Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Saçlarda karanfil mucizesi..

Saçlarda karanfil mucizesi..

Güzel kokulu bir baharat olmasına ek olarak, karanfiller vitamin ve minerallerle sağlık açısından faydalıdır. Karanfilli saç bakımı birçok saç problemi için iyidir. Kafa derisi sorunları, saç dökülmesi, saç büyümesi gibi sorunlarınız varsa karanfil suyu saç kürü uygulayabilirsiniz.

Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından, kendine has aromasıyla elde edilen karanfil, yüzyıllardır, ağız kokusu ve diş ağrısı geleneği olarak kullanılmıştır. Güçlü aroması ile tıpta da kullanım alanı bulur. Antik çağlardan beri, A, E ve B6 vitaminlerinin tedavisinde bazı hastalıklar zengindir, ayrıca kalsiyum, potasyum, sodyum ve manganez depoya borçludur. Omega 3 ve Omega 6 çok fazla uçucu yağ içerir. Ayrıca karanfillerin anti-bakteriyel etkisi nedeniyle de tercih edilir. Solunum hastalıkları, öksürük, sivilce ve lekeleri çıkarmadan strese kadar birçok koşulda karanfillere uygulanır.

Sağlıklı saç derisindeki saç dökülmesi, kepek gibi saç sorunları azalır. Bu sayede saçlar sağlıklı olur. Karanfiller saç dökülmesinde, hacimli ve yemyeşil saçlarda, saç ve kürleri beslemek için yağ ve tahıllarla birlikte kullanılabilir. Kokusuyla diğer kürlerden ayrılır ve durulama gerektirmez. Karanfil kürü saça kısa sürede nüfuz eder ve hızlı sonuç verir. Bu yazıda karanfil saç, saçınıza karanfil nasıl uygulanacağı, karanfil suyunun nasıl yapılacağı, saç bakımında karanfil nasıl kullanılacağı ve iyi karanfil saç dökülmesi gibi tüm sorularınızın cevaplarını bulmaya çalışacağız.

Saç uyarıcı etken maddesi nedeniyle saç köklerinde kullanıldığından saç bakımında yoğun olarak kullanılmaktadır. Diğer baharatlar ve yağlarla karşılaştırıldığında, koku her zaman rahatça kullanıldığı, saç köklerini beslediği ve böylece sağlıklı bir uzama sağladığı için daha hoş. Hazırlanması ve uygulanması son derece zahmetsiz olduğundan, evde kolayca uygulanabilir. Güçlü etken maddeleri sayesinde saç dökülmesini kısa sürede durdurur. Saça hacim kazandırdığı için yeni saç oluşumunu tetikler. Saç köklerini onarır ve saçlar daha hızlı uzar. Bu özelliklerle saç dökülmesine bitkisel bir çözüm olarak uygulanır.

Karanfil İle Saç Bakımı: Karanfil Kürü Nasıl Hazırlanır?

Karanfil kürünü hazırlamak çok basittir 1 bardak su için 10-15 karanfil yeterlidir. Bu karanfilleri sıcak suya atarak demlenmesini ardından karanfilleri çıkartarak ılımasını bekleyin ardından saçlarınıza yedirin. Bu saç bakımı işlemini başlarda bir kaç gün üst üste yapın etkisini görene kadar sonrasında haftada bir ondan sonra 2 haftada bir giderek fazla aralıklarla tekrar edin.

Bir şişe karanfil suyu spreyi ile birlikte kullanıldığında tüm saç diplerinize eşit olarak dağıtılır ve sizin için kolay olur. Parmaklarınıza parmaklarınızla masaj yapın. Bu masaj aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır ve saç derinizi uyarır. Yağ ile bakım gibi durulama gerektirmez, saç derisi tarafından hızla emilir ve sizi rahatsız etmez. Özellikle karanfil kokusunu seviyorsanız, kürledikten sonra saçınızı yıkamanıza gerek kalmaz. İlk hafta bu tedavi günü aşımını uygular. Daha sonra haftada bir kez, karanfil suyu saçlara 3 ay boyunca uygulanabilir. Karanfil yağı hem kıllara hem de saç kıllarına uygulanabilir

Erkek saç dökülmesi kadınlardan daha inatçı ve daha belirgin olduğundan, tedavide daha agresif olmak gerekebilir. Erkeklerde saç dökülmesi için kullanılacaksa, demleme yerine demleme yöntemi tercih edilebilir. Aynı karanfil kaynar suda 10 dakika kaynatılabilir. Ağızın soğuması, aktif maddelerin uçmaması için çok önemlidir. Uygulamanızın uyarılmasıyla saçlarınız masaj olacaktır, çünkü uyarıcıdır.

