Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3293
EURO 35,0939
ALTIN 2.298,16
BIST 9.043,75

Rusya Ukrayna’nın Başkenti Kiev’i ele geçirdi!.

Rusya Ukrayna’nın Başkenti Kiev’i ele geçirdi!.
24.02.2022
A+
A-

RUSYA-Ukrayna krizinde korkulan oldu.. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından önce Donbas’ta başkent Kiev’in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Son dakika bilgisine göre Rus askeri başkent Kiev’e girdi… İşte Rusya-Ukrayna krizinden dakika dakika son gelişmeler…

Rusya Lideri Vladimir Putin, Dombas’a askeri harekat emrini verdi. Putin, Ukrayna topraklarını işgal etme niyetleri olmadığını belirterek, “Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak” dedi. Rusya’nın işgale resmen başlamasının ardından Ukrayna’nın başkenti dahil bir çok şehrinde patlamalar yaşanırken, dünya ayağa kalktı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız” dedi.

Karadeniz’de Türk gemisi vuruldu! 4 SİHA düşürüldü

RUSYA’nın Ukrayna’yı işgali Türkiye’yi de vurmaya başladı. Ukrayna’daki Albayrak’ın SİHA Üssü’nün Rus savaş uçaklarınca vurulmasının ardından yeni haberler geldi. Rusya, bir Albayrak SİHA’yı düşürdüğünü açıkladı.  Rus basını, düşürülen SİHA sayısının 4 olduğunu iddia etti. Karadeniz’de Marshall Adaları bayraklı bir Türk gemisine füze isabet etti. Ölen ve yaralanan olmadı.

Lavrov ‘Hala geri dönme şansı var’ dedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Tüm ülkelerle diyalog kurmaya hazırız. Hala uluslararası hukuka ve sorumluluğa geri dönme şansı olduğuna inanıyoruz” dedi. Lavrov, Rusya’nın Ukrayna konusunda aldığı tedbir ve kararların, Rusya halkının güvenliğini sağlamak amaçlı olduğunu belirtti.

Rusya hastaneyi vurdu: 4 ölü 6’sı doktor 10 yaralı

Ukrayna ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesindeki Vuhledar’da Rus havan mermisinin bir hastaneye isabet etmesi sonucu 4 kişinin öldüğünü ve 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılar arasında 6 doktorun olduğu belirtildi.

Belarus’tan Ukrayna’ya 4 füze atıldı, Rus uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı Rus Su-25 jetinin pilotaj hatası nedeniyle düştüğünü duyurdu. Ukrayna: Belarus’tan 4 balistik füze atıldı.

AVRUPA BİRLİĞİ: RUSYA’NIN TEMELLERİ SARSILACAK

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, “Burada sadece Ukrayna değil söz konusu olan, Avrupa’nın istikrarı, barış düzenimiz risk altında. İlerleyen saatlerde Avrupalı liderlere yaptırımlar paketi sunacağız. Rusya’nın sermaye piyasalarına yaptırımlar içerecek bunlar. Kredi maliyetleri artacak, sermaye çıkışı artacak ve zaman içinde temelleri sarsılacak. Rusya’nın kritik teknolojilere erişimini de kısıtlayacağız. Açık bir şekilde şunu söyleyeyim, Başkan Putin vatandaşlarına bu durumu açıklamak durumunda kalacak” açıklamasında bulundu.

Boris Johnson: Ölecek Rus askerlerine seslendi

Ukrayna Devlet Acil Servisi, “Ukrayna uçağı düşürüldü, 5 kişi hayatını kaybetti” açıklaması yaparken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Özgür, bağımsız bir Avrupa ülkesi kendi kaderini temin etmelidir. İngiltere de bu hakkın yanındadır” dedi. “Rus askerlerine, ölecek Rus askerlerinin ailelerine sesleniyorum” diyen Johnson “Utanç dolu bir yaşamdan, başınız önde gezmekten kaçının” ifadesini kullandı.

