Site Rengi

HABER ÖZETİ
Öğrenci indirimine yaş sınırı kararı mahkeme tarafından iptal edildi..
Filistin’i tanıyan İngiltere’ye Kahpe İsrail’den skandal tehdit: ATEŞKESE ENGEL OLUR!.
Yerli ve Milli sosyal medya platformu Next 500 bin kullanıcıya ulaştı..
CHP Lideri Özel Terörsüz Türkiye Komisyonu’na katıl a şartını açıkladı!.
Sıcaktan kavrulan İstanbul için sağanak yağış müjdesi!.
CHP’deki Atatürk yerine İmamoğlu portresine tepkiler büyümeye devam ediyor..
Fransa’dan sonra İngiltere’de Filistin’i devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
DEM Parti istedi “Terörsüz Türkiye” ismi “Kardeşlik ve Dayanışma” olarak değişti..
İnan Kıraç’a atanan vasi avukatlarının 128 milyonluk vurgun oyunu!.
Ayaklarını dışarı çıkarıp araç kullanan Başsavcıya ceza kesemediler!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan adı skandallarla anılan avukatının işine son verdi!.
Trump’un yaptırım tehdidine Rusya’dan savaş resti!.
CHP’li Başkan Dalaman Belediyesi’ni aile çiftliğine döndürdü!.
İmamoğlu’nun sahte diplomasından sonra yüksek lisansıda iptal edildi!.
DEM Parti’de Terörsüz Türkiye rahatsızlığı!.
Ekrem’in müdürü İBB’yi nasıl soyup soğana çevirdiklerini tek tek anlattı!.
Gıda satış ve tüketim yerlerinde karekod dönemi başlıyor..
Yine İbrahim Tatlıses‘in kızı, yine görgüsüzlük, yine polise hakaret!.
CHP Lideri Özel’den Hakan Fidan’a haddi aşan küstah sözler!.
Devletin yanlış uygulaması yine piyasaları allak bullak etti!.
MHRS’de yeni dönem resmen başladı..
İki askerin susuzluktan şehit olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!.
Endonezya’ya 48 adet Kaan Savaş uçağı satışı için imzalar atıldı..
Covid-19 aşısı ile insanları kandırdıklarını itiraf ettiler!.
PKK’lıların tahliyeleri kısmen başladı!.
Şehit olan 2 askerle ilgili MSB’den açıklama!.
Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.
Her fırsatta Türkiye’yi karıştıran kahpe İngilizler sonunda pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahmet Minguzzi talimatı!.
Kahpe İsrail’den Fransa’ya küstah tehdit!. Filistin’i Devlet Olarak Tanırsan Sokaklarını Karıştırırız!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

8 yıl önceki esrarengiz ölümü dijital deliller çözecek!.

8 yıl önceki esrarengiz ölümü dijital deliller çözecek!.
26.10.2021
A+
A-

Mersin’de yaşayan işçi emeklisi Ahmet Yeşildağ, 2013 yılında bir sosyal paylaşım sitesinde okey oynarken Sevilay Saygın ile tanıştı. Daha sonra telefonla da görüşmeye başlayan Yeşildağ ve Saygın, birlikte yaşamaya karar verdi. Yeşildağ, Mersin’deki evini satıp parasını Saygın’a göndererek Bursa’nın Mudanya ilçesine yerleşti. Yeşildağ, burada Saygın ile dini nikahla birlikte yaşamaya başladı.

EVLENDİĞİ GECE FENALAŞTI

4 ay sonra Yeşildağ, 2 milyon liralık mal varlığını Sevilay Saygın’a bıraktığına dair bir vasiyet imzaladı. Bir gün sonra ise Saygın’ın isteği üzerine yeğeni Derya Mızrakçı ile resmi nikah kıyarak evlendi. Mızrakçı, evlendikten 2 saat sonra Aksaray’a döndü. Bursa’ya geldikten sonra sağlığının günden güne bozulduğu öne sürülen Yeşildağ, nikahın kıyıldığı gün, 23 Mayıs 2013’te gece saatlerinde evde fenalaştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Yeşildağ, hayatını kaybetti. Yeşildağ’ın yaşamını yitirmesi ‘doğal ölüm’ olarak kayıtlara geçti.

MEZARI AÇILDI, OTOPSİ YAPILDI

Telefonla babasının öldüğü haberini alan Ali Yeşildağ, evrakları incelediğinde vasiyet ile nikah tarihini fark edip, savcılığa şüpheli ölüm iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık kararı ile mezar açılıp otopsi yapıldı. Yeşildağ’ın vücut sıvılarında zehirleyici miktarda morfin ile kodein maddesine rastlandı. Bunun üzerine Sevilay Saygın, oğlu Cihan Saygın (36), Derya Mızrakçı Yeşildağ ile annesi Beyhan Mızrakçı, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı. Cihan Saygın adli kontrol serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli tutuklandı.

3 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası talebiyle haklarında dava açılan Sevilay Saygın, Derya Yeşildağ ve Beyhan Mızrakçı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Cihan Saygın ise geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Yeşildağ’ın ölümüyle ilgili yargılamaya devam edildi. Duruşmaya Sevilay Saygın ve Derya Mızrakçı Yeşildağ ile tarafların avukatları katıldı. Söz alan sanıklar, bir kez daha suçlamaları reddetti.

DİJİTAL DELİLLER İNCELENECEK

Mahkeme heyeti, savcının talebi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Büro Amirliği’nce sanıklardan alınan bilgisayar, telefon, modem, hard disk gibi dijital materyallerin uzmanlar tarafından incelenmesine karar verdi.

Heyet ayrıca bilirkişiden dosya kapsamına göre, Yeşildağ’ın ölüm olayı ile ilgili olabilecek bir yazışmasının bulunup bulunmadığı, Yeşildağ ve sanıkların uyuşturucu yönünün araştırılması, sanıkların telefon görüşmelerinde birbirleri ile hakaret içerikli konuşup konuşmadığının tespitini istedi. Duruşma, emniyetten gelecek verilerin bilirkişi tarafından incelenmesi için ertelendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.