Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3744
EURO 35,0015
ALTIN 2.325,97
BIST 9.090,42

Silah baronlarını kudurtacak bir haber daha!. 5,5 tonluk yeni SİHA geliyor!.

Silah baronlarını kudurtacak bir haber daha!. 5,5 tonluk yeni SİHA geliyor!.
19.04.2021
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti, savunma sanayiinde geliştirdiği yerli ve milli projelerle dosta güven düşmana korku salmaya devam ediyor.. SİHA’lar son dönemlerde savaş bölgelerinde silah baronlarının çizdiği kaderi değiştirirken, Türkiye’den yepyeni bir silahlı hava araç daha geliyor!.

Dünyada sadece 4 ülkenin üretebildiği, 40 bin feet yüksekliğe çıkıp 24 saat havada kalabilen 5,5 tonluk dev insansız hava aracı Akıncı TİHA da bu yıl TSK envanterindeki yerini alacak.

Dağlık Karabağ savaşının gidişatını kökünden değiştiren ve Azerbaycan’a 44 günde zaferi getiren milli SİHA’ların dünya çapında yol açtığı yankı büyüyor. İç güvenlik operasyonları ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekâtlarında kullanılan silahlı İHA’ların Türkiye’deki sayısı 140’ı aştı.

ABD’den Ukrayna’ya birçok ülkede ses getiren Bayraktar TB2 SİHA’ların ardından testlerini bir bir başarıyla tamamlayan Akıncı Taarruz İHA’sı da bu yıl güvenlik güçlerinin envanterine girerek savaş uçaklarının yükünü alacak. Alanında dünyanın en ileri teknolojisine sahip olan Akıncı, hava-hava görevleriyle yine dünyayı kıskandıracak.

Terörle mücadelede Türkiye’yi üst lige taşıyarak kara birliklerine güç veren insansız hava araçları Türkiye’de F-16 sayısının yarısını aşarak milli ordu seviyesine ulaşmış durumda.

TÜRKİYE 6 ÜLKE ARASINDA

Türkiye kendi silahlı İHA ve mühimmatlarını üreten 6 ülkenin arasında yer alıyor. Türkiye’nin milli SİHA sistemlerini üreten Baykar tarafından geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan milli SİHA Bayraktar TB2 ile TSK 2014’te tanıştı.

2015’te silahlandırılan İHA; TSK, Jandarma, Emniyet ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor. Türkiye, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan envanterinde 160 adet var.

HAVADA MİLLİ ORDU

245 F-16 savaş uçağının bulunduğu Türkiye’nin hava ordusundaki Türk güvenlik güçlerine hizmet eden silahlı ve silahsız hava araçlarının sayısı da oldukça fazla. SABAH’ın ulaştığı bilgilere göre, SİHA sınıfındaki Bayraktar TB2 ile TUSAS tarafından üretilen ANKA’lardan oluşan SİHA sayısı 140’ı aştı.

Toplam F-16 sayısının yarısını geçen SİHA’ların yanında 500’e yakın kamikaze KARGU İHA, 200’den fazla mini İHA ile bin 500 üzeri Serçe İHA, güvenlik güçlerince aktif kullanılıyor. Testleri başarıyla geçen ve bu yıl envantere girmesi beklenen Akıncı TİHA ise üstün özellikleriyle rakiplerine fark atarak milli ordunun gücüne güç katmak için pist başında bekliyor.

AKINCI DÜNYAYI KISKANDIRACAK

Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) üçüncü prototipi Akıncı PT-3, yüksek irtifa ve yüksek hız testlerini de başarıyla tamamladı. Sabah’ta yer alan habere göre, dünyada sadece 4 ülkenin üretebildiği özelliklere sahip olan, 40 bin feet yüksekliğe çıkıp 24 saat havada kalabilen 5,5 tonluk dev insansız hava aracı Akıncı TİHA bu yıl envantere alınacak.

1.350 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip TİHA, barındırdığı yüksek durumsal farkındalık sağlayan sensörler ile TSK’nın göklerdeki güç çarpanı olarak görev yapacak. Çok çekirdekli 6 yapay zeka bilgisayarı ile sensörlerden aldığı verileri işleyerek karar verme kabiliyetine de sahip bulunacak. Savaş uçaklarının yükünü azaltacak.

İHRAÇ ETMEYE DE BAŞLADIK

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ilk yerli İHA olan Bayraktar Mini’nin 2007’de envantere girdiği belirterek, 14 yılda bu alanda gelinen noktanın sevindirici olduğunu söyledi. Demir, “Türk yapımı Bayraktar TB2 ve ANKA SİHA’larımızın ne kadar önemli iş çıkardıklarını bütün dünya takdirle karşıladı.

Bu alanda artık dünyanın ilk 3-4 ülkesi içindeyiz. Artık ihraç etmeye de başladık. Ayrıca 7-8 ülke ile görüşmeler sürüyor. Şu an geliştirmeye devam edilen AKINCI ve AKSUNGUR İHA’larımız bizi bu alanda çok farklı bir yere getirecek” dedi.

Türk Savunma Sanayisinin İHA ve SİHA’ların kara-havadeniz unsurlarının müşterek görev icra edeceği bir yapı üzerinde çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Savunma Sanayi Başkanı Demir “bu kapsamda Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemimizde kullanılmak üzere Baykar yeni bir dönüştürülmüş SİHA geliştirmekle ilgili faaliyetlere başladı.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.