Site Rengi

HABER ÖZETİ
İspanya Türkiye karşısında ölüp ölüp dirildi!.
Bitcoin 90 bin doların altına düştü!.
MHP Lideri Bahçeli’nin İmralı çıkışı Ankara’ya bomba gibi düştü!.
IQ Money’e 155 milyar liralık kara para operasyonu..
A Millilerimiz bu akşam İspanya karşısında..
İsteyen öğrenciler üniversiteyi 3 yıl da bitirecek..
Soruşturma izni verilen en çok belediye hangi partinin…
İstanbul’da suya her ay zam uygulaması İBB Meclisi’nde kabul edildi..
Düşen askeri kargo uçağının havada 3 parçaya bölündüğü ortaya çıktı!.
Bakan Yerlikaya Türkiye’de 2 milyon 381 bin Suriyeli kaldığını açıkladı..
Demirtaş için Silivri’ye gidip Ekrem’i görmeden döndü!.
PKK Zap’tan tamamen çekildiğini açıkladı..
Kabine ekonomi, Gazze ve Terörsüz Türkiye başlığı ile toplanıyor..
Başsavcılıktan bahis operasyonu açıklaması..
Kahpe İsrail’den Gazze için yeni saldırı tehdidi!.
Bakan Fidan Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğumuzu açıkladı..
İstanbul’da musluklardan çamur akıyor!.
Bulgaristan’ı 2-0 yenerek Play-Off’u garantiledik..
Şehidin tabutu başında utanmadan kahkahalar atan AK Partili isimden pişkin savunma!.
Yunanistan Türkiye’ye karşı İsrail silahları ile donatılıyor..
Barış Yarkadaş CHP’deki rüşvet çarkını deşifre etti!.
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor!.
Bitcoin mum gibi eriyor!.
Mansur şu iki kazık için belediye bütçesinden tam 2 milyar harcadı!.
Tam da Kadir Mısrığlu’nun dediği gibi “En Müslüman Benim” yarışına başladılar!.
Suça Sürüklenen Çocuklar düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı!.
Küçük kızı kaçırıp tecavüz eden sapığa iyi hal indirimi!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli..
20 askerimizin şehit olduğu askeri uçağın enkazı görüntülendi..
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in odasına girip çiş ve kakalarını yaptılar!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

6 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyorlar

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 15 ayda yapmayı taahhüt ettiği  15 daireli apartmanın inşaatını aradan 6 yıl geçmesine rağmen tamamlamayan müteahhite karşı hak sahiplerinin başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor. Ellerinde kat irtifakı tapuları bulunan 11 mağdur, konunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.

6 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyorlar
24.07.2019
A+
A-

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 15 ayda yapmayı taahhüt ettiği  15 daireli apartmanın inşaatını aradan 6 yıl geçmesine rağmen tamamlamayan müteahhite karşı hak sahiplerinin başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor. Ellerinde kat irtifakı tapuları bulunan 11 mağdur, konunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.

Orta Mahalle'de yaşayan Hayriye Tekeli ve Hatice Gülay Demiral,  213 Sokak'taki ortak oldukları toplam 195 metrekarelik arsalarını kat karşılığı 6 yıl önce müteahit B.Y.'ye verdi. Müteahhit B.Y. , yapacağı 5 katlı, 15 daireli apartmandan iki kadına arsalarına karşılık 1+1 3'er daire vermek üzere noterde sözleşme imzaladı. Sözleşmede binanın yapımının 15 ay içinde tamamlanacağı da yer aldı. Müteahhit B.Y.'nin yer tesliminin ardından başladığı inşaat, ilk aylarda hızlı bir şekilde ilerlerken, kalan 9 daire de satıldı. Daire sahipleri inşaat devam ederken kat irtifakı tapularını da aldı. Ancak, müteahhit B.Y., 15 aylık süre dolmasına rağmen kabası bitip, sıvası yapılan binada daireleri tamamlamadı. Bunun üzerine hak sahipleri 10 Temmuz 2017 tarihinde avukatları aracılığıyla Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne değişik iş davası açtı. Dava kapsamında gönderilen bilirkişi, apartman inşaatında başta asansör olmak üzere çok sayıda eksik tespit etti. Bilirkişi raporunda binanın tamamlanması için yaklaşık 200 bin liraya ihtiyaç olduğu belirtildi. Hak sahipleri, binadaki eksikleri giderebilmek için icra yoluna başvurdu, ancak müteahhit B.Y.'nin üzerine kayıtlı gayrimenkul ve menkul bir şey bulunamadı.

'ALACAKLILAR ASANSÖR KASALARINI SÖKÜP GÖTÜRDÜ'

Son 1 yıldır müteahhit B.Y.'ye telefonla bile ulaşamadıklarını belirten mağdurlardan Hatice Gülay Demiral, "Arsamızı iki ortak olarak kat karşılığı müteahhite verdik. Ancak, aradan 6 yıl geçti, inşaat bitmedi. Binadaki asansör kasalarını bile müteahhitten alacağı olanlar, bizlerden habersiz söküp götürdüler. Bina adeta talan edildi. Allah'tan elimizde kat irtifakı tapularımız var. Binanın eksiği çok ancak bizim inşaatı tamamlayacak paramız yok" dedi. Demiral, müteahhit B.Y.'nin sözleşme gereği inşaatı zamanında bitiremezse kiralarını karşılaması gerektiğini ancak bunu da yapmadığını kaydetti.

'ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMİYOR'

Mağdurlardan Fahri Demirtaş da "1+1 2 daireyi toplam 120 bin TL'ye aldık. İlk zamanlar inşaat hızlı ilerledi. Ancak daha sonra iki ortak müteahhit arasında anlaşmazlık yaşanınca, binada işler durdu bir daha çalışma yapılmadı. Yıllardan beri konunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Elimizden de bir şey gelmiyor" diye konuştu.

'1, 5 YIL ÖNCE BAŞKASINDAN ALDIK'

Hacer Koçyiğit de, "Yatırım amaçlı yer ararken emlakçıda satılık 1+1 daire olduğunu öğrendik. Emlakçıyla binaya geldik ve bize bir daire gösterdi. Binanın 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi. Biz daireyi gezdiğimiz sırada boya yapılıyordu. Ancak bir türlü inşaat bitmedi. Aradığımızda bizi hep oyaladılar. Artık müteahhite telefonla da ulaşamıyoruz" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.