Site Rengi

HABER ÖZETİ
DEM Parti ile CHP arasındaki “CELLAT” polemiği büyüyor..
DEM Parti İmralı’ya gidiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Terörsüz Türkiye açıklaması: Taviz veya Tereddüt Söz Konusu Değil..
ABD’den Türk sağlık sistemi modeli önerisi: Örnek alınabilir…
Dev derbi berabere bitti..
İBB operasyonlarını sızdıran köstebek savcı yakayı ele verdi!.
CHP’nin başıboş sokak köpeği seviciliğine AYM’den veto!.
Bulduğu ilk fırsatta Ekremcilere tekmeyi vurdu!.
Şırnak Üniversitesindeki kepazeliğe kim dur diyecek!.
Bitcoin değer kaybetmeye devam ediyor..
7 kişinin yanarak can verdiği parfüm fabrikasının sahibi cezaevinde ölü bulundu!.
Kızılelma’nın tarihi başarısı dünya basınında..
AK Partili vekilin Filistin istismarı!.
Netenyahu iti hırsızlıkları için yargılandığı davalardan affını istedi..
Asgari ücret pazarlıkları başlıyor..
İmralı‘dan gelen dört kritik mesaj..
ABD’den Venezuela’ya Türkiye imalı tehdit!.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürünün milyonluk vurgunları ifşa oldu!.
Ukrayna’nın Karadeniz‘deki bombalı saldırısı ile ilgili resmi açıklama..
Bayraktar Kızılelma‘dan havacılık tarihinde bir ilk..
Kafe ve restoranlardaki zorunlu bahşiş ve kuver dönemi bitiyor!.
Dev derbinin ilk 11’leri belli oldu..
ABD Venezuela için işgâl planını tıkır tıkır işletiyor!.
Telefon dolandırıcılığı ile mücadele de yeni dönem..
Kılıçdaroğlu’ndan CHP yönetimine rest: HODRİ MEYDAN, YÜREĞİ YETEN VARSA ÇIKSIN KARŞIMA!.
1,5 milyon kişinin borcu siliniyor…
Gümüş piyasaları alt üst etti..
Özel ve Kılıçdaroğlu’ndan karşılıklı restleşmeler!.
Trump Biden döneminde imzalanan anlaşmaları iptal ettiğini duyurdu..
Şamil Tayyar kazan kaldırdı!. MINTIKA TEMİZLİĞİ ŞART OLDU!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

25 yıl sonra ilk! Libya’dan gelen yolcu gemisi İzmir’de..

25 yıl sonra ilk! Libya’dan gelen yolcu gemisi İzmir’de..
06.12.2021
A+
A-

Karanfil Group, Kevalay Turizm ve Libya Demir Çelik Şirketi (LISCO) ortaklığıyla 25 yıl aranın ardından yeniden başlatılan yolcu gemisi seferleri kapsamında Libya’nın Misrata kentinden yola çıkan ilk yolcu gemisi ‘Kevalay Queen’, İzmir’e geldi.

İzmir Alsancak Limanı’na 107 yolcuyu getiren Kevalay Queen’i, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı, Türkiye Libya İş Adamları Derneği Başkanı ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil’in de aralarında olduğu ilgililer karşıladı.

Murtaza Karanfil, gazetecilere yaptığı açıklamada, gemi seferlerinin yeniden başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Karanfil, Türkiye ile Libya arasında 2 yıl önce imzalanan Türkiye ile Libya arasındaki Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası sayesinde, iki ülkenin birbirine komşu olduğunu, bu komşuluğa katkı sağlamak düşüncesiyle 1996’da yeterli ilgi görmemesi nedeniyle biten gemi seferini yeniden başlattıklarını belirtti.

İzmir’e 3 günde geldi

Karanfil yolcu, yük ve araç taşıyacak bu gemilerin 500 yataklı olduğunu, 700 koltukta yolcu kapasitesi bulunduğunu, ayrıca 520’ye yakın araç alabildiğini kaydederek, şöyle dedi:

thumbs_b_c_3cd8bcdf45172cd224b840db38eaec5f

“Gemi İzmir’e 3 günde geldi. İzmir’de dün bir fırtına vardı. Ondan dolayı 1 gün aksama yaşandı. Normal süre 2 gündür. Gelecekte bu seferleri farklı şehirlere çoğaltabiliriz. Marmaris, Antalya, İstanbul, Bursa gibi şehirlerde hem turizm hem ticarete katkı sağlayacak, bazı şehirlerde sadece turizm olacak.”

Libya’nın Afrika’nın anahtarı konumunda olduğunu, nüfusunun çok üzerinde tüketimi bulunduğunu aktaran Karanfil, şöyle devam etti:

“Libya, gelişecek olan Afrika’nın tedarikinde önemli rol oynayacaktır. Lojistikte Türkiye’nin jeopolitik konumu önemli. Buna Libya’yı da eklersek bu iki ülke iş birliği hem Afrika’ya giren ürünlerde hem de Afrika’dan dünyaya dağılacak ürünlerde ciddi rol oynayacak. Libya ile bizim 500 yıla dayanan ilişkimiz, kültürümüz var. Libya’ya biz kardeş bir ülke olarak bakıyoruz.”

Karanfil, seferlerin haftada 1 olarak planlandığını, yaz aylarında sefer sayısını artırmayı planladıklarını sözlerine ekledi. Libya Kevalay Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mecihi de iki ülke arasındaki ilişkinin “aziz kılınmasından” memnuniyet duyduklarını söyledi.

2021_Aralik_20211205_2_51176140_71325754

Yolcu gemisinin sefere başlamasında Türk makamlarının her türlü kolaylığı sağladığını ifade eden Mecihi, “Bu yolcu gemisi ilişkileri geliştirecek ve biz de elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Yolculara lokum ikramı

Geminin 107 yolcusuna, limanda Kovid-19 testi yapıldı. Yolculara ardından lokum ikram edildi. Yolculardan Fayyaz Sarrari, gazetecilere Trablus’ta yaşadığını ve İzmir’e arkadaşlarıyla gezmek için geldiğini söyledi.

2021_Aralik_20211205_2_51176140_71325752

Sarrari, İzmir’i daha önce görmediğini ama güzel bir şehir olduğunu duyduğunu ifade etti. Tatil boyunca arkadaşlarıyla İzmir’i gezeceklerini belirten Sarrari, “Gemi yolculuğu çok güzel geçti. Rahattı” dedi.

Trabluslu Musab Irgali ise 5 kişilik aile olarak geldiklerini kaydetti. İzmir’e ilk gelişleri olduğunu ve gezmek istediklerini ifade eden Irgali, “Alışveriş yapacağız. Gezeceğiz. Daha önce İstanbul’a gitmiştik. Gemi yolculuğu çok güzel geçt” diye konuştu. Mariam Aliallafi ise keyifli bir yolculuk yaşadıklarını aktararak, İzmir’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.