Site Rengi

HABER ÖZETİ
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
Yabancı VAR hakemlerine dudak uçuklatan maaş!.
Süt ve süt ürünlerine yine kazık gibi zam geliyor!.
İsrail Savaş Kabinesi İran saldırısına karşılık verme kararı aldı
Bayramda 11.2 milyon araç tatil trafiğine çıktı..
Kredi faizleri çıldırdı!. 3 milyonluk evin geri ödemesi 11 milyon!.
DOLAR 32,5094
EURO 34,8327
ALTIN 2.490,54
BIST 9.550,86

Yerli Otomobil TOGG 60 liralık şarj ile 500 KM yol gidecek!.

Yerli Otomobil TOGG 60 liralık şarj ile 500 KM yol gidecek!.
29.12.2019
A+
A-

Türkiye’nin otomobili, 500 kilometrelik menziliyle sayılı elektrikli otomobiller arasına girdi. Dünyada yalnızca birkaç otomotiv markasında bulunan yüksek menzil, yerli otomobile fark katıyor. Yüksek menzile sahip markalar arasında Tesla, Porsche ve Jaguar gibi lüks markalar var..

Türkiye’nin Otomobili menziliyle rakiplerine fark attı. 500 kilometrelik menzille dünyanın sayılı otomobil üreticileri arasına giren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Tesla, Porsche ve Jaguar gibi markalarla yarışıyor.

Dünyanın en iyi araç üreticilerinden Jaguar’ın elektrikli modeli ve ‘Tesla katili’ olarak bilinen I-Pace tam dolu şarjla 470 kilomöetrelik menzil sunuyor. Yine dünyanın en iyi elektrikli otomobil üreticilerinden ABD’li Tesla’nın menzilleri ise 500 ile 700 kilometre arasında değişiyor. Porsche’nin elektrikli modeli Taycan ise 450 kilometre vadediyor.

DÜNYA MENZİLDE GERİDE

Elektrikli araç üreterek uygun maliyetle halka sunmaya çalışan çoğu marka ise menzilde düşük seviyede kalıyor. BMW’nin 2 elektriklisinden biri olan İ3 modeli yalnızca 200 kilometrelik menzil sunuyor. Renault’un yıllardır üzerinde çalıştığı ZOE ise 400 kilometre menzil sunuyor. Güney Koreli Kia’nın elektriklisi Niro EV 450 kilometre tam dolu şarjla 450 kilometre gidebiliyor. Nissan’ın titizlikle üzerinde durduğu ve her seferinde ön plana çıkardığı Leaf ise 360 kilometre gidebiliyor.

TEK DOLUM 20 LİRA

Elektrikli araçlarda en çok merak edilen hususlardan biri ise şarj ücretleri oldu. Türkiye’de şu anda 150 civarında şarj dolum istasyonu bulunuyor. Elektrik tarifesine göre daha önceden tanımlanan kartın okutulmasıyla doldurulan elektrikli otomobilin şarj tarifesi ise 45 dakikası 20 lira şeklinde yansıyor. Aracınızın şarj durumuna göre ise bu fiyat düşebiliyor. Yüzde 50 dolu bir batarya ise fiyat yarı yarıya kadar düşebiliyor.

GÜVENLİKTE 5 YILDIZ ALACAĞIZ

Gürcan Karakaş

Doğru bir zamanda ve doğru yerden geleceğe doğru bir yolculuk başlattıklarını belirten Türkiye’nin Otomobili Girişim Gurubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, yerli otomobilin güvenlik konusunda da iddialı olduğunu belirtti. Yerli ve milli otomobilin Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) testinden 5 yıldız alabilecek özelliklere sahip olduğunu söyleyen Karakaş, “Aracımız 2 tonun biraz altında bir ağırlığa sahip. İçindeki fonksiyonlar prototip aşamasında. Belki 150 tane daha araç üreteceğiz. Yaz-kış testleri, çarpışma testleri birçok test olacaktır” dedi.

POLİS’E ÇOK YAKIŞTI

  • EGM’nin paylaşımı
  • Emniyet Genel Müdürlüğü, “Kendimize inandığımızda ve kendimize güvendiğimizde aşamayacağımız engel yoktur” paylaşımında bulunuldu. EGM’nin resmi Twitter hesabından, “C-SEDAN” modelinin fotomontaj yöntemiyle ekip otosuna dönüştürülmüş halinin fotoğrafıyla yapılan paylaşımda, “Türkiye’nin Otomobili hayırlı uğurlu olsun. Halkın huzur ve güveni için kullanmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadesine yer verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu mesajını kendi hesabında paylaştı.

PLAKALARLA SİPARİŞ

ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, yerli otomobil hakkında “53 adet alma kararı almış bulunmaktayız” diyerek destek verdi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu İSE ilk etapta çıkacak olan 44 yerli otomobile talip olduklarını söyledi. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “28’inci aracına Giresun Belediyesi olarak talibiz” açıklamasında bulundu.

Yürüyen bir bilgisayar

  • SUV iç tasarımı
  • Dünyanın en iyi tasarımcılarından biri olan Murat Günak’ın sadece tasarım konusunda değil, her alanda Türkiye’nin Otomobiline önemli katkılarda bulunduğunu bilgisini veren Karakaş, “Tasarım dili bütünsellik olayı. Çizgilerin karakterlerin uyuşması önemli. Biz tasarımımızı hedef kitle doğrultusunda kendi arkadaşlarımızla belirledik. Biz sadece bir otomobil üretmiyoruz, bu artık yürüyen bir bilgisayar” dedi.
TOGG CEO'sundan yerli otomobil için fiyat açıklaması
OYNAT 00:00
TOGG CEO’sundan yerli otomobil için fiyat açıklaması
Türkiye’nin otomobili tanıtıldı. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş otomobilin fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu. Karakaş ‘Fiyat vermek hem doğru değil hem de iki sene sonrası için mümkün değil’ ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.