Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
DOLAR 32,3455
EURO 35,0945
ALTIN 2.310,71
BIST 9.079,97

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: “F-35’in alternatifi Milli Muharip Uçaktır!.”

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: “F-35’in alternatifi Milli Muharip Uçaktır!.”
13.07.2020
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, F-35 meselesiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. F-35’lerin teslim edilmemesi durumunda Türkiye’nin diğer uçak programları ile ilgilenmeyeceğini belirten Demir, Milli Muharip Uçak (MMU) projesini hızla ilerletmede kararlı oldukları vurguladı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma haberciliğinin önde gelen internet sitelerinin yöneticileri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Etkinlik, yerli konferans programı KAREL üzerinden gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde düzenlenen bu özel toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya savunmasanayi.org Genel Yayın Yönetmeni Teoman KORKMAZ, TAH Savunma Yöneticisi ve savunmasanayi.org muhabiri Fatih ATASOY, savunmasanayiST Genel Yayın Yönetmeni Anıl Şahin, YouTube&Facebook Askeri Teknolojiden Kemal Göksu, Defence and Technology Genel Yayın Yönetmeni Muhammet Metin, Savunma Sanayii Dergilikten Bahri Mert Demirel ile Defence Turk.netten Rasim Anıl Kunt da katıldı.

“HİSAR-A HİSAR-O’YA EVRİLİYOR”

Prof. Dr. İsmail Demir, hava savunma sistemleriyle ilgili bir soruya karşılık, bu konudaki taleplerin 7-8 yıl öncesine dayandığını, harekat ortamında beliren ihtiyaçlar ve gelişen teknoloji ile birlikte alçak irtifanın operasyonel olmadığı gerçeğinin ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı, bu nedenle Hisar-A’daki (alçak irtifa) unsurların Hisar-O’ya (orta irtifa) taşınmasının söz konusu olduğunu aktardı.

Bunun bir güncelleme olarak düşünülmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Demir şöyle devam etti:

“Hisar-A ve Hisar-O, 6,7,8 sene önce gelen taleplerdi. Özellikle teknolojinin gelişmesi ve harekat ortamında görülen ihtiyaçlar gereği bunların güncellenmesi gibi düşünebiliriz. Alçak irtifa hava savunmasının operasyonel olmadığı ortaya çıkıyor. Gelen talepler doğrultusunda projeyi üst sınıfa kaydırdık. Menzillerin uzaması gerekiyor, bu net olarak görülüyor.”

“Türkiye’nin savunma sanayisi belirli alanlara odaklanırsa bir üst lige yükselebilir”

Savunma Sanayii Başkanı, daha önceki açıklamalarında Türkiye’nin savunma sanayiinde Brezilya, Ukrayna ve Güney Afrika gibi ülkelere denk pozisyonda olduğunu vurgulamıştı.

Türkiye’nin bir üst lige nasıl çıkacağı sorusunu cevaplayan Prof. Dr. İsmail Demir, her alanda çözüm geliştirilmesinin pratikte mümkün olmadığını belirterek bazı alanlara odaklanılmasının çok daha gerçekçi ve yararlı olacağını aktardı.

Prof. Dr. Demir, “Her alanda en iyi olmak elbette istenen bir durum. Ancak bu pratik olarak mümkün değil. Teknolojik üstünlüğü sağlayabileceğimiz alanlara odaklanmalıyız. Örneğin İHA/SİHA. Bu bir teknolojik zincir. Uçağın kendisi, üzerindeki görüntüleme sistemleri, üzerine konan mühimmatlar, bunların yer kontrol istasyonları… Burada bir teknoloji zincirinden bahsediyoruz. Bu sadece İHA/SİHA meselesi değil. O zincirle başka ürünlere hizmet verecek unsur da oluşuyor” dedi.

Demir, Türkiye’nin savunma sanayiinde bir üst lige elektronik ve havacılık sektörü ile çıkabileceğini belirtti.

Demir şöyle devam etti:

“Elektronik harp teknolojileri, uzay ve uydu teknolojileri ve havacılıktaki atılımlar ile Türkiye bir üst lige yükselebilir. Elbette konvansiyonel mühimmat ve silahları da ihmal etmemek gerekiyor ama ihracatta sağlanacak başarılar bu üst lig algısını da arttıracaktır. Operasyonel başarıların da bu algıyı arttıracağını düşünüyorum.”

