Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3290
EURO 35,0728
ALTIN 2.298,20
BIST 9.058,44

İmamoğlu’ndan Süleyman Soylu’nun istifası ile ilgili ilginç yorum!.

İmamoğlu’ndan Süleyman Soylu’nun istifası ile ilgili ilginç yorum!.
14.04.2020
A+
A-

İstanbul’daki sokağa çıkma yasağını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kabul edilmeyen istifasını değerlendiren İBB Başkanı İmamoğlu, geçen hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağından haberdar olmadıklarını söyledi. İmamoğlu, 2 günlük yasağın etkisinin olmayacağını daha uzun süreli önlem alınması gerektiğini savundu..

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında koronavirüs salgını ve gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı..

SÜLEYMAN SOYLU YORUMU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifayı kabul etmemesini değerlendiren Ekrem İmamoğlu, “Benim tek temennim, açıkçası bu süreçte olabildiğince, ilgili olan tüm bakanlıklarla en sıcak ilişkiyi kurabilmek. Dolayısıyla kimin olduğundan ziyade, nasıl bir süreç işletildiği bizi ilgilendiriyor” diye konuştu.

İmamoğlu, “Bu manada hem şeffaf hem ilişkinin maksimumu düzeyde olduğu ve faydalı bir ilişkiye dönüştüğü bir süreci diliyorum” diyen İmamoğlu, “Bunun, 16 milyonluk bir kenti yönetirken en çok ihtiyaç duyduğumuz iş olduğunu belirtmek isterim. Zira son dönemde hem Sağlık Bakanı’yla 3 kez telefonda görüşüp ilettiğim hususlar oldu. Hem de özellikle bağış sürecinden sonra 2 kez Sayın İçişleri Bakanı’yla da telefon görüşmelerim oldu. Faydalı olanlar oldu, sonuca erişmeyenler oldu ama neticede bir iletişim vardı” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağından önceden haberlerinin olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Hiçbir belediye başkanının bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hatta mülki amirlerin bile yeterince bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bilgisi olsa niye bizden saklasınlar? O anda yaşananlar hepimizi çok üzdü. Umuyorum, o yaşanan birkaç saatin bedeli ağır olmaz” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME TALEBİME DEVAM EDERİM’

İmamoğlu, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanı, yasağın bu hafta sonu da uygulanacağını açıkladı. Bundan bilginiz var mıydı? Buna ek olarak, Cumhurbaşkanı ile aranızda bir iletişim kanalı var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bugünden cumartesi için verilen bir sokağa çıkma yasağının, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından duyurulması bizim için yeterli bir bilgidir. Daha fazlasına gerek yok. Zaten arzu ettiğimiz de budur makul bir zamanda bu tür uygulamaların, eylemlerin yapılması yönünde. Muhtemelen detayları yarın, öbür gün Sayın Valimiz tarafından iletilecektir. Zaten olması gereken, istediğimiz süreçler böyle başlamalı. 2 günlük sokağa çıkma yasağına dair bakışımızın ne olduğu ayrı bir konu. Ben, faydalı olmadığı yönünde bilgiye sahibim. Bu, benim bilgim değil İBB’de oluşturduğumuz bilim kurulunun ve aynı zamanda dünya ölçeğindeki araştırmaların, Dünya Sağlık Örgütü’nün, bu tür 2 günlük karantina süreçlerinin, sokağa çıkma yasaklarının faydalı olmayacağı yönünde de tespitleri var. Sayın Cumhurbaşkanı’yla görüşme talebinde bulunmak, benim en doğal hakkım. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük şehrinin belediye başkanıyım. Ben talebime devam ederim, sonra da işime bakarım, diğeri kendilerine kalmış. Süreç bence böyle işliyor.”

‘PANDEMİ KURULUNDAKİ SAĞLIKÇILAR 2-3 HAFTALIK YASAK ÖNERDİ’

24 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi çağrısı yaptığını hatırlatan İmamoğlu, “Ne acıdır ki, nelerle nelerle suçlandık: Terör örgütü, sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir sürü kavramlar, uydurma birtakım teoriler, komik komik ifadeler. Ben ismini anmak istemiyorum, son sokağa çıkma yasağı sürecinde de aynı şekilde yazılar yazıldı” dedi.

İstanbul Pandemi Kurulu toplantısına 2 kez katıldığını aktaran Ekrem İmamoğlu, “Oradaki sağlıkçı katılımcılar, tıp insanları, bilim insanları bu konudaki kararlarının net olduğunu ifade ettiler, en az 2-3 haftalık bir sokağa çıkma yasağının olması yönünde. Sonrasında önümüze, yanlış bir başlangıçla, 2 günlük sokağa çıkma yasağı kondu. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2 önümüzdeki hafta sonu için 2 günlük sokağa çıkma yasağını ilan etti. Ben, yanlışa devam edildiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu..

‘2 GÜN YASAK YETERSİZ’

2 günlük yasağında faydalı olmayacağını savunan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Faydalı olmadığı yönünde hem ilmi hem tıbbi yaklaşımlar söz konusu. Bu, sadece birazcık nefes almaya benziyor. Süreç bulaşmaya devam ettiği taktirde, şu anda yoğunluklar onu gösteriyor, ne yazık ki faydalı bir işlem, eylem olmayacak. Bu konuda, niçin 2-3 haftalık bir sokağa çıkma yasağının, özellikle Türkiye’deki pandemi sürecinin en az yüzde 65’inin yaşandığı İstanbul’da uygulamamakta direndiler, bunu anlamış değilim. İnanın artık insanın nefesi tükeniyor bu konuda ısrar etmekten.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.