Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
Yabancı VAR hakemlerine dudak uçuklatan maaş!.
Süt ve süt ürünlerine yine kazık gibi zam geliyor!.
İsrail Savaş Kabinesi İran saldırısına karşılık verme kararı aldı
Bayramda 11.2 milyon araç tatil trafiğine çıktı..
Kredi faizleri çıldırdı!. 3 milyonluk evin geri ödemesi 11 milyon!.
Apple zirveyi rakibi Samsung’a kaptırdı…
Seçimlerin ardından ilk kabine yarın toplanıyor…
Tatilcilere hakaret eden define kaçakçısı AK Partili Başkan!.
Kur Korumalı Mevduat savsatasının hazineye verdiği zarar 818 milyar TL!.
Savunma Sanayii Başkanlığı: BAYKAR’A VERİLEN DESTEK, TEŞVİK VEYA HİBE YOK!.
Eski Müdürden Şok İtiraf!. Emniyetteki üst rütbelilerin 5’de 1’i Süleymancılardan oluşuyor!.
Selçuk Bayraktar’a “Defol Kürdistandan” diye saldıran kahpe bakım kimmiş!.
AK Partili vekilin ilginç ıstakoz savunması!. Özrü kabahatinden de beter!.
Denizlerde av yasağı resmen başladı…
“Alevilerin Neden Bir PKK’sı Olmalıydı” diyen provakotöre sahip çıktılar!.
Kaymak Tabaka beylerimizin 45 günlük keyifli tatili nihayet bitti!.
Teleferik faciasında Belediye Başkanı dahil 5 kişi tutuklandı!.
AK Partili vekil gelen tepkilerin ardından özür diledi!.
CIA MİT’e İsrail-İran gerilimi için arabuluculuk ricasında bulundu!.
Seçimde rezil rüsva olan AK Partili vekil kendisini Maldivler tatili ile ödüllendirdi!.
İran’ın İsrail’e yolladığı füzeler elektrik tellerine takılıp asılı kaldı!.
İran, İsrail operasyonunu başarıyla tamamladığını duyurdu!.
İran-İsrail savsatası Kurtlar Vadisi’inde yıllar önce bakın nasıl işlenmiş!.
AK Parti’de ISTAKOZ ve MALDİVLER krizi patlak verdi!.
Dünyayı ayağa kaldıran füze saldırısı alay konusu oldu!.
İran’dan İsrail’e karşı 290 İHA saldırısı gerçekleşti!.
İran İsrail’e saldırılarını sonuçlandırdığını açıkladı!. MESELE BİZİM İÇİN SONUÇLANMIŞTIR!.
Sinan Oğan’dan hükümete OHAL çağrısı!.
DOLAR 32,4256
EURO 34,4563
ALTIN 2.486,52
BIST 9.679,80

Verin yetkiyi bana, 3 ayda ekonomiyi şaha kaldıramazsam yüzüme tükürün!. Hodri meydan!.

19.11.2020
A+
A-

Yazının başlığını çok iddialı bulabilirsiniz ama inanın 3 aylık yetki ile Türkiye’nin tüm iç ve dış borcunu kapatıp ekonomiyi Cumhuriyet tarihininin kırılmış en büyük rekorunun iki katına çıkaracağıma söz veriyorum!. Sadece 3 ay yeterli tüm bu saydıklarımı gerçekten yapıp ekonomiye yansıtmam için..

Öyle yer altı kaynaklarını çıkarmaktan, Kamu mallarını yok parasına satmaktan, hazine arazilerini peşkeş çekmekten, IMF’ye ülkenin anahtarını teslim etmekten, Kamu ile özel bankaların varlıklarına el koymaktan, milletin evlilik yüzüklerine kadar zorla almaktan, güçsüz ülkeleri işgal edip ganimetlerine konmaktan, herkesi donuna kadar vergilere bağlamaktan yada ükledeki tüm zenginlerin mallarına çökmek gibi bir düşünce ile de yazmadım bunları..

