Site Rengi

HABER ÖZETİ
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
DOLAR 32,5627
EURO 34,8130
ALTIN 2.418,56
BIST 9.645,02

Skandal karara tepkiler büyüyor! İslam’ı anlatan bir alimi deli diye tımarhaneye attılar!.

Skandal karara tepkiler büyüyor! İslam’ı anlatan bir alimi deli diye tımarhaneye attılar!.
25.05.2020
A+
A-

Adı ve yaptığı konuşmaların video kayıtları ülkeleri aşan, youtube’da en çok izlenen videolar arasına giren, dünya medyasının ilgi gösterdiği Filozofça yaptığı konuşmalarla hayret uyandıran isim Diyarbakır’lı Ramazan Böçkün, akıl hastanesine yatırıldı! Kamuoyu yaşanan bu gelişme karşısında şaşkın dönerken vatandaşlardan büyük tepki geldi.

Daha çok Ulu Cami çevresinde yaptığı konuşmalarla tanınan ve sevilen Ramazan Böçkün’ün, ”İslami davet çalışmalarından dolayı şikayet edildiği” iddia edildi. Böçkün, 2016 yılında gözaltına alınmış ve süregelen davada Diyarbakır 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi Böçkün hakkındaki davayı ”psikolojik tedavi görmesi” yönünde kararla sonuçlandırdığı ortaya çıktı.
Foto - Böçkün'ün davaya yaptığı itirazın ret edildiği ve polis zoruyla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde götürüldüğü bilgileri gündeme yansıdı. 2 haftayı aşkın psikiyatri hastaların arasında kalan Ramazan Böçkün, herhangi bir ruhi, ruhsal ve psikolojik sorunun olmadığını, İslam'ı anlatma dışında başka bir gayesinin de bulunmadığını söylediğide gelen bilgiler arasında. Ramazan Böçkün, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle özetledi:

Böçkün’ün davaya yaptığı itirazın ret edildiği ve polis zoruyla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde götürüldüğü bilgileri gündeme yansıdı. 2 haftayı aşkın psikiyatri hastaların arasında kalan Ramazan Böçkün, herhangi bir ruhi, ruhsal ve psikolojik sorunun olmadığını, İslam’ı anlatma dışında başka bir gayesinin de bulunmadığını söylediğide gelen bilgiler arasında. Ramazan Böçkün, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle özetledi:

“Misyonerlik faaliyetleri görmezden geliniyor! Misyonerler, her tarafta İslam’a karşı faaliyet yapıyorlar. Para karşılığı insanları Hristiyan yapmaya kalkıyorlar. Bunlar görmezlikten geliniyor. Fuhuş ve misyonerlik serbest, İslam’ı tebliğ yasak. Ben kimseden zorla İslam’ı kabul etmelerini istemiyorum. Öneri sunuyorum. Ben onlara yumuşak bir dille buranın Camii ve Harem-i Şerif olduğunu anlatıyorum. Edeple gelen lütufla gider.”
Foto - VATANDAŞ TEPKİLİ: ''KAMU VİCDANINI YARALAYAN KARAR!''

VATANDAŞ TEPKİLİ: ”KAMU VİCDANINI YARALAYAN KARAR!”

Foto - ''Canlı yayında ''kendi dışkımı yedim'' açıklaması yapanların ve Sosyal medya hesabını takip eden onbinlerce çocuk ''hayranı'' olduğunu bildiği halde uçağın tuvaletinde instagram canlı yayınını açıp cinsel organını gösterenlere ''akıl sağlığı yerinde olup olmadığı araştırıldı mı?'' diye kamuoyu halen merak ederken, Diyarbakır'da herkesin gönlünde taht kuran, ünü ülke sınırlarını aşan filozof yetkinliğinde konuşmalarıyla büyük ilgi gören Ramazan Böçkün neden akıl hastanesine yatırıldı?'' sorusu cevaplanmayı bekliyor.

”Canlı yayında ”kendi dışkımı yedim” açıklaması yapanların ve Sosyal medya hesabını takip eden onbinlerce çocuk ”hayranı” olduğunu bildiği halde uçağın tuvaletinde instagram canlı yayınını açıp cinsel organını gösterenlere ”akıl sağlığı yerinde olup olmadığı araştırıldı mı?” diye kamuoyu halen merak ederken, Diyarbakır’da herkesin gönlünde taht kuran, ünü ülke sınırlarını aşan filozof yetkinliğinde konuşmalarıyla büyük ilgi gören Ramazan Böçkün neden akıl hastanesine yatırıldı?” sorusu cevaplanmayı bekliyor.

