Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30

Palu ailesi davasında flaş gelişme! (video haber)

Palu ailesi davasında flaş gelişme! (video haber)
23.01.2020
A+
A-

Müge Anlı’da ortaya çıkan ve Türkiye gündemini sarsan Palu ailesi davası bugün görüldü. 11 yıl önce Kocaeli’nin Körfez ilçesinde işlenen Meryem Tahnal ve Melika Tahnal cinayeti, Atv ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayınında ortaya çıkmış, detayları ise kan dondurmuştu. Üç harflilerle iletişime geçtiğini ifade eden ve Palu ailesini korkutarak her istediğini yaptıran, ailede kadın – erkek demeden herkese tecavüz eden damat Tuncer Ustael’in işlediği cinayette flaş gelişme yaşandı. Meryem Tahnal’ın öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan Palu ailesi ve ailenin damat Tuncer Ustael hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında Tuncer Ustael’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Palu ailesi davasında tek tek ifadeleri alınan aile fertlerinin ifadeleri kan dondurdu. İşte Müge Anlı’nın da 23 Ocak canlı yaınında yakından takip ettiği Palu ailesi davasında karar!

Müge Anlı canlı yayınında ortaya çıkan Palu ailesi bugün, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada yerini aldı. Duruşmaya, “acı çektirerek kasten öldürme ve öldürmeye iştirak” suçlamaları yöneltilen ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istenen Meryem Tahnal’ın eniştesi Tuncer ve eşi Emine Ustael, annesi Hava, kardeşleri İsa, Ayşe ve Fatih Palu, avukatlar ve tanık Harun Palu ile temsil kayyum olarak atanan Zeynep İncedere katıldı.

Kamuoyunda ‘Palu ailesi’ olarak da bilinen davanın 5’inci duruşması Kocaeli Adliyesi’nde görüldü. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya; Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael ile Hava Palu, İsa Palu, Fatih Palu, Ayşe Palu ve avukatları katıldı. Aile üyeleri, güvenlik önlemleri eşliğinde, adliye binasına arka kapıdan alındı. Mahkemede söz alarak, savunma yapan Tuncer Ustael, kendisinin değil Tanhal ailesinin suçlu olduğunu öne sürdü. Ustael, “Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum. Harun Palu’nun ifadeleri de yanlıştır. Tanhal’ların çok sayıda cinayetlerinin ortaya çıkmaması için Meryem’i öldürdüler” dedi.

25 GÜN BOYUNCA AÇ BIRAKMIŞ!

Baba Harun Palu ise tanık sıfatıyla duruşmaya katıldı. Mahkemede söz alan Palu, “Ben olay tarihinde Meryem’in kocasını öldürdüğüm için cezaevindeydim. Tahliye olmadan önce Fatih Palu benim yanıma ziyarete geldiğinde kendisine Meryem’i sordum. Tuncer’in Meryem’i öldürdüğünü, öldürmeden önce 25 gün aç bıraktığını, öldürdükten sonra da Körfez ilçesinin 95 Evler mevkisine gömdüğünü söyledi. Hava’ya olayı sorduğumda, Meryem’in Tuncer tarafından sürekli dayak yediğini ama kimin gömdüğünü bilmediğini söyledi. Daha sonra ben cezaevinden çıktığımda eşim Hava’yı alarak karakola gittim, şikayetçi oldum. Kızımın cenazesini bulamadılar ve dosya kapandı” diye konuştu.

‘KAN DAVASINI BİTİRMEK İÇİN EVİN TAPUSUNU İSTEDİLER’

Cezaevinde kaldığı dönemde Hava Palu’nun kendisini sık sık ziyaret ettiğini söyleyen Harun Palu, “Hava bir gün cezaevinde yanıma gelip, Tanhal ailesinin kan davası başlattığını söyledi. Bizi sürekli tehdit ediyorlarmış ve kan davasını bitirmek, olayı kapatmak için evin tapusunu vermemi istedi. Ben Tuncer’e değil Hava’nın kendi kardeşine vermesini isteyerek tapuyu verdim. Daha sonra Hava, tapuyu Tuncer’e vermiş, Tuncer de o parayı yemiş” dedi.

‘MERYEM İLK GÖZ AĞRIM, ONU ÖLMEDEN GÖMER MİYİM?’

Hava Palu ise kendilerinin suçsuz olduğunu öne sürerek, “Ben Tuncer’e yardım etmedim. Meryem, benim ilk göz ağrım. Onu ölmeden mezara koyar mıyım, ona kıyar mıyım? Bu Tuncer’in dedikleri hep yalan. Buna inanmayın. Eşimin dedikleri doğrudur. Bunun yalanlarına inanmayın. Meryem ve Melike’yi biz öldürmedik. Ben yavrularımı öldürmek istemedim. Kızımı da kendisi gibi yalancı etti. Ben onların yüzünden cezaevinde yatıyorum. Cezaevinde çok mağdurum, tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

SAVCI, TUNCER PALU İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı, açıkladığı mütalaasında sanık Tuncer Ustael’in, Meryem Tanhal’ı ‘nitelikli öldürme’, ve ‘tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçundan 5 yıl hapse, ‘Meryem Tanhal’a ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak’ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Diğer sanıklar Hava Palu, İsa Palu, Ayşe Palu, Emine Ustael ve Fatih Palu hakkında ise ‘Meryem Tanhal’a yönelik öldürme suçuna yardım etmek’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlarından üst sınırdan ceza talep edildi. Ayrıca İsa Palu’nun ‘Meryem Tanhal’a ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak’ suçundan da cezalandırılması talep edildi.

DURUŞMA 13 ŞUBAT’A ERTELENDİ!

Mahkeme heyeti tarafından Meryem Tanhal’ın adli emanetteki kimliğinin, İl Nüfus Müdürlüğü’ne gönderilerek, ölüm ilanının verilmesi kararı alındı. Duruşma, 13 Şubat’a ertelendi.

MÜGE ANLI’DAKİ PALU AİLESİ OLAYI NEDİR?

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Meryem Tahnal 2008’de, kızı Melike Tahnal da 2009’da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı.

Bir televizyon kanalındaki programa katılan Meryem Tahnal’ın eniştesi Tuncer Ustael’in, kadının öldürülerek gömüldüğünü öne sürdüğü yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak’ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar Sahili’nde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği “Melon”un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı.

Derince 60 Evler Mahallesi Harikalar Sahili’nde daha önce belirlenen iki yerde yapılan kazı çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanılmaması üzerine çalışmalar durdurulmuştu.

Öte yandan, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda kayıp kadının ablası Emine ve eniştesi Tuncer Ustael ile babası Harun, annesi Hava, ağabeyi İsa ve diğer kardeşleri Fatih ile Ayşe Palu gözaltına alınmış, şüphelilerden baba Harun Palu serbest bırakılırken, diğer zanlılar tutuklanmıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.