Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Başkandan Özgür Özel hakkında şok açıklamalar!. Anama bacıma sayıp söven ahlaksızın birisi!.
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
CHP Lideri Özel’in dün öve öve bitiremediği yardımların toplamı 5 milyon!.
Sigara yasakları genişliyor..
CHP’li Keçiören belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Epstein sapığı araya hatırı sayılır kişiler sokup yıllarca Putin’le görüşmeye çalışmış!.
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

28 Şubat mağduru Fatma öğretmen yaşadıklarını unutamıyor!.

28 Şubat mağduru Fatma öğretmen yaşadıklarını unutamıyor!.
27.02.2020
A+
A-

Türk siyasi tarihine “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat sürecinde öğretmenlik görevine başörtüsü nedeniyle son verilen Gülşen Fatma Dursun, o dönem yaşadıklarını hafızasından silemiyor.

Gülşen Fatma Dursun, 1997 yılında sınıf öğretmeni olarak atandığı Adapazarı ilçesindeki okulda başörtülü olduğu gerekçesiyle “kınama” ve “uyarı” cezaları aldıktan sonra Hendek ilçesindeki bir okula tayin edildi.

Buradaki okulunda da müfettişler tarafından başörtüsünü çıkarması yönünde yapılan baskılara direnen Dursun’un 1999 yılında, “başörtülü ve militanist görüşlere sahip olduğu” gerekçesiyle görevine son verildi.

Dursun, 2013’te çıkan disiplin affından yararlanarak çok sevdiği mesleğine ve öğrencilerine kavuştu.

Bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra 2018 yılının ekim ayında Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili görevine getirilen Dursun, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

“Başımı açmam için eşimle konuşarak beni ikna etmeye çalıştılar”

Dursun, 28 Şubat sürecinin, ciddi anlamda “İnancımı yaşıyorum” diyen insanlara inancı, başörtüsü, sakalı ve diğer ibadetlerinden dolayı görevden ve öğrencilikten atılma avının başlatıldığı bir dönem olduğunu söyledi.

Dursun, müfettişlerin başörtüsünü çıkarması için aracı öğretmen koyduğunu, eşiyle konuşarak kendisini ikna etmeye çalıştığını aktardı.

Müfettişlerin sürekli gelmesinden rahatsız olmaya başladığını belirten Dursun, şöyle devam etti:

“Bir gün nöbetçi öğrenci, müdür beyin beni çağırdığını, misafirlerimin olduğunu söyledi. Yeni taşınmıştım, ‘Acaba akrabalarım mı geldi?’ diye hayal kurdum. Öğretmen odasına bir girdim ki 4 beyefendi oturuyor. Müdür bey, ‘Müfettiş beyler sizi görmeye geldi Fatma Hanım’ dedi. Tekrar başımı açmamı istediler, ‘Bizi artık yordun’ şeklinde söylemlerde bulundular. Biri, ‘Yeter artık şımardın, altı üstü başındaki bir bez parçası, çıkarıp atsan ne olur?’ dedi. Olay başörtüye bir saldırı şekline geçince ‘Bayrak da bir bez parçası ama ona anlam yükleyen değer vardır. Başörtüm bir bez parçası olabilir ama benim için anlamlıdır.’ dedim. Bana çok kızdı, bağırdı, ‘Sen kim oluyorsun da başörtünle bayrağı bir tutuyorsun, militanist görüşlere sahipsin. İnancın için örtünmediğin belli, siyasi örtünüyorsun.’ gibi söylemlerde bulundu. Bakanlığa bildirdiği raporunda, ‘Bayrakla başörtüyü eş değer tutuyor, militanist görüşlere sahip’ diyerek göreve son verilmesi teklifinde bulunmuş.”

“Disiplin affı için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum”

Dursun, görevine son verildiği gün çok duygulandığını ve televizyondan o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevine götürüldüğünü görünce, “Fatma yalnız değilsin, başka insanlara da bu yapılıyor.” dediğini belirterek, ülkesi için ağladığını söyledi.

O dönemde başörtülü insanların öğrenci, öğretmen, doktor, hemşire olamadığını dile getiren Dursun, “Fatma anne, teyze, hala, yenge olabiliyordun ama ‘Fatma Hanım’ olamıyordun, öyle bir dönem. Görevime son verilen gün amirlerimden biri, ‘Fatma Hanım, evin var, bahçesi de var, inek bakarsın. Senden süt alırız, yine para kazanmaya devam edersiniz.’ dedi. Yani kamusal alanda olmasa da şahıs olarak bile bu kadar küstahlaşmış olabiliyordu insanlar. Başörtülüysen sana çiftçiliği, ev hanımlığını, o tür işleri maalesef yakıştırıyorlardı. Bunların hepsi kutsal ama başörtülüler ‘Fatma Hanım’ olacak bir iş yapamıyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Dursun, tekrar göreve dönmek için mücadele ettiğini, aradaki süreçte sivil toplum kuruluşlarında görev yaptığını anlatarak, “Öğrenciye, öğretmenliğe, mesleğimize, saygınlık diye addettiğimiz işimize dönmemizin gerekliliğini ve hasretini her zaman hissediyordum. Disiplin affının çıkması için Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, devletimiz, bunun mücadelesini verdi. Onları temsilcimiz olarak gördük, teşekkür etmek istiyorum. ‘Size bunları yaşatanları affediyor musunuz?’ diye soruyorlar. Ben affetsem de o dönemdeki gözyaşlarım, ruh halim, çektiğim üzüntüler, bedenim, duygularım affetmez.” diye konuştu.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.