Saç dökülmesine karşı karanfil uygulanmasında devamlılık gereklidir. Etkisi görünür hale getirmek için her gün 1 hafta boyunca pratik yapmalısınız. Bir hafta sonra, her 2 günde bir ve sonraki haftada 3 günde bir uygulamaya devam edebilirsiniz. Bu şekilde 1 ay sonra haftada bir kez ve son aşamada 15 gün boyunca birkaç ay devam etmeniz önerilir.

Saç Bakımında Karanfil Yağı Kullanılır Mı?

Karanfil yağı saç dökülmesi için bir çözüm arayanlar için etkili bir yöntemdir. Karanfilin etkilerini yukarıda sıraladık. Ayrıca saç bakımında karanfil yağı da kullanabilirsiniz. Saç derinize masaj yapmak için eşit miktarda karanfil yağı, lavanta yağı ve zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz. Saç kırılmalarını önlediği için saçın doğal yapısını yakalamaya yardımcı olur.

Ona başka bir ipucu verelim. Saç dökülmesine karşı karanfil kullanmak çok faydalıdır, ancak faydalarını görmek için yüksek kaliteli karanfilleri seçmelisiniz. Bu şekilde, en etkili karanfil suyu elde edilebilir. Elbette karanfilden aldığınız paket veya karanfilin kalitesinden karanfil nasıl bileceğinizi biliyorsunuz. Küçük bir testle sonuca ulaşabilirsiniz. Karanfilin görüntüsüne dikkat edin, uçların tomurcuklardan daha koyu olması gerekir. Kaba ve açık renkli tomurcukları seçin. Diğer bir yol karanfilleri soğuk suya atmaktır. Karanfiller düşerse iyi kalitede olurlar. Suyun ortasında kullanmayın, dibe veya suya batmayın.

Karanfilin Saç Dökülmesine Etkileri

Su ile yapılan kürlerin yanı sıra saç dökülmesine de dikkat ederek bir çözüm arıyorsanız, karanfil yağı kullanmanızı öneririz. Karanfil yağı bitkinin özü ve daha konsantre yapısı nedeniyle daha konsantredir. Zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve karanfil yağı hazırlayabilirsiniz. Aynı şekilde, karanfil kürünün saçlar için badem yağıyla karıştırarak etkisini de artırabilirsiniz. Eczaneden E vitamini kapsülleri ile karıştırılabilir. Çünkü karanfil yağı doğrudan cilde tahrişe neden olabilir.

Seyrelmiş saçları karanfille saç gürleştirmek de bu kürle çözülebilecek bir problemdir. Zengin vitamin ve mineraller karanfil içeriğinde saçlarınızı besleyecek foliküllerin yeni saç oluşumunu hızlandıracaktır.

Saç dökülmesine ilişkin en bilinen konu genetik değildir ve dış etkenlerden kaynaklanan dış dökülmeler periyodik olarak artar. Bu nedenle ilkbaharda saç dökülmesi sorunu biraz artabilir. Doğal yöntemlerle saç dökülmesini azaltmak mümkündür. Saç bakımı için bitkisel çözümler çok iyi sonuçlar verir. Önemli olan, yeni saç oluşumunu hızlandırmaktır. Saç dökülmesi sorunu genetik ise, doktora başvurmalı ve daha ciddi önlemler almalısınız.

Baharatın çok faydalı olduğu söylenmez. Düzgün kullanılmadığı veya çok miktarda tüketilmediği takdirde hiçbir zararı yoktur. Karanfili yukarıda açıklandığı gibi yağ olarak kullanmak istiyorsanız bu uyarıları dikkate alın. Karanfil yağı kullanımı ağızdan almak zararlı olabilir._

.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.