Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’tan skandal açıklamalar: İran’daki protestoculara ve Kürtlere silah dağıttık!.
İran’a tosladıkça kuduran Trump “S*ktiğmin Boğazını Açın” diyerek küfürler savurdu!.
İran vurduğu ABD uçakları ile helikopterlerinin enkaz görüntülerini paylaştı..
İran ABD’ye ait iki kargo uçağını ve iki helikopterini düşürdüğünü açıkladı..
İran ABD’nin “Pilotumuzu Kurtardık” açıklamasını yalanladı..
Akaryakıta 7,65 kuruşluk dev zam..
İçişleri Bakanlığı CHP’li Mustafa Bozbey’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı..
Trump iti yine İran’a içi boş tehditler savurmaya devam etti..
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
Hürmüz Boğazı tamamen kilitlendi..
Özkan Yalım’ın Özgür Özel’e rüşvet olarak verdiği makam aracının belgesi ortaya çıktı!.
Mustafa Bozbey tutuklandı!. Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Pentagon ABD halkını kandırmaya devam ediyor!.
Elektrik ve Doğalgaza yüzde 25 zam!.
Adı Yasak Aşk skandalına karışan AK Partili başkan anında ihraç edildi!.
İran düşürdüğü ABD uçaklarının kaybolan pilotlarını getirene ödül vereceğini açıkladı..
Başkanın pavyonunda çalışan elemanları maaşlarını Uşak belediyesinden almışlar!.
Trump’ı “İran’ı Yendik, Batırdık, Bitirdik” yalanlarını ABD istihbarat raporları ortaya çıkardı!.
İran İsrail’in İHA fabrikasını havaya uçurdu..
ABD Savaş Bakanı Hegseth istedi Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı..
İBB davasında 18 sanık tahliye edildi..
İran ABD’ye ait bir savaş uçağını daha düşürdü..
ABD’nin kara harekâtı tehdidine İran’dan jet yanıt: Hazırız, Gelin Bekliyoruz!.
Trump’ın “Savaşa Devam” açıklaması altını düşürüp brent petrolü uçurdu!.
ABD’de de geçen ay 2 dolar olan galon benzin fiyatı 6 dolara yaklaştı!.
Devrik Lider Esed’in eşi Esma Esed’in İngiliz Derin Devleti’ne çalıştığı ortaya çıktı!.
İran vurdukça Trump başıboş köpekler gibi havlamaya devam ediyor!.
İstenmeyen SMS dönemi kapanıyor..
İran Trump’un açıklamasını yalanlayarak “Ateşkes Talebinde Bulunmadık” dedi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Başkan Erdoğan’dan Bülent Arınç’ın sözlerine cevap..

Başkan Erdoğan’dan Bülent Arınç’ın sözlerine cevap..
22.11.2020
A+
A-

AK Parti il kongrelerinde video konferans yöntemiyle konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın şahsi ifadelerinin Cumhurbaşkanı ve hükümet ile ilişkili haline getirilemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop İl Kongrelerine Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan yaptığı konuşmada, “Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez. Kobani katliamının failleri, hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulamaz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

Salgının yeni dalgası, tüm dünya ile ülkemizi de etkisi altına almıştır. İnsan hareketliliğini azaltarak ilave tedbirler alma mecburiyeti zorunda kaldık. Milletimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederse birkaç hafta içinde grafiğin boynunu yine aşağı çevirmeyi başaracağız. Aksi takdirde ilave tedbirler almak zorunda kalabiliriz. Bu süreçten en az kayıpla, en önde çıkacak olursak milletimizi aydınlık bir geleceği beklediğine inanıyoruz.

Salgın döneminde sadece sağlık alanında yeni hastaneleriyle, donanımlarıyla kurduğumuz altyapının ne kadar önemli olduğunu gördük. Her alanda benzer yatırımlarla ülkemizi bu günler için hazırladık.

Bir süredir ardı ardına yaşadığımız saldırılar, tıpkı 1 asır önce yapılmaya çalışılan gibi bizi Anadolu bozkırına hapsetme amacı taşıyordu. Birliğimize, beraberliğimize daha sıkı sarıldık. Kendi vatandaşlarımızla birlikte kalbini ve gözünü bize yöneltmiş milletimizle engelleri aşa aşa bugüne geldik.

Bize yapılan saldırılara savunmada kalarak cevap vermek yerine üzerine üzerine gittik. Sokakları karıştırmaya çalıştılar gereğini yaptık. Darbe yapmaya kalktılar demokrasiye, hukuka daha güçlü sarıldık. Sınırlarımızı taciz etmeyi denediler başlarını ezdik. Vesayeti diriltme hesabına girdiler, Cumhur İttifakı’yla yönetimimizde tarihi değişiklik gerçekleştirdik. Ekonomimizi yıkmayı denediler, reformlarımızı hızlandırarak bu saldırıların önünü aldık.

Demokrasiden, milli iradenin üstünlüğünden, değişim kararlılığımızdan vazgeçmedik. Yeni hukuk ve ekonomi reformlarıyla daha ileri taşıyacak yeni dönem başlatıyoruz. Hukuktan ve hakkaniyetten sapmadan bildiğimiz yoldan yürüdük. Biz Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeydeki çıkarını savunurken samimiydik, verdiğimiz her mücadelede samimiydik.

Bülent Arınç’ın sözlerine cevap

Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz bellidir, istikametinde değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele kol kola yürüyenler bizim temasta olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, Yasin Börülerin ölümüne neden olanlar hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından savunulmaz.

CHP’nin ve arkasındaki mahfillerin arkasındakilerin dümen suyuna girenler, siz kendi pazarlıklarınızla uğraşın. Düşün bu milletin yakasından. Türkiye’yi dışarı şikayet edenler, dün söylediğini bugün yalanlayanların sonu hüsran olacaktır.

Gezi eylemlerini finanse edenlerin savunucusu olamayız. Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan, bugün yarın hiçbir zaman bunların savunucusu olmadık, bundan sonra da olmayız. Bunca yıldır elbette eksiklerimiz olmuştur,hatalarımız da olmuştur. Samimiyetimizi, hizmetlerimizi, vizyonumuzu kimse sorgulayamaz. Bugün de tüm samimiyetimizle çareyi milletimizde arıyoruz. Fitne ve fesat girişimlerini reddediyoruz.

Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza Ankara’dan İstanbul2a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız. Biz Kobani’yi unutamayız. Bizim Kürt kardeşlerimizi öldürenleri savunamayız.

AB ve ABD’ye mesaj

Asırlar boyunca farklı medeniyet ve kültürlerle geniş bir coğrafyaya mührümüzü vurduk. Bizim için ayrım yoktur. Biz beraberiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye’yiz. Sadece Osmanlının Avrupa’da 600 yıllık geçmişi vardır.

Bugün de kendimizi Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bizi başka arayışlara mecbur bırakmadıkça tercihimizi hep Batı’dan yana kullandık. Her şeye rağmen hiçbir ülkeyle, hiçbir kurumla çözülemeyen sorunumuz olmadığına inanıyorum.

AB’ye tam üyelikten mülteciler konusuna kadar ülkemize verdiğiniz sözleri tutun çağrısında bulunuyoruz. Aynı temenniyi ABD ile ilişkiler için de ifade ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.