“Hürjet ile ilgili çalışmalar devam ediyor”

Prof. Dr. Demir, Hürjet’in son durumu hakkındaki soruya karşılık “çalışmalar devam ediyor” cevabını verdi. Demir, Hürjet projesinin SSB bünyesinde icra komitesinden bütçesi onaylanmış bir proje olmadığını söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı, bu projenin TUSAŞ’ın öz kaynakları ile başlattığı bir proje olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Demir, “Hava kuvvetlerimizin ihtiyacı olduğunu ve olacağını bildiğimiz bir proje. Bu projede takvime göre ilerleniyor. Hızlı yol almak adına bazı alt sistemler yurt dışından tedarike diliyor. Ancak ilerleyen dönemlerde ihtiyaç olursa bunlar da geri dönüşlere göre yerlileştirilebilir. İcra komitesinden bir bütçe kararın çıkmamış olması ‘acaba’ dedirtiyor ancak şu anda çalışmalar devam ediyor” dedi.

“F-35 OLMAZ İSE BAŞKA BİR SEÇENEĞİMİZ DAHA VAR”

Prof. Dr. İsmail Demir, F-35’in Türkiye’ye teslim edilmemesi durumunda Türkiye’nin diğer uçak programları ile ilgilenmeyeceğini söyledi.

Demir, Türkiye’nin yerli 5’inci nesil savaş uçağı geliştirme programı MMU’yu hızla ilerletmede kararlı olduğunu aktardı. Savunma Sanayii Başkanı, MMU’nun hızlı ilerlemesi adına uçakların blok blok üretileceğini daha önce açıklamıştı.

Prof. Dr. Demir, Türkiye’nin başka ülkelerin uçak geliştirme programına dahil olmak istemesi durumunda dahi bazı kısıtlamaların getirilebileceğinin mümkün olduğunu vurgulayarak en iyi seçeneğin MMU olduğunu söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı, F-35’in alternatifinin Milli Muharip Uçak olduğunu söyledi.

KTJ-3200 MOTORUNDA SON AŞAMADAYIZ

Savunma Sanayii Başkanı, Türkiye’nin motor geliştirme programlarında başarıyla ilerlediğini vurguladı. Motor projelerinde bazı alanlarda hızlı ilerlemek ve kaynakların korunmasını sağlamak için iş birliğine gidildiğini belirten Prof. Dr. Demir, bazı alanlarda iş birliğine gidilme ihtiyacının olmadığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Demir, Türkiye’nin tek başına en başından bir motor geliştirme programına başlaması durumunda çok büyük kaynak ve zaman kaybedeceğini özellikle vurguladı.

SOM siparişleri hakkındaki soruyu yanıtlayan Prof. Dr. Demir, teslimatların devam ettiğini açıkladı.

Prof. Dr. İsmail Demir “SOM ve ATMACA’yı hem hava platformundan hem de deniz platformundan attığınız gibi karadan da atabilirsiniz. Motorunda yapacağınız değişiklikler ile menzilini uzatabilirsiniz ve bir dizi alternatif var. Orada siparişler ve üretimler devam ederken, Kale Grubu da önemli bir mesafe aldı” dedi.

KTJ-3200 motorunda sona yaklaşıldığının müjdesini veren Prof. Dr. İsmail Demir, KTJ-3200’ün testlerinin başarılı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Demir, “KTJ-3200 ile ilgili motorun gücü için belirli bir hedefimiz vardı ve hedefe tam yaklaşamamıştık. Oraya ulaşmak ile ilgili sorunlar çözüldü. Testler gayet iyi gitti, son aşamalardayız. SOM veya ATMACA türü füzelerimizde yerli motor kullanmaya çok yakınız. Bu tabi diğer gruplarda da bizim önümüzü açacak. Kısacası, seyir füzelerinin çeşitli platformlardan atılan versiyonları gündemimizde, şu an için SOM ve ATMACA’yı konuşuyoruz ama değişik versiyonları da yakında gündeme gelebilir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.