Türkiye’de seçim hazırlıkları hızlandı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçim için aday belirleme süreci hareketli geçen bir haftanın ardından belirlendi.

6’lı masa Meral Akşener’in masaya dönmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu isminde mutabık kaldı.

Dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6’lı masa adına cumhurbaşkanı adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ilan etti.

12 maddelik mutabakat metnini imzalayan 6 ismin lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Karşılama töreni yapıldı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısı için TBMM’ye gelişinde CHP Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri tarafından karşılandı.

Kılıçdaroğlu, TBMM’deki makam odasının önünde bekleyen ve “Hayırlı olsun” diyen vatandaşlar ve görevlilerle de tokalaştı.

Yeni Haber Başlığı

Ziyaretleri kabul etti

CHP’nin önceki Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek grup toplantısı öncesinde TBMM’de görüştü.

Yeni Haber Başlığı

“Ben uzun bir yolculuktan geldim”

İsmi açıklandıktan sonra kendisini CHP Genel Merkezi önünde bekleyenlere bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, kaygıları gidermeye, korkuları aşmaya, küskünleri barıştırmaya ve sofralara bereketi getirmek için adayım. Ama sadece ben değil, her vatandaşım, oy vermeye gidecek herkes, bu ülkeyi hak ettiği yaşam için değiştirmeye adaydır. Ben, uzun bir yolculuktan geldim. Yol boyunca heybemi bu güzel ülkenin insanlarının öyküleriyle doldurdum. Onların yüzleri, sesleri, özlemleri bana pusula oldu. Şimdi onlarla birlikte adayım. Bize ‘kader’ dedikleri bu nizamı değiştirmek istiyoruz.

Yeni Haber Başlığı
Yeni Haber Başlığı
Yeni Haber Başlığı
Yeni Haber Başlığı
Yeni Haber Başlığı