Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97

RTÜK’ten Halk TV, Tele 1, FOX ve Habertürk’e ceza..

RTÜK’ten Halk TV, Tele 1, FOX ve Habertürk’e ceza..
10.02.2021
A+
A-

RTÜK, HALK TV ekranlarında MHP lideri Devlet Bahçeli’ye aşı yapan “Gülnaz Şırınga”nın Bahçeli’nin canını acıttığı gerekçesiyle darp edildiği iddia edilen parodi haberin gerçek gibi sunulduğu ‘Özlem Gürses ile 20. Saat’ ve ‘Kayda Geçsin’ isimli programlara idari para cezası verdi. Bunun yanı sıra Habertürk’te yayınlanan ‘Enine Boyuna’ programında sarf edilen skandal sözlerin ‘Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ hükmünü ihlali nedeniyle kanala yönelik para cezası verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV ve Habertürk’e idari para cezası verdi. İzleme uzmanlarının hazırladığı raporları gündemine alan Üst Kurul, ağırlıklı olarak haber programları ve dizi filmler hakkında hazırlanan raporları görüşerek karara bağladı. Üst kurul, ‘Bahçeli’ye aşı yapan hemşire dövüldü’ şeklindeki mizahi haberin gerçekmiş gibi yayınlandığı ‘Özlem Gürses ile 20. Saat’ isimli programa ilişkin raporu da değerlendirdi.

 

HALK TV’ye para cezası

RTÜK, soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan bir haberi doğruluğundan emin olmadan yayınlayan Halk TV’ye yasa gereği idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Emniyet mensuplarına iftira attılar

Üst Kurul Halk TV’ye ayrıca ‘Kayda Geçsin’ programında herhangi bir kanıt, bulgu ya da belgeye dayandırılmadan sarf edilen “Türk polisi Türk öğrencisine aynı millettenmiş gibi davranmıyor, düşmanmış gibi davranıyor… Bu memlekette bu vatandaşlara böyle muamele yapılıyorsa o zaman şunun adını koymak gerekir: Türk Polis Teşkilatı bir siyasi partiye lüzumundan fazla sempati beslemekte… Bu hâliyle iktidar partisine muhalif davranan çocukların, gençlerin dolayısıyla lüzumundan fazla sert bir tepkiyle karşılaşıldığının farkındayım” şeklindeki ifadeler nedeniyle de ceza verdi. Yasadaki ‘kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ hükmünün ihlali nedeniyle kanal hakkında idari para cezasına hükmedildi.

 

Habertürk’e “Militan” cezası

Üst kurul, Habertürk’te yayımlanan “Enine Boyuna” programında bir konuk tarafından sarf edilen “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan” sözlerinin kişi ve kurumları zedeleyecek nitelikte olduğu kanaatine vardı.

Yayının kamusal sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığına hükmeden kurul, basın meslek ilkeleri çiğnenerek kişi veya kuruluşları eleştiri sınırlarını ötesinde yeren yayın dolayısıyla kuruluşa idari para cezası verilmesine karar verdi.

Tele 1’e ceza

Kurul, “Zamanın Ruhu” programında küfür içeren ifadelerin engelleme yapılmadan ve korumalı saatlerde ekrana getirilmesi nedeniyle Tele 1’e idari para cezası verilmesine hükmetti.

Üst Kurul, kanaldaki “Anında Manşet” programı hakkında hazırlanan uzman raporunu da inceledi. Yayında bir hukuk devletinde kuvvetler ayrılığı ilkesinin güvencesi konumunda bulunan yargı camiasının tahkir ve tezyif edildiğini belirleyen RTÜK, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’na yönelik bazı sözlerin de eleştiri sınırlarını aştığı kanaatine vardı. Üst Kurul, bu şekilde 6112 sayılı kanunun ihlali nedeniyle kanala idari para cezası verdi.

Kurul toplantısında, “Zafer Arapkirli ile Akşam Haberleri”nde Boğaziçi Üniversitesi olayları konu edilirken kişi veya kurumlar hakkında küçük düşürücü ve iftira niteliği taşıyan ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle KRT’ye idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

FOX TV Ana Haber’e ceza

Üst kurul toplantısında ele alınan raporda, FOX Ana Haber bülteninde, süt üreticisinin 2020 yılı tarımsal desteklerini alamadığının iddia edildiği, ancak adı geçen üreticiye tarımsal destek ödemelerinin yapıldığının Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlendiğine yer verildi.

Kurul, soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberlerin, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlandığı gerekçesiyle kanala idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Üst kurul, sağlık beyanıyla sahte ürün ve ilaç satan, halkın manevi duygularını istismar eden yayıncılara da ağır yaptırımlar uyguladı.

Halkı dolandıran Şu TV’nin yayın lisansı iptal edildi.

Güçlü, HM (Haberin Merkezi), Park TV, Ful TV, 363 TV ve Berat kanallarına yayın ve program durdurma ile üst sınırdan idari para cezaları verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.