Foto - ŞİKAYET ÜZERİNE AKIL HASTANESİNE KAPATILDI - Yıllardır tarihi Diyarbakır Ulu Camii'nde gönüllü olarak dini sohbetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte dini içerikli sohbetler anlatan Ramazan Böçkün, 'İslam’ı anlattığından dolayı' birinin şikayetiyle hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatıldığını açıkladı.

ŞİKAYET ÜZERİNE AKIL HASTANESİNE KAPATILDI

Yıllardır tarihi Diyarbakır Ulu Camii’nde gönüllü olarak dini sohbetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte dini içerikli sohbetler anlatan Ramazan Böçkün, ‘İslam’ı anlattığından dolayı’ birinin şikayetiyle hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatıldığını açıkladı.

Böçkün daha önce yaşadıklarına ilişkin şöyle konuşmuştu: “Misyonerler, her tarafta İslam’a karşı faaliyet yapıyorlar. Para karşılığı insanları Hristiyan yapmaya kalkıyorlar. Bunlar görmezlikten geliniyor. Ben kimseden zorla İslam’ı kabul etmelerini istemiyorum. Öneri sunuyorum. Ben onlara yumuşak bir dille buranın Camii ve Harem-i Şerif olduğunu anlatıyorum. Edeple gelen lütufla gider.”
Foto - SORULAR CEVAPSIZ KALDI - Yaşanan gelişmenin ardından sosyal medyada çok sayıda hesaptan; ''Her halinden bir ''menzup'' -Hak Aşığı- olduğu aşikar olan Filozof Ramazan kime ne yaptı? Hangi şiddet eylemine katıldı? Kime taş yada kurşun attı? Kimin hakkını yada malını gaspetti? Gayr-i Ahlaki hangi suçu işledi? Bir çok cami etrafında nice menzup ve meczuplar boy gösterirken hiçbirine müdahale edilmediği halde neden Ramazan Böçkün seçildi'' soruları gündeme gelmeye başladı.

SORULAR CEVAPSIZ KALDI

Yaşanan gelişmenin ardından sosyal medyada çok sayıda hesaptan; ”Her halinden bir ”menzup” -Hak Aşığı- olduğu aşikar olan Filozof Ramazan kime ne yaptı? Hangi şiddet eylemine katıldı? Kime taş yada kurşun attı? Kimin hakkını yada malını gaspetti? Gayr-i Ahlaki hangi suçu işledi? Bir çok cami etrafında nice menzup ve meczuplar boy gösterirken hiçbirine müdahale edilmediği halde neden Ramazan Böçkün seçildi” soruları gündeme gelmeye başladı.

Foto - KİMLER ŞİKAYET ETTİ - Kamuoyuna mal olmuş, sadece Diyarbakır'ın değil, tüm Türkiye'nin ilgisini ve hayretini celbederek, sevgisini kazanmış, kamuya mal olmuş, ulusal ve uluslararası basının kendisine mikrofon uzattığı ve filozofça fikirleriyle hayrete düşüren Ramazan Böçkün'e karşı gerçekleştirilen bu yakışıksız duruma kimlerin neden olduğu da merak konusu oldu. Şehirlerin bulvarlarında ve en merkezi yerlerinde 'İsa seni çağırıyor'' kitaplarıyla misyonerlik yapılırken kimse rahatsız olmazken, Ramazan Böçkün'ün okuduğu ayetlerden rahatsız olanlar kimler? Yöre halkı ve kamuoyu Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'ndan konu hakkında kamuoyunu tatmin edici bir açıklama beklediğini duyurdu. Kaynak: Habervakti

KİMLER ŞİKAYET ETTİ 

Kamuoyuna mal olmuş, sadece Diyarbakır’ın değil, tüm Türkiye’nin ilgisini ve hayretini celbederek, sevgisini kazanmış, kamuya mal olmuş, ulusal ve uluslararası basının kendisine mikrofon uzattığı ve filozofça fikirleriyle hayrete düşüren Ramazan Böçkün’e karşı gerçekleştirilen bu yakışıksız duruma kimlerin neden olduğu da merak konusu oldu. Şehirlerin bulvarlarında ve en merkezi yerlerinde ‘İsa seni çağırıyor” kitaplarıyla misyonerlik yapılırken kimse rahatsız olmazken, Ramazan Böçkün’ün okuduğu ayetlerden rahatsız olanlar kimler? Yöre halkı ve kamuoyu Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan konu hakkında kamuoyunu tatmin edici bir açıklama beklediğini duyurdu.

Foto - İşte vatandaşların o tepkileri:

İşte vatandaşların o tepkileri:

Foto -

Foto -

Foto -
Foto -

Foto -

Foto -

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.