Site Rengi

HABER ÖZETİ
Selahattin Demirtaş Bülent Arınç’ın kendisi hakkındaki açıklamalarını mektubuyla yalanladı!.
CHP’li Başkan Adnan Menderes’i diriltip yeniden asmak istiyormuş!.
CHP’li vekillerin pazar yerlerine nasıl çöktükleri deşifre oldu!.
İki askerin susuzluktan şehit olduğu skandal ile ilgili 4 kişi ordudan atıldı!.
Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu kumarhanede görüntülendi!.
Trump, Epstein dosyalarının açıklanmasını öngören yasa tasarısını imzaladı..
A Millilerimizin Play-Off’taki rakibi bugün belli oluyor..
İstanbul’daki tüm işletmelere ses ve görüntü kaydeden kamera sistemi zorunluluğu geliyor..
İki belediye başkanı AK Parti’ye katıldı!.
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın yalanı eline yüzüne bulaştı!.
Mazota kazık gibi zam!. Litresi 60 lirayı aşacak!.
Devlet her zaman ki gibi iş işten geçince tedbirleri sıralamaya başladı!.
Ülke de asayişi Sedat peker sağlıyor..
Trump Erdoğan’ın isteği ile Suriye’ye yaptırımları kaldırdı!.
İspanya Türkiye karşısında ölüp ölüp dirildi!.
Bitcoin 90 bin doların altına düştü!.
MHP Lideri Bahçeli’nin İmralı çıkışı Ankara’ya bomba gibi düştü!.
IQ Money’e 155 milyar liralık kara para operasyonu..
A Millilerimiz bu akşam İspanya karşısında..
İsteyen öğrenciler üniversiteyi 3 yıl da bitirecek..
Soruşturma izni verilen en çok belediye hangi partinin…
İstanbul’da suya her ay zam uygulaması İBB Meclisi’nde kabul edildi..
Düşen askeri kargo uçağının havada 3 parçaya bölündüğü ortaya çıktı!.
Bakan Yerlikaya Türkiye’de 2 milyon 381 bin Suriyeli kaldığını açıkladı..
Demirtaş için Silivri’ye gidip Ekrem’i görmeden döndü!.
PKK Zap’tan tamamen çekildiğini açıkladı..
Kabine ekonomi, Gazze ve Terörsüz Türkiye başlığı ile toplanıyor..
Başsavcılıktan bahis operasyonu açıklaması..
Kahpe İsrail’den Gazze için yeni saldırı tehdidi!.
Bakan Fidan Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğumuzu açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tahliye kararının olmadığı resmi yazıyla belgelendi!.

Tahliye kararının olmadığı resmi yazıyla belgelendi!.
08.10.2021
A+
A-

CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat ve ekibinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtasıyla Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği’ni işgalinin hukuksuz olduğu belgelendi. Adalar Kaymakamlığı’nın, TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği’nin tahliyesine yönelik kararının olmadığı resmi yazıyla belgelendi.

TİRYAKİ: “TAHLİYE YAPILAMAYACAĞINI İBB’YE BİLDİRDİK”

Adalar Kaymakam vekili Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki’nin; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’nın TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği’ni işgali sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni resmi yazıyla uyardığı ortaya çıktı.

Bahri Tiryaki’nin, 5 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yazı gönderdiği öğrenildi. Söz konusu yazıda; İBB zabıtasının 2886 sayılı kanunun 75. maddesi kapsamında (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği’nde tahliye yapılamayacağının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bildirildiğine dikkat çekildi.

“İBB ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILMAK İSTENEN TAHLİYE İŞLEMİNİN YASAL DEĞİL”

Bahri Tiryaki’nin yazısında, adli yargıdan alınmış bir tahliye kararı olmadan İBB Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen tahliye işleminin yasal olmadığı, mevcut gayri yasal müdahalenin durdurulmasını, aksi takdirde adli ve idari işlemin yapılacağına dikkat çekildi.

İŞTE O YAZI

Adalar Kaymakam vekili Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki’nin 5 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazı şöyle:

“5 Ekim 2021 Salı günü Büyükada Şehir Hatları İskelesi üst kısmında kiracı olarak bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Büyükada Şubesi’nin tek taraflı sözleşme feshi gerekçe gösterilerek İBB Zabıta Müdürlüğü tarafından tahliye edilmek istendiği bildirilmiştir.”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Türkiye Gençlik Vakfı arasında 6098 sayılı Türk Borçlanma Kanunu’na göre kurulan ve hala varlığını koruyan geçerli bir kira sözleşmesinin mevcut olduğu, dolayısıyla Türkiye Gençlik Vakfı’nca bahse konu yerin işgal edilmesi gibi bir durumun olmadığı, işgalin söz konusu olmadığı durumunda ise 2886 sayılı kanunun 75. maddesi kapsamında tahliye yapılamayacağı tarafınıza bildirilmiştir..”

“Türkiye Gençlik Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Borçlar Kanunu’na göre geçerli bir sözleşme mevcut iken adli yargıda konunun dava konusu edilip tahliye kararı alınmadan tek taraflı olarak kiralayanın taşınmazı boşaltma girişiminin yasal olmadığı, bu nedenle adli yargıdan alınmış bir tahliye kararı olmadan İBB Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen tahliye işleminin yasal olmadığı, mevcut gayri yasal müdahalenin durdurulması, aksi takdirde adli ve idari işlemin yapılacağının bilinmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim..”

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan yıllık izinde olduğu gerekçeyle Adalar Kaymakamlığı’na vekalet ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.