Site Rengi

HABER ÖZETİ
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
Venezuellalı muhalif kahpe darbe yapması için ABD’ye adeta yalvarıyor!.
Yeni hafta soğuk ve yağışlı hava ile başlıyor..
CHP’nin yere göğe sığdıramadığı İngiliz Kemâl’in gerçek yüzü ortaya çıktı!.
Sağlık raporu alamayan Hacı olamayacak..
Reha Muhtar THY’nin kara listesine alındı!.
60 il de kesintisiz afet iletişim sistemi devreye giriyor!.
Peygamberler şehri Şanlıurfa Cadılar Bayramı kepazeliği!.
Torex vurguncusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakı mesajı…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mısır Başbakanı’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..

Mısır Başbakanı’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
08.04.2021
A+
A-

Gelen son dakika haberine göre; Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, “Sayın Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan’a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim.” dedi.

Mısır Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çevrim içi gerçekleştirilen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatının 10’uncu Zirve Toplantısı’na katılan Başbakan Medbuli, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi temsilen bir konuşma yaptı.

Medbuli, ülkesinin ortak çıkar ve hedeflere ulaşmak için D-8 Teşkilatı arasındaki iş birliğini güçlendirmeye önem verdiğini belirtti.

Mısır Başbakanı Medbuli, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim.” dedi.

Mısır’ın, ortak çıkar alanlarındaki bağlantıları güçlendirmek ve mevcut istisnai koşullar altında artan zorluklarla mücadele için mevcuttaki ve gelecekteki iş birliğini güçlendirmek amacıyla örgütün faaliyetlerine katılmaya büyük önem verdiğini kaydeden Medbuli, “Bu büyük zorluklar, ekonomik, sosyal ve çevresel yönler de dahil olmak üzere kalkınma konularını öne çıkardı ve hızlı toparlanmayı sağlayabilecek ekonomik sektörlerin önemini pekiştirmenin yanı sıra beşeri sermayeye yatırım yapmanın önemini de gösterdi.” şeklinde konuştu.

Bu iş birliğini arzu edilen ufuklara taşımak için her zamankinden daha fazla toplu çaba göstermenin gerekli olduğunu aktaran Medbuli, “Dünya ile toplam ticaretimizin sadece yüzde 7’sini oluşturan üye ülkeler arasındaki ticaretin teşvikine özel önem vermek gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Bangladeş’in ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla çevrim içi düzenlenen D-8 Teşkilatının 10’uncu Zirve Toplantısı’nda “2020-2030 D-8 On Yıllık Yol Haritası” kabul edilmiş ve toplantıya ilişkin bildiri yayımlanmıştı.

Türkiye, Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya ve Pakistan’dan oluşan D-8 ülkeleri, bugünkü zirvede kabul edilen D-8 On Yıllık Yol Haritası’yla teşkilatı daha güçlü ve gelişmiş hale getirmeyi hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.