Yıllar önce Fransa’ya taşınan Yozgatlı gurbetçi bir ailenin kızı olan 24 yaşındaki Gülfem Zengin, 6 Şubat Pazartesi tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ilde etkili olan deprem felaketine duyarsız kalmadı.

4 yıldan bu yana tır kullandığını söyleyen Gülfem Zengin, 2 yıl önce kendine aldığı tır ile Fransa’da bir dernek öncülüğünde toplanan yardımları Kahramanmaraş’a ulaştırmak için yola çıktı.

“Bu mesleğe 20 yaşında başladım”

2 bin 660 kilometre yolu tek başına gelen Gülfem Zengin İstanbul’da mola verdiğinde şu ifadeleri kullandı:

Ailemde tır kullanan kimse yok. Uzun yolu ve büyük araçları sevdiğim için meslek olarak yapmaya karar verdim. Doğma büyüme Fransa’da yaşıyorum, ailem Yozgatlı. Bu mesleğe 20 yaşında başladım. Şu an 24 yaşındayım ve 4 yıldır bu işi yapıyorum. Önce kendi şirketimi kurup kendi tırımı aldım. Benim kendi tırımı alarak istediğim yerlere gitmek gibi hayallerim vardı. Hayallerimden biri de Türkiye’ye gelmekti. Geçen sene 6 ay içinde 3 kez Türkiye’ye gidip gelmiştim. Şimdi de depremden dolayı tekrardan Türkiye’ye geldim. Zaman kaybetmemek için karayolundan geldim. Macaristan, Romanya ve Bulgaristan bana çok güven vermiyordu.

Yardım tırıyla Fransa'dan yola çıkan gurbetçi kadın Türkiye'ye ulaştı

“2 buçuk günde Fransa’dan Kapıkule’ye giriş yaptım”

Türkiye’ye 2 buçuk günde geldiğini söyleyen Gülfem Zengin şöyle dedi:

Bir de kadın olduğum ve yalnız olduğum için içimde korkum vardı. Türkiye’de çok üzücü bir durum var. Biz derneğimizle beraber tırımıza yükleme yaptık. Fransa’dan Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’dan şimdi de Türkiye’ye karayolu üzerinden geçiş yaptım. 2 buçuk günde Fransa’dan Kapıkule’ye giriş yaptım. Benim için bu durum gurur verici çünkü bende bu korkumu aşacağımı düşünmüyordum. Ama depremdeki insanların çaresizliği benim için daha önemliydi.

Yardım tırıyla Fransa'dan yola çıkan gurbetçi kadın Türkiye'ye ulaştı

“Gülfem Hanımı takdir ediyorum”

Kahramanmaraş’a kadar Gülfem Zengin’e eşlik edeceğini söyleyen Gökhan Baylan ise şöyle konuştu:

Gülfem Hanımla daha önceden bir iş dolayısıyla tanıyordum. Ben de 2 gün önce Maraş’taydım. Arkadaşlarımızla gittik, yardımlarımızda bulunduk. Gülfem Hanım dün beni aradı, nasıl yapacağını sordu. Tırdaki ürünlerini depoya indirmek istiyordu. Depodan tren vasıtasıyla Kayseri’den Maraş’a aktaracaklardı. Ben 5-6 saatlik bir telefon trafiğiyle Maraş Valisi’ne oradan da AFAD Bölge Müdürlüğüne ulaştık. Gülfem Hanımı takdir ediyorum. Etrafta çok fazla tır var ,ama Gülfem hanım kadın ve yaşı genç olmasına rağmen özgüvenli davrandı. Yaptığı büyük bir iş, kendisini tebrik ediyoruz.

Gülfem Zengin ve arkadaşları daha sonra Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.

Yardım tırıyla Fransa'dan yola çıkan gurbetçi kadın Türkiye'ye ulaştı

“Şu an 4 bin 300 kilometre yol geldim”

Getirdiği yardımları Kahramanmaraş’a ulaştıran Zengin şunları söyledi:

“Şu an 4 bin 300 kilometre yol geldim. Yorgunluk stres hissetmiyorum. Yoldan gelirken biraz evleri gördüm. Hepsi yıkılmış. Haberlerde görmek başka canlı görmek başka. Şuan hep huzurlu kazasız belasız yardımları getirdim”

“Benim elimden gelen sadece Fransa’dan Türkiye yardım getirmekti”

Depremlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Gülfem Zengin şöyle konuştu:

“Depremi duyduk. Akraba, iş arkadaşları, hepimiz üzüldük. İlk günler baya zor geçti. Videoları izlediğimizde haberlerde ve sosyal mecrada kalbimiz ikiye bölünüyor. Buraya niçin geldim. Benim tır şirketim var. Benim elimden gelen sadece Fransa’dan Türkiye yardım getirmekti. Elimdeki imkanlar bunlardı. 6 ülke geçiyoruz. Sonra Türkiye giriş yapıyoruz. Benden önce 4 ve 5 tır gönderilmiş. Salı günü çıktım. Toplam 4 gün oluyor. Mont, elbise, kıyafet hepsi sıfır. Kedi, köpek maması su ilaç malzemeleri hepsi içinde”

Yardım tırıyla Fransa'dan yola çıkan gurbetçi kadın Türkiye'ye ulaştı
Yardım tırıyla Fransa'dan yola çıkan gurbetçi kadın Türkiye'ye ulaştı