Site Rengi

HABER ÖZETİ
Beklenen yargı paketi Meclis’e sunuldu..
13 il için şiddetli kar uyarısı!.
Derin Devlet yemek ziyafetinde bir araya geldi..
Vergi, harç ve cezalara yapılan zam oranı yüzde 25 oldu..
Ailenin böcek ilacından zehirlenerek öldüğü açıklandı!.
Şimde de Dörtlü Masa savsatası çıktı!.
CHP’li meclis üyesi Haydar Dümen’in köşküne çökmeye çalışınca yakayı ele verdi!.
Fatih Altaylı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı..
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türk, Fransız ve İngiliz askerleri Ukrayna’da barış gücü olacak..
İtalya’da kadın katillerine ömür boyu hapis cezası onaylandı..
Ara tatiller kalkıyor mu…
CHP’li Ali Mahir’in bitmek bilmeyen skandalları devam ediyor!.
Maduro’dan ABD’ye rest: Ülkemi ele geçiremeyecekler!.
Böcek ailesinin otopsi raporu savcılığa sürüldü..
Ukrayna’da ateşkes an meselesi..
Patronu İmamoğlu’ndan talimat alan Özel parti değişikliğe gidiyor..
Saadettin Saran’ın sahibi olduğu Tuttur’a soruşturma!.
İBB iddianamesi kabul edildi!. Ahtapotun Kolları ortaya çıktı!.
Putin’den Trump’un barış planına yeşil ışık..
Heyet ilk İmralı ziyaretini gerçekleştirdi..
Eski CHP’lilerden Özgür Özel’e “Partiyi Rüşvetçilerden Temizle” mektubu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İmralı açıklaması..
Rusya’dan Yunanistan’a sert uyarı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Putin ile bir araya gelecek..
DEM Parti’den CHP’ye İmralı yanıtı..
Kahpe İsrail ateşkese rağmen 342 Gazzeliyi daha katletti!.
Kılıçdaroğlu CHP’yi yerden yere vurdu..
PKK Tamam da Peki CHP Silah Bırakacak mı!.
Kahpe İsrail Suriye topraklarını sessiz işgâl etmeye devam ediyor!.
Af geliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi başladı!.

Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi başladı!.
26.09.2021
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Din İşleri Yüksek Kurulu Avrupa Konseyi Fetva ve Araştırma Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi” Bağcılar’daki bir otelde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışı Ayasofya-ı Kebir Cami-i Şerifi’nin ikakı Ferruh Muştuer’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Kongrede konuşan Erbaş, 2016 yılından itibaren namaz vakitleri ile ilgili ortaya çıkan ihtilafları gidermek adına takvim birliği ve namaz vakitlerinde birliği sağlama konusunda çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Kongrede müzakereler yapılarak sonucun açıklanacağı bilgisini veren Erbaş, “Yukarı enlemlerde namaz ve oruç vakitleri elbette yeni bir mesele değildir, ancak çok önemli bir meseledir. Müslüman varlığının en bariz ifadesi ve en temel ibadeti olan namazın vakitleri konusunda derin uygulama farklılıklarının olması pek çok açıdan üzücüdür. Avrupa ülkeleri ve çeşitli İslam ülkelerinden katılan ilim insanlarıyla neticeye kavuşturularak birlik sağlanacak. Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi sonucunda, namaz vakitlerindeki farklılıkları, ihtilafları asgariye indirecek bir sonuca kavuşturulacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

-“Cüzi ve külli hedefleri gerçekleştirmek üzere birçok öneriler gündeme geldi”

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği de düzenlenen kongrenin 4 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu, çalışmaların ilmi komisyon eşliğinde gerçekleştirildiğini söyledi.

İslam’ın merhamet dini olduğunu hatırlatan Karadaği, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İslam’ın ne kadar kapsayıcı olduğuyla alakalı bir konuyu konuşuyoruz. Müslümanları her şeyde ihtilafa düşmüş olarak gören var. Ancak şunu biliyoruz ki ihtilaf rahmet kaynaklıdır. Mesela İsviçre’de ufak bir kasabada 16 takvim gördüm. Bir ailedeki her bir fert farklı bir takvimi takip edebiliyordu. Bu kongre kapsamında ilmi komisyon fıkhi ve astronomi ile ilgili olarak çalışmalar yapıldı. Bu toplantılarda birçok konular ortaya konuldu. Cüzi ve külli hedefleri gerçekleştirmek üzere birçok öneriler gündeme geldi.”

Kongreye, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi Başkan Vekili Suheyb Hasan, Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi Üyesi Halid Hanefi ve çeşitli ülkelerden temsilciler katıldı.

Kongre, yarın yapılacak kapanış oturumuyla sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.