Sadece Türkiye’deki mevcut 81 il ile 980 ilçe Belediye Başkanları ve daha önceki 3 dönemde Belediye Başkanlığı yapmış olan kişilerin ve yardımcılarının mal varlıklarını araştırıp çaldıklarını geri alırsam bu ülkenin 5 kuruş borcu kalırsa namert oğlu nemert olayım!. Bu kadar da iddialıyım üstelik!.

Denemesi bedava!.

Şunu da özellikle belirteyim ki; sadece muhalif olduğum partilerin Belediye Başkanları için bu iddialı sözleri kullanmıyorum!. Hangi partiden olursa olsun, hangi il ve ilçe de Belediye Başkanlığı yaparsa yapsın, o makama kimin referansıyla oturmuş olursa olsun, tüm Belediye Başkanlarının seçilmeden önceki ve seçildikten sonraki mal varlıkları ile yakın akrabalarının hızla artan mal varlıklarındaki bağlantılar araştırılsın ve görün bakalım ortaya nasıl bir sonuç çıkacak!.

Sıradan bir mahalledeki apartman dairesinde oturan onlarca mevcut veya eski Belediye Başkanı tanıyorum ki; göreve gelirken 1 dairesi ile bir arabası var, görevi devredip giderken aynı arkadaşlar villalarda oturup milyonluk makam arabaları ile başkanlık zamanında kurdukları trilyonluk şirketlerine namuslu işadamı olarak gidiyorlar sabahları!.

Bazıları Başkanlık serüveninin ardından sahil boylarında denize nazır yalılarında keyif çatarken bazılarının garajlarında milyonluk lüks araba koleksiyonları oluşmuş durumda!. Kimisi 8 milyon euroluk yatını marinalarda meyhane olarak kullanırken, devlet projelerinin geçeceği güzergahlarda arazi mafyası olup çıkmış başımıza!.

Bir de Başkanların yakınları olan boş mezarcıların “Başkanın Selamı Var” diyerek beleşçiliğin kitabını yazıp bir bayan kuaförünü bile haraca bağlayarak manikürünü pedikürünü yaptırması gibi mide bulandırıcı ayrıntılar var elbette!.

Bunlar sadece birkaç örnek tabii!.

Yedi sülalesine yetecek kadar gayrimenkul zengini başkanlardan olası bir aksi durum için yurt dışında yatırımlara açılan başkanlara, döviz ve altın zengini başkanlardan alışveriş merkezi diken başkanlara falan da değinirsek yazının sonunu getiremeceğimize emin olabilirsiniz!.

Çok mu zor devletin bir yıl için 25 milyar lira teslim ettiği ve bütçe yönetimini başkanının insafına bıraktığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni denetlemek yada 802 milyar bütçeyi teslim ettiği Esenyurt Belediyesi’nin harcamalarını mercek altına almak!. Örnek verdiğim her iki Belediye Başkanı için de gözümle görmediğim için “Çaldılar, Çalıyorlar” diyemem ancak son Yerel Seçimler’den sonra gelen onlarca resmi belgeli yolsuzluk evrakını paylaştığımız halde İçişleri Bakanlığı yetkililerinin bu skandal vurgunlarla ilgili attığı tek bir resmi adımı bile görebilmiş değiliz şimdiye kadar!.

Neden bu Yerel Yönetimler’in bütçeleri iller için valiliklere ve ilçeler için kaymakamlıklara bağlanmıyor mesela?.

Bunun önünde bir engel mi var bizim bilmediğimiz?.

Doğu’da Güney Doğu’da terörle iltisakı olan İl yada İlçe Belediye Başkanları görevlerinden alınıp yerlerine atanan Kayyumların devraldıkları il ve ilçeleri ne halden ne hale getirdiklerini defalarca gördük mesela..

Devletin verdiği bütçe ile milleten alınan vergileri terör örgütlerine aktaranları görevlerinden alıp yerlerine Kayyum atanması doğru bir karar ise hırsızlık veya yolsuzluk yapanların yerlerine Kayyum atanması neden uygulanabilir bir karar olamıyor mesela?.

Yada; bu devasa bütçeler Belediye Başkanlarına aktarılmak yerine neden doğrudan İl Valilikleri ile İlçe Kaymakamlıklarına aktarılmıyor?.

