Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı!.

517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı!.
15.12.2021
A+
A-
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 517 kadroya, şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlık binasında noter huzurunda gerçekleşen “Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atama Töreni”ne katıldı.

517 ŞEHİT, GAZİ VE YAKINLARININ ATAMASI GERÇEKLEŞTİ

Bakan Derya Yanık’ın da katıldığı törende; 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması, noter huzurunda yapıldı.

199 kadro için arkeolog, avukat, biyolog, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, grafiker, hemşire yardımcısı, Kur’an kursu öğreticisi, kütüphaneci, mühendis, mimar, öğretmen, redaktör, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyolog, sosyal çalışmacı, teknisyen, tekniker ve veteriner hekim unvanlarında; 200 memur, 95 hizmetli, 23 işçi kadrosunda atama yapıldı.

517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı #1

“ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARIMIZ ÇOK KIYMETLİ”

Törende konuşan Bakan Yanık, atamaları gerçekleştirilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının görevlerini herkesten daha iyi ve herkese örnek olacak şekilde yerine getireceklerine dair inancının tam olduğunu söyledi.

Yanık, şehit ve gazi çocukları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Bizim için çocuklarımız genel olarak çok kıymetli ancak şehitlerimizin ve gazilerimizin çocukları biraz daha kıymetli. Bunun için üniversitelerde açık öğretim ve ikinci öğretimlerde eğitim ücretinden muafiyet sağlıyoruz. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarımız, özel orta öğretim kurumlarının ilk yüzde 3’lük kontenjanından, yani ücretsiz eğitim kapsamından yararlanıyorlar. Bu çalışmaları daha verimli hale getirebilmek için de elimizden gelen gayret gösteriyoruz, bundan sonra da inşallah göstereceğiz” dedi.

517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı #2

“KAMUDAKİ TOPLAM İSTİHDAMIMIZ 46 BİN 644’E ULAŞACAK”

Bakan Yanık, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına sadece kamuda değil farklı alanlarda da imkanlar sunmaya gayret ettiklerini kaydederek, “Bugünkü 517 atamamız ile birlikte kamudaki toplam istihdamımız inşallah 46 bin 644 kişiye ulaşacak. Bu yıl içinde tam 1863 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı istihdam etmiş olacağız. Sadece kamuda değil, farklı alanlarda da imkanlar sunmaya gayret ediyoruz. Elektrik, su ücretlerinden indirim hakkı, ücretsiz toplu ulaşım hakkı, psikososyal destek hizmetlerinin sağlanması gibi birçok destek ve imkanı da sizlere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bunun dışında faizsiz konut kredisi gibi farklı uygulamalarla hayatınızı kolaylaştıracak hizmetleri de sürekli olarak geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.