Site Rengi

HABER ÖZETİ
Milletvekili kesin sonuçları Resmi Gazete’de..
CHP, “Ben Kemal geliyorum” afişini indirdi!.
CHP’de kurultay hesapları! 40’a yakın il başkanının desteği İmamoğlu’ndan yana..
Mehmet Akif Hamzaçebi’den Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı..
Seçimin faturası kesiliyor! İyi Parti’de iç hesaplaşma başladı!.
CHP’li Mahmut Tanal vatandaşa böyle cevap verdi! “Oy verdikleriniz yapsın, engelleyen mi var?!”
Alman basınında Erdoğan yorumu! “AB süreci kapandı!.”
Tuncay Özkan’ın sözleri yeniden gündemde! “Bir ankette Erdoğan’ın oyu yüzde 26’ydı!.”
5 Yunan polis insan kaçakçılığından gözaltına alındı!.
TÜİK’ten ücretsiz doğalgaz tüketiminin TÜFE’ye etkisine ilişkin açıklama..
Fatih Portakal muhalefete yüklendi! “O koltuklarda oturmamanız gerekiyor!.”
Anadolu Ajansı (AA) Ekrem İmamoğlu’na dava açıyor!.
Meteoroloji’den 20 ile sarı kodlu uyarı! Kuvvetli yağışlar geliyor!.
Kosova’daki Sırplar NATO askerlerine saldırdı!.
Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanı, Kılıçdaroğlu’na oy vermediği için darp edildi!.
AK Parti İlçe Teşkilatı binasına saldırı..
Karşı mahalle karıştı! “Burası Kılıçdaroğlu’nu savunma yeri mi ya?.” (video haber)
Kılıçdaroğlu, CHP’deki istifaları kabul etmedi!.
Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kutlama telefonları..
Mısır ile Türkiye arasında karşılıklı büyükelçi atanacak!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek’le görüştü!.
Vladimir Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu..
İsmail Küçükkaya’dan 12 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu’na çağrı! “İstifa etmeyin!.”
Ankara’yı sağanak yağış vurdu, başkan ortada yok!.
Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun oy oranları..
Parti üyeliklerini iptal etmek isteyenler e-Devlet’i kilitledi!.
Deprem bölgesindeki adaylardan DGS başvuru ücreti alınmayacak!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un fethinin 570. yıl dönümünü kutladı!.
Bay Kemal’e bir darbe de Domuzcu Canan’dan!.
Muhalifler seçim sonucunu hazmedemedi! Ekşi Sözlük’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret..
DOLAR 20,3969
EURO 22,0416
ALTIN 1.280,96
BIST 4.932,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 21°C
Cts 23°C

Türkevi’ne saldıran teröristin kimliği belli oldu!.

Türkevi’ne saldıran teröristin kimliği belli oldu!.
25.05.2023
A+
A-

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi’ne saldırı düzenleyen zanlı aranıyor. Zanlının, geçen sene çıkış yaptığı Türkiye’de ‘yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma’ nedeniyle adli sicil kaydı bulunan Giresun nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık olduğu tespit edildi.

Anadolu Ajansının (AA) edindiği bilgiye göre, Türk makamları, gelen bir ihbar üzerine başlattığı inceleme sonucu zanlının kimliğini belirledi.

Zanlının, geçen sene çıkış yaptığı Türkiye’de “yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma” nedeniyle adli sicil kaydı bulunan Giresun nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık olduğu tespit edildi.

Türk makamları, bilgileri, New York Polis Teşkilatına iletti.

New York polisi, bunun ardından soruşturmayı hızlandırarak dün şüphelinin kaldığı evsizler barınağına baskın düzenledi. Zanlının burada bulunamadığı bildirildi.

Zanlı hakkında yapılan ihbarda, şahsın psikolojik sorunları olduğu kaydedildi.

Zanlı Recep Akbıyık hala aranıyor.

– “ABD’DEN, SALDIRININ FAİLLERİNİ SÜRATLE TESPİT ETMESİNİ BEKLİYORUZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’den New York’taki Türkevi’ne yönelik saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak Türkiye’nin diplomatik temsilciliklerine gerekli korumayı sağlamasını beklediklerini bildirmişti.

Türkevi’nin giriş katındaki camların tahrip edildiği alçakça bir saldırı yapıldığını belirten Çavuşoğlu, “Seçim süreci başta olmak üzere, vatandaşlarımıza her türlü hizmeti özveriyle sağlayan meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadesini kullanmıştı.

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yerel saatle 03.14’te gerçekleştiğini, kimliği bilinmeyen bir kişinin Türkevi’nin 46. Sokak’ta bulunan cephesine yaklaşarak elinde bulunan demir levyeyle konsolosluk giriş kapılarına ve camlarına zarar verdiğini kaydetmişti.

Saldırı sonucu konsolosluk kapısının 2 camı ve 10 cephe camı olmak üzere toplam 12 camın hasar gördüğünü belirten Özgür, “Olay anında New York Polis Teşkilatına anında haber verilmiş ve polis ekibinin olay mahalline gelmesi sağlanmıştır. Kimliği belirsiz fail, saldırıda kullandığı demir levyeyi arkasında bırakarak uzaklaşmıştır. Failin belirlenerek yakalanmasının beklendiğini yerel makamlara aktardık.” bilgisini vermişti.

Özgür, “Türkevi binası yeni hizmete girdikten sonra binanın güvenliğine yönelik tehditler konusunda New York Polis Teşkilatından sürekli bir güvenlik kulübesi tahsis edilmesi talebinde bulunmuştuk. Talebimize bugüne kadar olumlu yanıt verilmemişti. Bugün gerçekleşen olay, söz konusu güvenlik endişelerimizin ne kadar haklı ve geçerli olduğunu ortaya koymuştur.” ifadesini kullanmıştı.

Başkonsolosluğun yerel makamlar ile işbirliğinin devam ettiğini dile getiren Özgür, söz konusu saldırının, Türkiye’deki Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için oy verme işlemini etkilemeyeceğini söylemişti.

Türkevi’nde Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu bulunuyor. Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında yer alan Türkevi’nin olduğu bölgede ABD dahil birçok ülkenin daimi temsilciliği ve başkonsolosluğu bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.