Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
Volkswagen İsrail’in demir kubbesi için silah üretecek!.
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
Salı günü rakibimiz Kosova..
Yine CHP’li belediye, yine karı kız, yine rüşvet yolsuzluk!.
İran’dan izin almadan Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemiler anında vuruluyor..
ABD’ye asla güvenilmeyeciğini en iyi Trump gösteriyor!.
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
Bunak it şimdi de NATO’ya sataşıyor!.
Türk Silahlı Kuvvetleri Bağdat’taki NATO Üssünü boşalttı..
Özgür Özel’in 13 milyonluk daireyi 800 bin TL’ye nasıl aldığı ortaya çıktı!.
Bayan Netenyahu çocuklarına baskı yapıldığı için çok üzülüyormuş!.
Dev Türk petrol tankeri İstanbul’a girerken İHA ve İDA’lar tarafından vuruldu!.
Gıda etiketlerindeki “Günlük” sahtekârlığına düzenleme geldi!.
CHP’nin palavrasına ayakçılık yapan tapu müdürleri tutuklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sahte FaceApp uygulaması cihazlara zararlı bulaştırıyor!

Siber güvenlik uzmanları, FaceApp’in sertifikalı bir sürümü gibi görünerek kullanıcıları kandıran sahte bir uygulama tespit etti. Bu uygulama kurbanların cihazlarına MobiDash adlı zararlı reklam yazılımını bulaştırıyor. Uygulama resmi olmayan kaynaklardan indirilip kurulduktan sonra sahte bir hata mesajı verip siliniyor. Bunun ardından, uygulamadaki zararlı modül kullanıcının cihazında kalmaya devam ederek reklam göstermeye başlıyor. Kaspersky verilerine göre son iki gün içinde 500 kullanıcı bu sorunla karşılaştı. İlk tespitler 7 Temmuz’da yapıldı. Yaklaşık 800 adet modül sürümü tanımlandı.

Sahte FaceApp uygulaması cihazlara zararlı bulaştırıyor!
20.07.2019
A+
A-

Siber güvenlik uzmanları, FaceApp’in sertifikalı bir sürümü gibi görünerek kullanıcıları kandıran sahte bir uygulama tespit etti. Bu uygulama kurbanların cihazlarına MobiDash adlı zararlı reklam yazılımını bulaştırıyor. Uygulama resmi olmayan kaynaklardan indirilip kurulduktan sonra sahte bir hata mesajı verip siliniyor. Bunun ardından, uygulamadaki zararlı modül kullanıcının cihazında kalmaya devam ederek reklam göstermeye başlıyor. Kaspersky verilerine göre son iki gün içinde 500 kullanıcı bu sorunla karşılaştı. İlk tespitler 7 Temmuz’da yapıldı. Yaklaşık 800 adet modül sürümü tanımlandı.

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Igor Golovin, “MobiDash’in ardındaki kişiler reklam yazılımı modüllerini genellikle popüler uygulama ve hizmetler gibi görünen uygulamaların içine saklıyor. İlk birkaç gün içinde yüzlerce kişiyi etkileyen sahte FaceApp sürümünün faaliyetleri yoğunlaşabilir. Kullanıcılara resmi olmayan kaynaklardan uygulama indirmemelerini ve sorun yaşamamak için cihazlarına bir güvenlik çözümü kurmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi. 

Siber güvenlik yazılımları virüs olmayan bu tehdidi HEUR:AdWare.AndroidOS.Mobidash olarak tespit ediyor. 

Kullanıcılar eğlenceli veya popüler şeyleri takip etmek için en temel güvenlik alışkanlıklarından vazgeçebiliyor 

FaceApp ile birlikte, yine bir uygulamanın tüm sosyal medya kanallarında popüler olduğu bir durumla karşı karşıyayız. Kullanıcılar eğlenceli veya popüler şeyleri takip etmek ve hiçbir şeyi kaçırmamak için uygulama izinlerine dikkat etmek gibi en temel güvenlik alışkanlıklarından vazgeçebiliyor. Daha önce yaptığımız bir araştırma, tüketicilerin çoğunun (%63) lisans sözleşmelerini okumadığını ve %43’ünün de yeni bir uygulama kurarken tüm gizlilik izinlerini verdiğini ortaya koymuştu. Bu araştırma üç yıl önce yapılmış olsa da dijital alışkanlıklarımıza ilişkin bulguların bugün de geçerli olduğuna inanıyoruz. 

Aslında internetteki trendleri takip etmekte veya yeni uygulamalar kurmakta bir zarar yok. Asıl tehlike kullanıcılar bu uygulamaların kişilere, fotoğraflara, gizli mesajlara ve daha fazlasına erişmesine sınırsız izin verdiğinde ortaya çıkıyor. Böyle yapıldığında, uygulama geliştiriciler gizli kalması gereken verilere yasal olarak erişebiliyor. Bu hassas veriler kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde veya kötüye kullanıldığında bu uygulamalar zararlı virüslerin yayılması için kullanılan bir tuzağa dönüşebiliyor. 

Kaspersky olarak bu tür durumlardan her zaman kaçınmaya çalıştıklarını ileten Igor Golovin, kullanıcılarının cihazlarıyla internette yaptığı her şeye dikkat etmesini tavsiye ederek şu ipuçlarını paylaştı:

Yalnızca güvenilir kaynaklardaki uygulamaları indirin. Uygulamaların incelemelerine ve puanlarına bakın.
Cihazınıza yükleyeceğiniz uygulamaları akıllıca seçin.
Lisans sözleşmesini dikkatle okuyun.
Uygulamanın talep ettiği izinlere dikkat edin.
Uygulama kurarken “ileri” düğmesine rastgele basmaktan kaçının.
Ek bir güvenlik katmanı için cihazınıza bir güvenlik çözümü kurun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.