Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Terörist başı Karayılan’ın “ormanları yakın” talimatı Can Ataklı’nın “Erdoğan gitsin” sözleri tesadüf mü?. (video haber)

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Terörist başı Karayılan’ın “ormanları yakın” talimatı Can Ataklı’nın “Erdoğan gitsin” sözleri tesadüf mü?. (video haber)
30.07.2021
A+
A-

Türkiye yurdun farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla hiç durmadan mücadele ediyor. Manavgat, Marmaris, Muğla, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Osmaniye, Adana’da yakın zamanlarda başlayan orman yangınları sonrası PKK’nın sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor. Hafızayı tazelemek için biraz geriye gittiğimizde ise 2020 ekiminde PKK elebaşı Murat Karayılan’ın “Ormanları yakın” talimatı ve CHP yandaşı Can Ataklı’nın “Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük yangınlar lazım” sözleri akıllara geldi. Bunlara sadece “tesadüf” demek ise saflık olur.

Antalya’da Akseki ilçesinde başlayıp rüzgarın etkisiyle büyüyerek Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangınına müdahale edilirken Akdeniz bölgesinde Adana Kadirli, Kozan, Karaisalı, Osmaniye, Mersin Gülnar’da da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Öte yandan Marmaris, Datça, Kocaeli ve Kütahya’da da yangın çıktı. Mersin’de 3 ilçede oteller, evler ve kamp alanları boşaltıldı. Yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Türkiye, son iki gündür yangınlarla amansız bir mücadeleye girdi. Peki ya filmi biraz geriye sarıp baksak bu yaşananlar tesadüf olabilir mi?

 

PKK ELEBAŞINDAN ORMANLARI YAKIN TALİMATI
Geçtiğimiz yıl Hatay’daki orman yangını ile ilgili soruşturma devam ederken PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın orman yakma talimatı verdiği ortaya çıkmıştı. Karayılan’ın “2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir” sözlerini kullanmıştı.

CAN ATAKLI: ERDOĞAN’IN GİTMESİ İÇİN ÇOK BÜYÜK YANGINLAR LAZIM
CHP yandaşı Can Ataklı ise 2021 ocak ayında YouTube üzerinden yayınladığı videoda “Tayyip Erdoğan seçimle gider mi? Bana göre hayır. Tayyip Erdoğan’ın artık seçimle bu ülkenin başından gitmesi bana pek mümkün görünmüyor. Ne demek seçimle gitmez? O zaman darbe mi olacak? Darbe ihtimalini en en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi.” ifadelerini kullanmıştı.

SABOTAJ MI?
Eş zamanlı olarak birçok bölgede başlayan yangınlar sabotaj ihtimalini akıllara getirdi. Yetkililer yangınların çıkış nedeni ile ilgili olarak elinde belge ya da görüntü olan vatandaşların emniyet güçleriyle bunları paylaşmasını istedi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı da yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat’taki yangınla ilgili 27 yıllık yöneticilik döneminde böyle bir yangın görmediğini söylerken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sabotaj ihtimaline dikkat çekti.

TARAFINI SEÇMEYE BİR DAMLA SU YETER
Türkiye’de yanan ormanlar değil ciğerlerimiz. Bu ülkede yaşayan her birey alevleri gördükçe içine bir kor düşüyor. Ancak kimileri var ki; tek amaç uğruna ülkenin yangın yerine bile göz yummuş haldeler. Onlara Hz. İbrahim ile Nemrut’un kıssasından yola çıkarak tek bir söz yeter: Karınca misali bir damla su bile yeter tarafını seçmeye..

HESABINI VERECEKLER
İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, “Yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturmalar da başlatılmıştır. Sorumlular en kısa zamanda doğamıza ve ormanımıza karşı giriştikleri bu saldırının hesabını verecektir.” ifadelerini kullandı.

İşte Altun’un açıklamaları
Ülkemizin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları hepimizin ciğerini yaktı. Bu yangınlar sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Milli servetimiz olan ormanlarımızdaki yangınları kontrol altına almak ve etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için Cumhurbaşkanımız devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiştir. Tüm kurumlarımız sahada vatandaşlarımızın yanında çalışmalarını sürdürmektedir.

Yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturmalar da başlatılmıştır. Sorumlular en kısa zamanda doğamıza ve ormanımıza karşı giriştikleri bu saldırının hesabını verecektir. Dualarımız yangınlarla mücadele eden ormanın kahramanları ile. Hepimize geçmiş olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.