Rus askerleri başkant Kiev’e girdi

Savaş dakika dakika tırmanırken dünyaca ünlü haber ajansı Agence France Press (AFP), Rus askerinin Kiev’e girdiğini duyurdu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, başkent Kiev yakınlarındaki Gostomel kasabasında 2 Rus helikopteri vurduğunu duyurdu. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, Rus güçlerinin havadan birlik indirebileceğini ve Kiev’de hükümetin bulunduğu bölgeye ilerlemeye çalışabileceklerini söyledi. Açıklamada ayrıca, “Gostomel askeri havalimanında şiddetli çatışmalar devam ediyor” denildi. Ukrayna, “Kiev yakınlarında 2 Rus helikopteri düşürüldü” açıklaması yaptı

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçak Obukhov ilçesinde düştü, 14 kişlik mürettebatlı uçakta çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Bodnar ise, “Bir Ukrayna kargo uçağı düşürüldü ve 10 askerimiz hayatını kaybetti” dedi.
Ne zaman biteceğine Putin karar verecek! Demir perde…

Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna sınır muhafızlarının sınırı terk ettiğini duyurdu. Kremlin’den yapılan açıklamada, Ukrayna’nın işgali hakkında kimsenin konuşmadığı ve bu sözcüğün kabul edilemez olduğu belirtildi. Ayrıca, “Operasyonun ne kadar süreceğine Putin karar verecek. Rusya’yı, demir bir perdenin arkasına kapatmak imkansız. Rusya’nın Ukrayna operasyonu hedeflerine ulaşmalı. Putin’in isteği belli. Ukrayna’nın silahsızlanmasını istiyoruz” denildi.

Ukrayna ordusu, iki Rus askerinin silahlarıyla birlikte esir alındığını açıkladı.
Ukrayna’ya 2. dalga füze saldırısı başladı

Ukrayna’ya 2. dalga füze saldırısı başladı. Ülkede başkent Kiev de olmak üzere birçok kentten patlama sesleri geliyor.  Ukrayna, Karadeniz’deki Zmeiniy Adası’nı geri almayı başardıklarını duyurdu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tüm NATO liderlerini acil toplantıya çağırırken, İsrail Dışişleri, Rusya’nın saldırılarını kınadı.

40’tan fazla Ukrayna askeri ve bir çocuk öldü

Belarus, Ukrayna ile tüm sınır geçiş noktalarını kapattı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Danışmanı, şu ana kadar 40’tan fazla Ukrayna askerinin öldüğünü, onlarca yaralı ve sivil kayıp olduğunu açıkladı. Harkov’da bir çocuk Rusya’nın bombardımanında vurulan apartmanda hayatını kaybetti.

Rusya, sivil yerleşim yerini vurdu, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
Zelensky: Hakı orduya katılmaya çağırıyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy kameraların karşısına geçti ve “Ukrayna’nın her vatandaşı ülkenin geleceğini belirleyecek. Ukraynalıları orduya katılmaya çağırıyorum. Düşmanın ciddi kaybı var. Silahlanmak isteyen herkese silah temin edeceğiz” dedi. Zelensky şunları söyledi: “Dünya liderlerine Putin’in de içine dahil edildiği yaptırımların uygulanması konusunda çağrıda bulundum” diyen Zelensky, “Bizim sırtımızı görmeyecekler, kaçmayacağız, yüzlerimizi görecekler. Ukrayna’nın Rusya için tehdit yarattığını söylüyorlar. Bu hiçbir zaman olmadı ve bundan sonra da olmayacak. Bu konuda Rusya ile herkesle konuşmaya hazırız.”

