Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Yargı, 746 mağdurun olduğu Gezi’de suç bulamadı!. İşte mahkemenin göremediği örgüt!.

Yargı, 746 mağdurun olduğu Gezi’de suç bulamadı!. İşte mahkemenin göremediği örgüt!.
23.02.2020
A+
A-

Terör örgütü DHKP-C’nin sokaklarda barikat kurduğu, PKK’lı militanların polisle çatıştığı Gezi kalkışmasında, toplam 22 farklı yasadışı örgüt sahne aldı. Gezi provokatörlerini hatırlamayan yargı, aynı zamanda tarihin en büyük terör kalkışmasını görmezden geldi. Sökülmedik taş, kırılmadık cam, kesilmedik ağaç ve boyanmamış duvar bırakmayan Gezicilerin tüm saldırıları, ‘beraatle’ aklandı..

Ekonomiye en büyük darbeyi vuran, seçilmiş hükümeti vandallıkla devirmeyi amaçlayan, terör örgütlerinin panayır alanına dönen Gezi kalkışmasının arşivi, terör işbirlikleriyle dolu. “Barış, hak, eşitlik ve çevre” gibi kavramlar üzerinden Türkiye’yi ateşe veren, İstanbul’u savaş alanına çeviren, kamu mallarını yağmayalan Gezi provokatörlerini ‘beraatle’ aklayan yargı, aynı zamanda tarihin en büyük terör kalkışmasını görmezden geldi. Terör örgütü DHKP-C’nin sokaklarda barikat kurduğu, PKK’lı militanların polisle çatıştığı Gezi kalkışmasında, toplam 22 farklı yasadışı örgüt sahne aldı. “Biraz daha direnirsek hükümet devrilecek” diyerek organize olan PKK, DHKP-C ve MLKP gibi terör örgütlerinin aktif rol aldığı kanlı kalkışma, Türkiye’yi kuşatma ve saldırı planının ilk adımı olarak tarihe geçti.

Önce Taksim’de sonra Suriye’de

AK Parti Hükümetinin hedef alındığı Gezi kalkışmasına destek veren bebek katili Abdullah Öcalan, 7 Haziran 2013’te yaptığı açıklamada, “Direnişi anlamlı buluyor ve selamlıyorum. Elbetteki bu duruş yeni bir siyasal kırılma yaratmıştır” dedi. Terör örgütü PKK elebaşısı Cemil Bayık, Türkiye’yi kaosa sürüklemeyi amaçlayan Gezi’de hata yaptıklarını itiraf etti. Terörist Bayık, Gezi eylemlerine tam katılım sağlamadıkları için pişman olduklarını söyledi. Gezi’de polise sapanla taş atan Emine Cansever, DHKP-C üyeliğinden tutuklandı. Taksim’de belinde silah ve elinde molotofla görüntülenen Ulaş Bayraktaroğlu isimli terörist, Rakka’da terör örgütü YPG saflarında öldürüldü. Yine Gezi’de ‘kırmızı fularlı kız’ diye tanıtılan Ayşe Deniz Karacagil isimli terörist, Kato’da PKK saflarında öldürüldü. Gezi’de eylemci olarak sahneye çıkan Emre Arsan isimli terörist, Kobani’de YPG saflarında öldürüldü. Gezi terörizminin fitilini ateşleyen Aziz Güler isimli terörist ise, Kobani’de PKK saflarında öldürüldü.

Savcıyı şehid ettiler

Avukat cübbesi ile Çağlayan Adliyesi’ne giren DHKP-C’li 2 terörist, Berkin Elvan’ı bahane ederek, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit etti. Adliyede can pazarı yaşanırken savcıya değil teröriste üzülen sözde sanatçı ve yazarlar; Kiraz’ın rehin alınması sırasında başına silah dayandığı ana ilişkin fotoğrafları yayınlayan gazeteler; savcının cenazesine bile katılmayan muhalefet akıllardan silinmedi. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına roketatarlı saldırı gerçekleştiren DHKP-C, “Eylemi, Gezi için yaptık” açıklamasını yaptı. Roketli saldırının ardından 2 saat içerisinde yakalanan teröristler, eylemin Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için yapıldığını söyledi.

İşte Gezi’ye katılan marjinal örgütler

PKK ve MLKP’nin yanı sıra istihbarat birimleri tarafından Gezi’ye katılan marjinal yapılanmaların bazıları şu şekilde: “DHKP-C, Halk Cephesi, Anarşistler, DEV-YOL, Maoist Komünist Parti (MKP), Direniş Hareketi, Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi (DSİH), Marksist Leninis Silahlı Propaganda Birlikleri (MLSPB), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Türkiye Komünist Partisi- Marksist Leninist (TKP-ML), Türkiye Komünist İşçi- Bağımsız Demokratik Sosyalist Partisi (TKİP-BDSP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Genç-Sen, TİKP-Bolşevik Proletere Devrimci Duruş, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkevleri, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Anti Kapitalist Müslüman, Devrimci Müslüman Gençlik, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP).”

-Gezi’de polise sapanla taş atan Emine Cansever, DHKP-C üyeliğinden tutuklandı.

-Gezi’de ‘kırmızı fularlı kız’ diye tanıtılan Ayşe Deniz Karacagil adlı terörist, Kato’da PKK saflarında öldürüldü.

-Taksim’de belinde silah ve elinde molotofkokteyli ile görüntülenen Ulaş Bayraktaroğlu isimli terörist, Rakka’da terör örgütü YPG saflarında öldürüldü.

-Avukat cübbesi ile Çağlayan Adliyesi’ne giren DHKP-C’li 2 terörist, Berkin Elvan’ı bahane ederek, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.