Site Rengi

HABER ÖZETİ
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

The Economist yazdı! “Yunanistan ve Fransa’nın Türkiye korkusu..”

The Economist yazdı! “Yunanistan ve Fransa’nın Türkiye korkusu..”
02.10.2021
A+
A-

Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de sarsılmaz bir bölgesel güç haline gelmesi, art arda analizlere konu oluyor. Savunma sanayisinde attığı güçlü adımların yanı sıra, gerek Doğu Akdeniz’de kurduğu ilişkiler gerekse buradaki haklarına yönelik taviz vermez tutumu oldukça konuşulan Türkiye’nin yeni konumu, bu kez The Economist tarafından ele alındı. İngiliz yayın kuruluşu yayınladığı yeni analizde Yunanistan ve Fransa’nın Türkiye’ye karşı duydukları korku nedeniyle iş birliği adımları attığını söyledi.

Doğu Akdeniz’de gerginliği tırmandırma çabalarını sürdüren Yunanistan, geçtiğimiz günlerde Fransa’yla yeni fırkateyn alımı için görüşmelere başlamıştı. Yunan kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Fransa’dan üç adet firkateyn ve üç adet korvet ithalatı için bir anlaşmaya imza atmak üzere ülkeye ziyarette bulunan Yunan Başbakanı Miçotakis, kendisine müttefik arayışında da hız kesmiyor.

‘TÜRKİYE KORKUSU İŞ BİRLİKLERİNİ ARTIRIYOR’

Daha önce Ege Denizi’nde Türkiye’nin sürdürdüğü üstünlükten duyduğu rahatsızlıkla, yaşadığı ekonomik dar boğaza rağmen Fransa’dan 18 Rafale savaş jeti alımı yapan Yunanistan, yeni hamlesiyle de donanmasını güçlendirmeye çalışıyor.

Hava savunma sistemlerinin yanı sıra, donanma gücünü de artırmak isteyen Yunanistan’ın bu çabası, İngiliz gündemini süsledi. İngiliz The Economist, yayınladığı yeni analizinde Fransa ile Yunanistan’ın gerçekleştirdiği iş birliği görüşmelerini ele aldı.

İki ülkenin, yeni bir ittifak oluşturabilme umuduyla savunma alanında paslaştığını belirten Economist, bu girişimlerin nedeninin Türkiye korkusu olduğuna yer verdi.

Paris Philhellenic’in kaleme aldığı analizde, Yunanistan’ın bölgesel kaygılarının tüm Avrupa’ya yayıldığı belirtildi. Türkiye’nin tartışılmaz bir bölgesel güç haline gelmesinin tüm Avrupa’yı tedirgin ettiğini belirten analizde, yeni iş birliği cephelerinin açılmasının Türkiye’ye duyulan korku karşısında bir zorunluluk olduğu yorumu yer aldı.

Miçotakis’in, 28 Eylül’de Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la gerçekleştirdiği görüşmede kullandığı ‘Tarih… bizim birlikte olmamızı istiyor. Coğrafya da öyle’ ifadelerini hatırlatan analiz, özellikle Doğu Akdeniz’de kan kaybeden iki ülkenin stratejik savunma paktı gerçekleştirdiğine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.