Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi faturaları ikiye katladı!.

CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi faturaları ikiye katladı!.
26.05.2023
A+
A-

HP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek su faturası vatandaşları canından bezdirdi. Yüksek su faturalarından dert yanan vatandaşlar, kirli su nedeniyle hem elektronik eşyalarında bozulma meydana geldiğini hem de hijyen ve sağlık açısından zor duruma girdiklerini belirtti.

Depremzede vatandaşlara yapılan muamele sonrası gündemden düşmeyen CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), su tüketiminde kademeli sistem üzerinden yapılan faturalandırmada su sayaçlarını geç okuyarak, vatandaşlara yüksek kademeden ücretlendirme uyguluyor.

Bu durum ise vatandaşları zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar, elektrik faturalarında yapılan indirimin su faturalarında da uygulanması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar yüksek fatura sebebiyle dert yanarken, bir yandan da kirli su nedeniyle hem elektronik eşyalarında bozulma meydana geldiğini hem de hijyen ve sağlık açısından zor duruma girdiklerini belirtti.

Hem kalitesiz hem de pahalı su tüketiminden dolayı tepkilerini dile getiren vatandaşlar, yüksek ücretlendirmeden dolayı her ay faturalarının elektrik faturasının iki katı geldiğini belirtti. Bir vatandaş, TESKİ’nin yüksek faturaları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

“Bu beceriksiz yöneticileri nasıl başımızda tutuyoruz”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin alt kuruluşu TESKİ’nin, su tüketiminde kademeli sistem üzerinden yapılan faturalandırma da su sayaçlarını geç okuyarak vatandaşlara yüksek kademeden ücretlendirme uyguluyor.

Normal şartlarda 30 günde okunması gereken su faturalarını geç okuyan TESKİ yüzünden ikinci kademeden fatura ile karşılaşan vatandaşlar, “Bu kadar iş bilmezi, bu kadar beceriksiz yöneticileri nasıl başımızda tutuyoruz? Bunları buraya kim atıyor, burada kim tutuyor? Anlamak zor” diyerek, TESKİ tarafından 50 günde okunan faturalara isyan ettiler.

TESKİ yöneticilerinin yıllardır bir türlü bir çözüm üretmediğini ifade eden vatandaşlar, “TESKİ’nin beceriksizliğinin, vurdumduymazlığının faturasını neden bizler ödemek zorunda kalıyoruz? Bu TESKİ’yi yönetenler kendilerini çok akıllı, Tekirdağ halkını bu kadar ahmak mı zannediyorlar?” diyerek tepki gösterdi.

“Faturaları 50 günde okuyorlar”

Faturalarında yüksek kademeden ücretlendirme yapıldığını gören vatandaşlar, TESKİ yetkilileri ile görüşmek istediklerinde yöneticilerin, “Siz sayaçlarınızın tüketim numaralarını getirin biz burada ayarlarız” dediklerini belirterek, “Aklınca vatandaşa iyilik yaptıkları intibaını vermeye çalışıyorlar. 3 kişilik ailenin 25 ton, 4 kişilik ailenin 30 ton suyu 30 günde tüketmesi mümkün değil.

Ancak TESKİ, 30 günde okuyup faturalandırması gereken su tüketimini, iş bilmezliklerinden ötürü 50 günde okuyunca ortaya da ödenmesi ağır bir fatura çıkıyor.

Çerkezköy’de yüzde 50’si asgari ücretle geçinen vatandaşların karşı karşıya kaldığı bu duruma Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenlerin çözüm üretememesi ve kendi beceriksizliklerinin faturasını vatandaşlara ödetmesi ne kadar kutsal, ne kadar vicdani, bunu Sayın Kadir Albayrak’ın aklına ve vicdanına bırakıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.