Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Teröristbaşı Mazlum Kobani ABD’den yardım dilendi!. “Türkiye’nin operasyonlarını durdurun!.”

Teröristbaşı Mazlum Kobani ABD’den yardım dilendi!. “Türkiye’nin operasyonlarını durdurun!.”
24.11.2022
A+
A-

200’e yakın terörist öldürüldüğü Pençe Kılıç Harekatı ve gündemdeki kara harekatı terör örgütü YPG/PKK’yı tutuşturdu. ABD basınına konuşan örgüt elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, Joe Biden’a verdiği sözü tutmadığı gerekçesiyle sitem etti. Mazlum Kobani kod adlı Şahin, seçim kampanyası dönemini kastederek ‘Biden bize söz vermişti’ dedi. Şahin, ABD Başkanı Biden’dan yardım dilenmeyi de unutmadı.

13 Kasım’da terör örgütü PKK‘nın Suriye kolu YPG tarafında verilen talimatla İstiklal Caddesi’de sivilleri hedef alan kanlı bir eylem düzenlendi. Bombalı eylemde 6 vatandaşımız şehit oldu. Türkiye hain terör saldırısı sonrası Kuzey Irak ve Suriye‘de büyük kapsamlı Pençe Kılıç Harekatı‘nı başlattı. Terör yuvalarının yerle bir edildiği harekkata 200’e yakın terörist öldürüldü. Türkiye’nin güneyine yuvalanan terörün kökünü kazımak için şimdi sırada kara harekatı var. Partisinin grup toplantısında konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan çok net mesajlar vererek “karadan da hepsinin tepelerine bineceğiz” ifadelerini kullandı. Gelişmeler dünya basınında büyük yankı bulurken PKK/YPG’de büyük panik oluşmuş durumda… Terör örgütü elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, ABD‘ye hem sitem etti hem yardım istedi.

ABD BASININA KONUŞTU

ABD Merkezli  Politico, Terör örgütü YPG’nin komutanı olarak nitelendirilen Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile yaptığı röportajı yayınladı. Abdi Şahin’in Biden’a çağrıda bulunduğu yazıldı.

TERÖRİST KOBANİ’DEN BIDEN’A SİTEM

Daha önce ABD Başkanı Joe Biden’dan güvence aldığını dile getiren terörist elebaşı Şahin,“Bizce Washington yönetimi ve ABD Başkanı’nın bizi korumak hem siyasi hem de insani bir sorumluluğu. Bizce şu ana kadar ABD’den gelen açıklamalar yeterli olmadı” ifadelerini kullandı.

Kobani ayrıca Biden’ı seçim zamanında “Kürtlere ihanet etmeme” vaadini hatırlattı.

GÜNDEMDEKİ KARA HAREKATI PANİĞİ ARTIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” sözleri sonrası panik arttı.

ABD’Yİ ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETTİ

Kara harekatı paniği yaşadıklarını itiraf eden Abdi Şahin, ABD’yi DEAŞ’ın yeniden güçleneceği konusunda tehdit etti. Yaklaşan Türk kara saldırısının durdurulmasını istedi.

PENTAGON RAHATSIZ OLMUŞTU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin, Suriye’de “ABD askerlerinin konuşlu olduğu bölgede “PKK/YPG terör örgütünü hedef aldığını belirterek “Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ta ve Türkiye’de tırmanan gerilimden derin endişe duyulduğunu” ifade etti.

AA’nın haberine göre; Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder yazılı açıklama yaparak Türkiye’nin hedef aldığı PKK/YPG terör örgütü unsurlarını “yerel ortak” olarak tanımladı.

“ABD PERSONELİNİN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR”

Ryder, açıklamasında, “Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ta ve Türkiye’de tırmanan gerilimden derin endişe duyuyor. Bu tırmanış, DEAŞ Karşıtı Küresel Koalisyonun DEAŞ’ı zayıflatmak ve yenilgiye uğratmak için yıllardır sürdürdüğü ilerlemeyi tehdit ediyor. Suriye’deki son hava saldırıları, Suriye’de DEAŞ’ı yenmek ve on binden fazla DEAŞ tutuklusunun gözetimini sağlamak üzere yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit etti.” ifadesine yer verdi.

“TÜRKİYE’NİN MEŞRU KAYGILARINI ANLIYORUZ”

Ryder şöyle devam etti:

“Hem Türkiye’de hem de Suriye’de meydana gelen sivil can kaybını kınıyor ve taziyelerimizi sunuyoruz. Sivillerin kasten hedef alındığı haberlerinden da endişe duyuyoruz. Gerginliğin azaltılması için çağrıda bulunurken, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ediyoruz. Ateşkesi sürdürmek için Türkiye ve yerel ortaklarımızla görüşmeye devam edeceğiz.”

PENÇE KILIÇ HAVA HAREKATI

PKK/YPG terör örgütünün, İstanbul İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırısının ardından Türkiye, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı başlatmıştı. Harekatta 89 terör hedefi yerle bir edilmiş, 200’e yakın terörist  öldürülmüştü.

“HASEKE’DE VURULAN HEDEF ABD ASKERLERİNİN KARARGAHINA YAKINDI” İDDİASI

Terör örgütü, harekat sonrası Gaziantep ve Kilis’te de sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirmişti. ABD basınında, Türk savaş uçaklarının salı günü Haseke’nin kuzeyinde vurduğu bir terör örgütü PKK/YPG hedefinin, ABD askerlerinin konuşlu olduğu karargaha yakın bir yer olduğu iddia edilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.