Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel ve Erkan Baş’ın dokunulmazlık dosyaları Meclis’te..
Türkiye’den Netenyahu ve 37 İsrailli hakkında yakalama kararı!.
Para piyasaları İslam Memiş bakın kimin kardeşiymiş!.
Yılmaz Özdil CHP Lideri Özel’i yerden yere vurdu!.
PKK Lideri Öcalan’dan CHP’ye Terörsüz Türkiye mesajı..
Yurt dışına kaçtığı iddia edilen Alaaddin Çakıcı’dan yeni görüntü..
Yıl sonunda KKM belâsından kurtuluyoruz..
Kazakistan Cumhurbaşkanının mide bulandıran İsrail ve ABD yalakalığı!.
Yeni İçişleri Bakanı kim olacak…
Bahis skandalında 2 kulüp başkanı hakkında gözaltı kararı..
Süresiz Nafaka savsatası nihayet son buluyor!.
Kahpe İsrail yine ateşkes ihlali yapıp Lübnan’ı bombaladı!.
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’nin dava açtığı Şehit babasına verilen para cezasını AK Partililer ödeyecek!.

CHP’nin dava açtığı Şehit babasına verilen para cezasını AK Partililer ödeyecek!.
06.06.2021
A+
A-

Bazı CHP’lilere ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan şehit babasına 2 bin 180 liralık adli para cezası verildi. Şehit babasına verilen cezanın ve mahkeme masraflarının Kayseri’deki AK Partili üyelerin karşılayacağı öğrenildi.

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde, 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü’ndeki programda, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde şehit olan özel harekat polisi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit, CHP Bünyan İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu, CHP’li Selim Kılıç ve Bünyan CHP Belediye Başkan adayı Mustafa Navruz’a tepki gösterdi.

CHP’lilerin suç duyurusunda bulunduğu şehit babası Yahya Kemal Yiğit hakkında “mala zarar verme, basit yaralama ve hakaret” suçlamalarından dava açıldı.

“Hakaret etmedi”

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre: Yiğit’in avukatları ise yaptıkları savunmada, müvekkillerinin 15 Temmuz’da kahramanca şehit olan özel harekat polisinin babası olduğunu hatırlatarak, olay günü, Bünyan Şehitliği’nde CHP’li yöneticilere hakaret etmeden tepki gösterdiğini ileri sürdü. Buna rağmen CHP’nin bu davayı Ankara’dan getirdikleri avukatlar takip etmesinin düşündürücü olduğunu savunan avukatlar, Yahya Kemal Yiğit’in suç kastı olmadığını belirterek beraatini talep etti.

Karara itiraz edilecek

Adliye çıkışı gazetecilere açıklama yapan Yiğit’in avukatları, verilen cezaya itiraz edeceklerini söyledi. Mahkemenin verdiği karara saygı duyduğunu dile getiren şehit babası Yiğit, kendisine dava açan müştekilerin genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütleri FETÖ ve PKK’ya mesafe koyamadığını savundu.

Büyük destek

Dava sürecinde şehit babasını yalnız bırakmayan AK Partililer, mahkemece verilen para cezası ve dava masraflarının ödenmesi için harekete geçti. AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir, düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Merkezi tarafından davayı takip etmesi için avukat görevlendirildiğini ve CHP yönetiminin şehit babasının cezalandırılması için çaba gösterdiğine vurgu yaptı.

“Bu anlamda mahkemece verilen 2 bin 180 bin liralık cezayı, AK Parti Kayseri Teşkilatı’ndaki 2 bin 40 mensubumuza böldük. Ve bunun sonucunda her bir üyemize 80 kuruş düştüğünü gördük. Üyelerimizden 80 kuruşu toplamak için de AK Parti İl Başkanlığı binamızdaki torbaya, her bir üyemiz 80 kuruş atarak, şehit babamıza verilen cezaya tekabül eden parayı toplayacağız. Bu parayı CHP Genel Merkezi’ne ve Kemal Kılıçdaroğlu’na göndereceğiz.” diye açıklamalarda bulunan Bedir, müştekilerin avukatlarının da vekalet ücretlerini de AK Parti Kayseri İl Teşkilatı olarak ödeyeceklerini taahhüt ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.