Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3281
EURO 35,0599
ALTIN 2.296,43
BIST 9.012,79

VATANDAŞA ÖNEMLİ UYARI!. 7 GÜN UZAYACAK!..

VATANDAŞA ÖNEMLİ UYARI!. 7 GÜN UZAYACAK!..
01.09.2019
A+
A-

Tüketici Başvuru Merkezi Hukuk Komisyonu Başkanlığından, 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak adli tatil sonrasıyla ilgili yapılan uyarıda adli tatilde görülemeyecek olan iş ve davalarla ve cevap verilmeyen tebligatlarla ilgili sürelerin bitiş tarihi adli tatile rastlamışsa, adli tatilin bittiği günden itibaren bu sürelerin kendiliğinden bir hafta daha uzayacağı belirtildi..

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat İzzet Doğan yaptığı açıklamada, adli tatilin 31 Ağustos itibarıyla sona erdiğini ve yeni adli yılın, 1 Eylülün resmi tatile rastlaması nedeni ile 2 Eylül günü itibariyle başlayacağını söyledi.

Adli tatilde sadece kanunda yazılı ivedilik taşıyan dava ve işlerin görüleceğinin Hukuk Muhakemeleri ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda düzenlendiğini vurgulayan Doğan, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, nafaka, soy bağı, velayet, vesayet, nüfus kayıtlarının düzeltilmesi, iş davaları, tahkim gibi bu ivedi dava ve işler dışındaki dava ve işlere bakılamadığını söyledi..

‘Tatilin bittiği günden itibaren bir hafta daha uzatılmış sayılıyor’

Adli tatilde görülemeyecek olan iş ve davalarla ilgili olan sürelerin bitmesinin, adli tatile rastlaması durumunda, bu sürelerin, ayrıca bir karar gerekmeksizin kendiliğinden adli tatilin bittiği günden itibaren bir hafta daha uzatılmış sayılacağını belirten Doğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu nedenle, adli tatilde görülemeyecek dava ve işlerle ilgili bir tebligatı, 2019 yılı adli tatil süresi içinde alanlar, bu tebligat gereği yapılacak işleri yeni adli yılın başladığı günden itibaren bir hafta içinde yapmak zorundadırlar. Örneğin, davalının davacıya cevap vermesi, bir mahkeme kararına karşı kanun yollarına başvurulması, bilirkişi raporuna itiraz edilmesi, yargıda hak aranması süreye bağlı davaların açılması gibi tarihler adli tatil içinde başlamış ve bitmişse, bu süre tatilin bitiminden itibaren bir hafta daha uzatılmış sayılır. Bu nedenle süresi adli tatil içinde biten dava ve işleri olanlar, dikkat etmeli ve bu bir haftalık süreyi kaçırmamalıdır. Süre, adli tatilin bitiminde ilk mesai gününden itibaren yani 2 Eylülde başlar. Bu yıl 2 Eylül Pazartesi gününe rastladığından adli tatil süresi içinde bittiği için uzamış olan başvuru süresinin son günü 9 Eylül 2019 günüdür..

Artan kadın cinayetleri

Doğan son zamanlarda artış gösteren kadın cinayetlerine de değinerek, şöyle devam etti:

Türkiye’nin insanın kanını donduran, kamuoyunun vicdanını sızlatan kadın cinayetleri ile yeni adli yıla girmesi çok üzücüdür. Her zaman söylediğimiz gibi kadına karşı şiddet bir insan hakları ihlalidir, bir insanlık ayıbıdır. Hiç kimsenin de bir çocuğa annesinin ölümüne tanıklık etmesini yaşatmaya hakkı yoktur. Vahşice bir kadını veya bir çocuğu katleden kişilerin iyi hal, töre, namus, haksız tahrik hükümleri bahane edilerek cezalarından indirim yapılması da adil bir uygulama değildir. İnsan öldürmenin bahanesi olamaz. Tüm bu nedenlerle kadınların yaşamlarını yitirmeden ivedi olarak gereken önlemler alınmalı, bu konuda bir an önce kararlı bir devlet politikası oluşturulmalıdır. Çözüm mevcut yasalarda bulunan kadın erkek eşitliğinin yaşama geçirilmesi, kadına karşı her türlü cinsiyet ayırımına son verilmesi kadının sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesi ile sağlanacaktır..

Başvurular azaldı

Tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların azaldığına işaret eden TBM Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da şu yorumu yaptı:

Tüketici hukuk yoluyla haklarını korumada yeterli bilgiye sahip değil ve yeterli hukuk yardımı da alamamaktadır. Bir avuç gönüllü tüketici dostunun iyi niyetli çalışmaları da yeterli ve organize değildir. Tüketici Hakem Heyetlerinde haklı çıkan tüketiciler lehine verilen kararlara karşı güçlü hukuk yardımları alan şirketlerin dava açmaları halinde bu dava aşamalarında tüketici yeterli ve gerekli hukuki savunmayı yapamamakta ve hukuki yardım alamadığından çoğu kez hak arama sürelerini kaçırmakta, böylelikle haklıyken kısmen veya tamamen haksız duruma düşerek, hak kaybının yanı sıra yargılama giderleriyle karşılaşmaktadır. Geç gelen adalet vatandaşı mağdur etmekte ve adalete olan güveni sarsmaktadır. Büyük kentlerde ve iş yoğunluğunun fazla olduğu adliyelerde yeterli bilgi ve meslek deneyimi olgunluğuna ulaşmış hakim ve savcılara daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Günümüzde, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı olan her devlette, şeffaflık ilkesinin yargının temel unsuru olduğu evrensel kabul gördüğünden vatandaşların hak arama sürelerini kaçırmamaları için dikkatli olmalarını öneriyoruz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.