Gelen Belediye Başkanı sistemi ve mevzuaatı aynı şekilde işletmeye devam etse, yapılacak ihaleleri ve yatırımları bağlı olduğu il valiliğine yada ilçe kaymakamlığına yapılan başvurular ile birlikte arz etse, ilgili valilik ve kaymakamlık bu yapılacak ihaleleri ve yatırımları başkanların ve talip olan firmaların katılacağı şeffaf bir toplantı ile hakedene verse daha doğru olmaz mı?.

Bir Belediye Başkanının işçi maaşıyla, milyonların döndüğü ihalelerle ne işi olabilir ki?. Gelen Başkan bir ilin veya ilçenin patronu değil, hizmet etmek için partisi tarafından tayin edilmiş hizmetkar statüsünde birisi değil mi sizce de?.

Türkiye’de paranın en çok aktarıldığı yerlerin en başında gelen belediyelerdeki yolsuzluk haberleri vatandaşın en çok hayıflandığı konuların başında gelirken, devlet yetkilileri bu sessiz çığlığa daha ne kadar kulaklarını tıkayacak Vallahi çok merak ediyorum!.

Yapılan her ihalenin altından bir yolsuzluk fışkırıyor, verilen her hizmetin altından bir vurgun çıkıyor, uygulanan her çalışmanın altından birilerinin milyonlarca lirayı cebe indirdiği gerçeği yüzümüze tokat gibi çarpıyor ama gelin görün ki atılan en küçük bir adım bile yok!. Çalan çaldığı ile vuran vurduğu ile götüren götürdüğü ile kalıyor!.

Daha geçtiğimiz ay Yalova Belediyesi’ndeki 90 milyonluk vurgunu aranızda duymayan kalmamıştır herhalde!. Başkandan Başkan Yardımcısına, muhasebeciden muhasebe yardımcısına, şoförden teknikere kadar bal tutan herkes parmağını yalamış!.

Keza geçen yıl Şişli Belediyesi’ndeki Aşk-Para-İhanet üçgenindeki trilyonluk yolsuzluğu hepimiz ibretle okumadık mı!. Başkan Yardımcısı hanımefendinin evli bir belediye yöneticisi ile lüks bir otelin kral dairesini belediyenin parasıyla kiralayıp aylarca kaçamak yapmaları mı dersiniz yoksa ihanetin ortaya çıkmasına ramak kala üç ay boyunca verilmeyen işçi paralarını kasadaki trilyonlarla beraber alarak yurt dışına kaçmaları mı dersiniz!.

Sonuç ne peki?. Kocaman bir hiç!.

Mamafih; eski Beşiktaş Belediye Başkanı olan arkadaşın eşek yüküyle götürdüğü paraların ve Ataşehir Belediyesi’nde patlak veren kayıp milyonların hesabı henüz ortaya çıkmadı bile!.

Bu saydığım CHP’li Belediyeler milletin milyonlarına kondular da AK Partili veya başka partilere mensup Belediye Başkanları çok mu masum peki?. Tabir-i Caizse alın birini vurun ötekine!.

Sonuç olarak; Belediyelere verilen bu milyarlarca liralık bütçeler gökten zembille gönderilmiyor!.

Bu milletin her kuruşu milyarlık bütçeleri olan belediye başkanlarına denetimsiz bir biçimde teslim edilirken devlet de aynı zamanda her geçen yıl biraz daha geriye gidiyor!.

Buyrun içinde olduğumuz ekonomik duruma yabancıların dövüz üzerinden salladıkları parmaklarına bileğimiz ile karşı koyamayacak aciz halimize bakın!.

CHP’nin parti İl Başkanları ile Valilikleri yönettiği bir Türkiye’de, valiliklerimizin ve kaymakamlıklarımızın bünyesindeki uzman kişiler tarafından belediye bütçelerinin şeffaf bir biçimde yönetilmesi kanunlara aykırı bir durumu beraberinde getirmez kimse merak etmesin!.

Şu mevcut ve geçmiş başkanların araştırılacak mal varlıkları ile bütçeleri valilikler ile kaymakamlıkların yönetmesi meselesi dikkate alınırsa bu ülke parasını koyacak yer bulamaz buna emin olun!.

Sağlıcakla dostlar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.