Site Rengi

HABER ÖZETİ
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
DOLAR 32,5971
EURO 34,8409
ALTIN 2.495,63
BIST 9.471,45

Van depreminden çok acı görüntüler!. (Tıkla İzle)

Van depreminden çok acı görüntüler!. (Tıkla İzle)
23.02.2020
A+
A-

Van’da meydana gelen deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan son dakika açıklamalar geldi.. Bakan Soylu, depremde 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise depremde 21 kişinin yaralandığını, yaralılardan 8’inin durumunun kritik olduğunu açıkladı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili İçişleri Bakanı Soylu’dan telefonla bilgi aldı.. Van Başkale Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan Işık ise deprem sonrası yıkımın meydana geldiği bölgede 700 nüfusun yaşamını sürdürdüğünü ifade etti..

Merkez üssü İran’ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği İran sınırındaki mahallelerde birçok ev ve ahır yıkıldı, bazıları da ağır hasar gördü. Depremin ardından bölgeye gönderilen jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri çalışma başlattı. Ahırların yıkılması nedeniyle çok sayıda hayvanın telef olduğu mahallede, arama kurtarma ekipleri yıkılan evlerin enkazlarında başka kişilerin olup olmadığını kontrol ediyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit de helikopterle deprem bölgesine gitti.

 BAKAN SOYLU ACI HABERİ DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van’ın Başkale ilçesindeki köylerde ilk belirlemelere göre, 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını, enkaz altına kalanların olduğunu duyurdu.

Bakan Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında, hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e yükseldiğini duyurdu..

Son dakika haberler... Bakan Soylu duyurdu: İran merkezli depremde Vanda 8 kişi yaşamını yitirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ AFAD İl Müdürlüğü’nde yapılan Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı’nda bu sabah saatlerinde İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Van’ın Başkale ilçesinin etkilendiğini açıkladı. Bakan Soylu, Başkale ilçesindeki köylerde 7 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza İran’ın Hoy kentindeki meydana gelen depremde karşı karşıya kaldığımız durumu arz ettik. Evlerde özellikle yıkıklar söz konusudur. Valiliğimiz, kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz yola çıktılar. AFAD ekiplerimiz şu anda ilgili köylerde ulaştılar. Aldığımız ilk bilgiler çerçevesinde şu anda enkaz altında olanların olduğu belirtiliyor. 4’ü yetişkin 3’ü de çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı kaybettik. 6’sı Özpınar, 1’i de Güvenlik köyünde. 5 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili sahadan gelen bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız. Dışişleri Bakanlığı’nda aldığımız bilgi çerçevesinde İran’ın Hoy kenti için herhangi bir yardım talebi İran tarafından yapılmadı.”

Bakan Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında “İki köyde 8 vatandaşımız hayatını kaybetti.’ açıklamasını yaptı..

VAN VALİSİ BİLMEZ: ENKAZ ALTINDA KİMSE BULUNMAMAKTADIR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez: “An itibarıyla bu köylerimizde enkaz altında kimse bulunmamaktadır.” açıklamasını yaptı.

Son dakika haberler... Bakan Soylu duyurdu: İran merkezli depremde Vanda 8 kişi yaşamını yitirdi

SAĞLIK BAKANI KOCA: 21 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamasında, İran’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin, Van Başkale’de de hasara yol açtığını belirtti. Depremden hemen sonra bölgeye 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibini sevk ettiklerini vurgulayan Koca, 8 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin, “21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.” bilgisini verdi. Fahrettin Koca, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’da meydana gelen ve Van’da da hissedilen depremle ilgili İçişleri Bakanı Soylu’dan telefonla bilgi aldı.

 

Son dakika haberler... Bakan Soylu duyurdu: İran merkezli depremde Vanda 8 kişi yaşamını yitirdi

GELENLER MAHALLESİ’NDE ÇOK SAYIDA EV YIKILDI

İran’ın Türkiye’ye sınır Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Van’ın Başkale ilçesi Gelenler Mahallesi’nde çok sayıda ev yıkıldı. Bazıları da hasar gördü. Evleri yıkılanlar gözyaşı döktü. Mahallede, ahırların yıkılması sonucu çok sayıda büyükbaş hayvanın da enkaz altında kaldığı bildirildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN, ENKAZ ALTINDAKİ VATANDAŞLARI KURTARDI

Gelenler Mahallesi İlkokulu’nda görevli ücretli öğretmen Ferhat Tulan, hafta sonu öğrencilere kurs vermek için okulda bulunduğu esnada sarsıntıyı hissettiğini söyledi.

Öğrencilerin bulunmadığı sırada sarsıntı yaşandığını ve etrafın toz bulutuyla kaplandığını anlatan Tulan, “Evler yıkılmıştı. Hemen enkazların bulunduğu alana gittim. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla enkazda kalan yaralıları çıkarmaya çalışıyordu. Ben de arama çalışmalarına yardımcı oldum. Enkaz altında ‘belim kırıldı’ diye seslenen bir yaşlı kadını enkazdan çıkarttım. Tüm yaralıları enkaz altından çıkardık. Ekipler mahalleye geldi. Yaralıları ambulanslarla hastaneye gönderdik. Cep telefonumla köydeki durumu çekmeye çalıştım.” diye konuştu.

BAŞKALE’DE BAZI EVLER YIKILDI

Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü.

Depremin hissedildiği Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan Işık, sabah saatlerinde şiddetli depremle sarsıldıklarını anlattı.

Köydeki bazı evlerin deprem nedeniyle yıkıldığını aktaran Işık, şöyle konuştu:

“Köyümüz 80 haneli ve 700 nüfusu var. Bazı evler ve ahırlar yıkıldı. Şu anda enkaz altında kalan kimse yok. Bazı yaralılarımızı ambulanslarla hastaneye gönderdik. Şiddetli bir sarsıntıyla kendimizi dışarı attık. İnsanlar korktuğu için eve giremiyor. Ahırların yıkılması nedeniyle hayvanlarımız telef oldu. Komutanlarımız geldi. Şu anda incelemeler yapılıyor.”

Depremin meydana geldiği bölge;

VAN’DA ÖĞRENCİLER KORKTU

Deprem sırasında Van’da dershane öğrencileri, sarsıntıyla birlikte kendilerini dışarı attı. Büyük panik yaşayan öğrenciler, cep telefonları ile ailelerini arayarak iyi olduklarını söyledi. Bir süre dışarıda bekleyen öğrenciler, daha sonra dershaneye girdi.

VAN VALİSİ MEHMET EMİN BİLMEZ: EKİPLER SEVK EDİLDİ

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Twitter hesabından “İran’ın Hoy kentinde meydana gelen deprem sonrası Başkale ilçemizin Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallelerinde hasar meydana gelmiştir. AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edilmiştir.” açıklamasını yaptı.

BAKAN SELÇUK: BİRKAÇ OKULDA HASAR MEYDANA GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi” açıklamasında bulundu. Selçuk, “Kesin hasar tespiti tamamlanıncaya kadar geçici süreyle taşımalı eğitim gerçekleştireceğiz.” dedi.

İRAN’DA 25 KİŞİ YARALANDI

Depremde İran’da 25 kişinin yaralandığı açıklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.