarındaki servislerin henüz hizmete başlamadığını, bu nedenle dolmuş kullandıklarını anlattı.

Okula 15 dakika mesafesi olan yolu, trafik nedeniyle 1 saatte gelebildiğini aktaran Akyol, “Dolmuşları artırmaları gerekiyor. Özel araçların trafiğe çok fazla çıkmaması lazım. Servislerin tercih edilmesi gerekiyor. Belediye otobüslerinin bu güzergahtan gitmemesi en büyük problem. Belediye otobüsü yok. Sadece bir dolmuş var Cevizlibağ olarak mavi tabelalılar. Başka hiçbir şey yok burada. ‘5 dakikada bir geçiyor.’ diyorlar, 25 dakika bekliyorsun.” dedi.

İstanbul un trafik çilesi: İBB ye önlem çağrısı yapıldı #2

“SERVİSLER İÇİN GÜZARGAH DÜZENLEMESİ YAPILABİLİR”

Okul çevresinde, yoğunluğu önlemek için zabıta ya da polis bulunması gerektiğini belirten Akyol, düzenleyici bir sistemin olması gerektiğini ifade etti.

Veli Serkan Sadal da İstanbul’daki servis sorununun yıllardır çözülemediğini söyledi. Minibüs kullanarak, okula yaklaşık 45 dakikada ulaştıklarını anlatan Sadal, “Belki sadece servisler için bir güzergah düzenlemesi yapılabilir. Sadece servis şoförlerinin kullanabileceği yeni bir yol geliştirilebilir. Minibüsler, herkes Avrasya hattını kullandığı için burası maalesef çalışmıyor. Bugün farklı bir güzergah üzerinden geldik minibüsle. Yani güzergahın dışına çıkmak zorunda kalıyor minibüsler. Sabah aynı şekilde yaklaşık 49 dakikada geldik buraya. Bu arada okula maalesef geç kalmış olunuyor. Bir şekilde devletin bunu çözüme ulaştırması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“ARTIK SERVİSLER DE TRAFİKTE”

Servis şoförü Sadık Öner, okulların açılmasıyla beraber trafikte yoğunluğun oluştuğunu söyledi. Öner, “Okulların açılmasıyla beraber servisler trafiğe çıktı. İstanbul trafiği zaten sıkıntılı, 25 bin araba da girince doğal olarak trafikte bir yoğunluk olur.” dedi.

Öner, bazı öğrenciler okula yeni başladığı için okul önlerinde de yoğunluğun oluştuğunu anlatarak “Bu okulda 500-700 öğrenci var, bunların velileri de gelirse 1400 kişi oluyor. Her okulda 5-6 servis aracı var, bazı okullarda 10-15 servis aracı var. Araçlar okula girip çıkarken ister istemez bu yoğunluğun içinden geçiyor. Bu durum da sıkıntı, dikkat etmek lazım.” diye konuştu.

İstanbul un trafik çilesi: İBB ye önlem çağrısı yapıldı #3

“CİDDİ SIKINTILAR ÇEKİYORUZ, ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Servis şoförü İbrahim Yalçınkaya ise velilerin kendi araçlarıyla öğrencileri okula getirmesinden dolayı trafikte yoğunluğun oluştuğunu belirterek “Had safhada sıkıntı çekiyoruz. Servisçiler olarak bütün arkadaşlarla sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah düzelir diye dua ediyoruz.” dedi.

Servis hostesi Hatice Mirici, okul taşıtlarının aynı anda trafiğe çıktığını vurgulayarak “Saat 9 girişli okullarda 8’de trafiğe çıkıyoruz, iş saatine denk geliyor. Trafik çok büyük problem, E-5’e bağlantılı ilçelerde sorun yaşıyoruz. Okul önlerine geldiğimizde, özel araçlarla veliler öğrencileri kendileri getiriyor, burada yoğunluk oluyor. Buna çözüm bulunması gerekiyor. Okulun önüne sivil araç sokmamak lazım. Çünkü çocuklar okula giriş çıkış yaparken bu yolu kullanıyor.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.