Rusya: Geri çekilme başladı geri çekilenleri vurmayacağız

Rusya Savunma Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Keşif verilerine göre, Ukrayna ordusuna ait bazı birliklerin geri çekildiklerine işaret edilen açıklamada, “Ukrayna ordusunda silah bırakan birimlerin mevzileri saldırıya tabi değildir.” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, Ukrayna ordusunun Rusya’ya ait uçak ve zırhlı araç kayıplarının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Ukrayna: 50 Rus askerini öldürdük, 6 uçaklarını düşürdük

Ukrayna ülkenin doğusunda 50 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia etti. Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, “50 Rus işgalci öldürüldü, Rusya Silahlı Kuvvetlerine ait 6’ncı uçak Kramatorsk bölgesinde imha edildi” ifadeleri kullanıldı. Ukrayna Sınır Güvenliği, Rus tanklarının Luhansk bölgesinden sınırı geçtiğini duyurdu. Eçıklamada, “Rus tankları sıra halinde Luhansk bölgesindeki Krasna Talivka, Milove ve Horodyshche’den girdi” denildi. Ukrayna Savunma Bakanı, eli silah tutan herkesi cepheye çağırdı. Belarus lideri Ukrayna’daki askeri operasyonda ordusunun yer almadığını açıkladı.

Ukrayna’nın resmi hesabından bu illüstrasyon paylaşıldı…
Ukrayna Büyükelçisi: Rus gemilerine Boğazlar kapatılsın

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, yaptığı açıklamada “Türkiye’ye böyle seslendi Hava sahası ve Boğaziçi ve Çanakkale’nin Rus tarafına kapatılması için Resmi talebimizi Türk tarafına ilettik.” dedi. “Tüm maskeler indirildi şu an savaş halindeyiz” diyen Bodnar Türkiye’nin Rusların hisselerine el koyması gerektiğini de ekledi.

Rus yanlısı ayrılıkçılar: 2 Ukrayna uçağı düşürdük

Rusya destekli ayrılıkçılar, Luhansk bölgesinde iki Ukrayna uçağı düşürdüğünü bildirdi. Rusya destekli ayrılıkçılar, ayrıca Ukrayna’nın Luhansk bölgesinde iki yerleşim yeri olan Shchastia ve Stanytsia Luhanska’nın kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladılar.

Bearus Rusya’nın yanında savaşa katıldı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko, ordusuna Ukrayna’yı işgal eden Liveuamap’ta Rus ordusuyla bütünleşme ve işbirliği yapma emri verdi. Küba ve Nikaragua Rusya’ya destek verdi.

Ukrayna: 5 Rus savaş uçağı ile 1 helikopter vurduk

Rusya, savaş uçaklarıyla Ukrayna’nın hava gücünü imha ettiğini açıklarken, Ukrayna’dan flaş karşılık geldi. Ukrayna Doğu’da bir Rus uçağını vurduklarını duyurdu. Daha sonra Ukrayna kaynakları, 5 rus savaş jeti ile 1 askeri helikopter düşürdüklerini duyurdu. Rusya, “Ukrayna ordusu direnmiyor” deyip, uçakların vurulduğu haberini yalanladı.

Ukrayna’nın hava gücü etkisiz hale getirildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlarla” etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığında yapılan açıklamada, Açıklamada, “Ukrayna’daki askeri altyapı, hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli silahlarla etkisiz hale getirildi.” ifadesine yer verildi.

Ukrayna’da ülke çapında sıkıyönetim ilan edildi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy son dakika açıklamasında, “Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız” dedi. Zelenskiy ülke çapında sıkıyönetim ilan etti.

Rus askeri araçları Ukrayna sınırları içerisinde ilerlemeye devam ediyor.

 

Putin canlı yayında saldırı emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslendi. Ukrayna’daki ayrılıkçı yönetimlerin Rusya’dan askeri yardım talebinde bulunduklarını hatırlatan Putin, “Buna bağlı olarak özel bir askeri operasyon düzenlemeye karar verdim. Operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna’nın Nazizm’den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz.” ifadelerini kullandı. Ukrayna topraklarını işgal etme planları olmadığını vurgulayan Putin, kimseye zorla bir şey dayatmayacaklarını ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.