Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe İsrail’in alıkoyduğu 48 Türk vatandaşı yarın özel uçakla getiriliyor..
CHP’li Manavgat belediyesi de AK Parti’ye katılıyor..
Trump’tan HAMAS’a içi boş aptalca tehditler!.
İsrail’e ajanlık yapan avukat da paketlendi!.
Kurultay davası ertelendi!. Gürsel Tekin göreve devam edecek!.
Tahliye kararı bekleyen Fatih Altaylı’nın hayalleri suya düştü!.
DEM Heyeti yeniden İmralı’ya gidiyor..
Ekim ayı kira artış oranları belli oldu..
TÜİK Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı..
Kahpe İsrailli Bakan Sumud Kahramanlarının karşısına geçip hakaretler yağdırdı!.
“İmamoğlu Olmazsa Erdoğan’ın Karşısına Kim Çıkmalı” anketi..
HAMAS’tan Trump’a ateşkes yanıtı..
Açığı kapatmak için yine akaryakıt zammına yaslandılar!.
İsrail’e ajanlık yapan Serkan Çiçek MİT tarafından suçüstü yakalandı!.
Gezi Organizatörü Ayşe Barım’ın tahliye sevinci kısa sürdü!.
CHP’li belediyeleri rüşvete bağlayan müteahhitin tüm malvarlıklarına el konuldu!.
Fenerbahçe taraftarı Filistin’i unutmadı!.
Esed itine Moskova’da suikast!. Son anda kurtuldu!.
İstanbul’da 5 şiddetinde deprem!.
Turgay Ciner’in yurt dışına kaçırdığı kara para miktarı 5 milyar dolar!.
Demirtaş cezaevinden çıkarılıyor..
Valilikten İstanbul için fırtına ve yağış uyarısı!.
DDM’den Cem Küçük’ün KAAN açıklamalarına jet yalanlama!.
Sumud Filosu’na saldıran kuduz köpek İsrail 25 Türk’ü alıkoydu!.
Kahpe İsrail ordusundan Sumud filosuna müdahale!.
Sumud filosuna saldırı alarmı!.
Kahpe ABD Gazze Barış Mütabakatında yine kıvırdı!.
Eski tip sürücü belgeleri için son tarih 31 Ekim!.
CHP yurt dışında Türkiye’yi şikâyet etme mitinglerine başlıyor!.
3,5 ton kayıtsız doları bankaya bavullarla taşımışlar!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

11 günlük bebeğin coronavirüs testi pozitif çıktı, 25 kişi karantinaya alındı!.

11 günlük bebeğin coronavirüs testi pozitif çıktı, 25 kişi karantinaya alındı!.
19.05.2020
A+
A-

Kütahya’da, Covid-19 testi yapılan Mustafa K. ve 11 gün önce doğan kız bebeğinin yanı sıra yenidoğan servisindeki başka bir bebeğin annesi olan Pınar O.’da corona virüs tespit edildi. Bebek ve 2 kişi tedavi altına alınırken, aralarında sağlık çalışanlarının da olduğu 25 kişi evlerinde karantinaya alındı.

Hisarcık ilçesine bağlı Hasanlar köyünde oturan Fatma K., 7 Mayıs tarihinde Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi’nde doğum yaparak bir kız bebek dünyaya getirdi. Mustafa ve Fatma K. çifti, doğumun ardından Hasanlar köyündeki evlerine döndü. 8 Mayıs günü bebekte sarılık görülmesi üzerine Mustafa ve Fatma K. çifti, bebeklerini Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yapılan ilk muayenenin ardından kız bebek, yenidoğan yoğun bakım servisine alındı.

11 Mayıs günü ise baba Mustafa Kaşık’ta belirtiler görülmesi üzerine yapılan Covid-19 testi pozitif çıkmasının ardından hastanede tedavi altına alındı.

25 kişi karantinaya alındı

Kütahya Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibince yapılan incelemede bebek ve ailesiyle temas ettiği değerlendirilen aralarında doktor, hemşire, hizmetli ile yenidoğan servisinde kalan 3 bebek ile annelerine Covid-19 testi yapıldı. Yenidoğan servisindeki başka bir bebeğin annesi olan Pınar O.’nun testi pozitif çıkarken, 11 sağlık çalışanın testi ise negatif olduğu tespit edildi.

Filyasyon ekibince yapılan çalışmaların ardından kız bebek ile teması olduğu değerlendirilen ve testleri negatif çıkan 11’i sağlık çalışanı 25 kişi karantinaya alındı. Coronavirüs tanısı konulan 11 günlük kız bebeği, babası Mustafa K. ve yenidoğan servisindeki başka bir bebeğin annesi olan Pınar O.’nun hastanedeki tedavisi sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.