Site Rengi

HABER ÖZETİ
Erdoğan’dan Netenyahu itine tarihi ayar: Size Kudüs’ün Çakıl Taşını Bile Vermeyiz!.
Trump 25 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ağırlayacak..
İstanbul’da metrelerce uzayan İpHone kuyruğu!.
YSK’dan merakla beklenen açıklama geldi!.
AK Parti’de istifa depremi!. 2 İl Başkanı art arda görevden çekildi!.
Orman yangınlarında hayatını kaybedenler şehit sayılacak..
Bir rüşvet operasyonu da AK Partili belediyeye!.
Sapkınlığa ilk destek yine CHP’den geldi!.
CHP’deki rüşvet dağılımında aslan payını Ekrem’in reklamcısı kapmış!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Afet Bakanlığı kuruluyor!.
Rusya’da 7,8 büyüklüğünde deprem!. Tsunami uyarısı yapıldı!.
Gölge Başkan da Ekrem’i satıp istifa etti!.
Bahçeli’den ABD-İsrail koalisyonuna karşı Türkiye-Rusya-Çin koalisyonu önerisi..
Sapkın şarkıya mahkeme kararı ile erişim yasağı!.
İBB‘deki yolsuzluk skandalının nasıl patladığı ortaya çıktı!.
Pilot ve hosteslerin mide bulandıran seks grubu skandalı!.
Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını düşürdü..
Diyanet İşleri Başkanlığı’na Safi Arpaguş atandı..
Bakanlıktan cinsel sapıklığa jet müdahale!.
CHP’li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı
FED merakla beklenen faiz kararını açıkladı..
Zelensky Putin ile savaşa devam etmek için sponsor arıyor!.
Peker’in avukatı davayı üstlendi, Minguzzi ailesine gelen tehdit mesajları bıçak gibi kesildi!.
Erdoğan’dan Netenyahu’ya yanıt: KUYRUK ACISI HİÇ BİR ZAMAN GEÇMEYECEK!.
Fazıl Say’dan laikleri ters köşe yapacak Gazze açıklaması!.
Dezenfektan satıcısı Bakan 53 ay sonra ortaya çıktı!.
CHP’li Bayrampaşa Belediye başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Erdoğan’ın sözleri Netenyahu itini adeta kudurttu!.
Kahpe İsrail Yemen’i bombardıman altına aldı!.
CHP’den Kılıçdaroğlu’na açık çağrı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

8,8’lik deprem ve tsunaminin ardından şimdi de yanardağ patlaması!.

8,8’lik deprem ve tsunaminin ardından şimdi de yanardağ patlaması!.

Kamçatka’yı vuran 8.8’lik deprem 4 ülkede hissedildi!. 5 metrelik dev tsunami dalgaları Rus sahillerini vurduktan saatler sonra bölgedeki Klyuchevskoy yanardağı patladı!.

Rusya’daki Klyuchevskoy yanardağı patladı. Rusya’nın uzak doğusundaki Kamçatka yarımadasında bulunan Klyuchevskoy yanardağı, Çarşamba günü Pasifik’te meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremin ardından patlamaya başladı.

Rus devlet haber ajansı RIA bilgiyi doğruladı. Yetkililer, Çarşamba sabahı Rusya’da meydana gelen şiddetli depremin ülkenin doğu kıyısında 5 metreye varan bir tsunamiye neden olduğunu, binalara zarar verdiğini ve bölgede ve Japonya’nın doğu kıyısının büyük bir kısmında tahliye uyarıları yapılmasına neden olduğunu söyledi..

8.8 ŞİDDETİNDE DEPREM

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), Rusya’nın Kamçatka Yarımadası açıklarında Türkiye saati ile 02.24’te 8.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Deprem bugüne dek dünyada kaydedilmiş en büyük 10 deprem arasına girdi. Depremle açığa çıkan enerjinin Hiroşima’ya atılan atom bombası kadar olduğu belirtiliyor.

Depremin ardından en şiddetlisi 7 büyüklüğünde çok sayıda artçı sarsıntı da meydana geldi. Büyüklükleri 2 ile 5 arasında değişen 30 artçı sarsıntı kaydedildiği açıklandı.

Sarsıntılardan sonra Rusya’nın kıyılarına 4 ila 5 metre büyüklüğünde tsunami dalgaları vurdu. Şehirler sular altında kaldı. Mucize eseri ölümler yaşanmadı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Kamçatka’daki depremin ardından meydana gelen tsunami nedeniyle Severo-Kurilsk şehrinin bir kısmının sular altında kaldığını bildirdi.

Ancak mucizevi bir şekilde, Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre depremin ardından can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

AMELİYATTA YAKALANDILAR, HASTAYA SİPER OLDULAR

Kamçatka’daki Petropavlovsk Hastanesi’nde doktorların depreme ameliyat anında yakalandı.

Ancak doktorlar korkup kaçmak yerine açık ameliyat yaptıkları hastayı vücutlarıyla siper ettiler.

Açık ameliyat sırasında depreme yakalan talihsiz hastayı, ameliyatı yapan doktorlar korudu. Hastanın kılına bile zarar gelmedi.

Doktorlar, sarsıntılar bittikten sonra ameliyatı tamamlayarak hastanın yarasını kapadı. Hastanenin büyük bir kısmı tahliye edilse de hasta ayılana kadar yoğun bakımda tutuldu.

Rusya Sağlık Bakanlığı, cesur doktorların profesyonel tavrını takdir etti. Hastanın durmunun iyi olduğunu belirten bakanlık, doktorların kahramanca eylemlerini tebrik etti.

DEPREMDE CAN KAYBI YAŞANMADI

Kamçatka Tsunami İzleme ve Öneri Merkezinin Severo-Kurilsk Bölgesi’ndeki Paramuşir ve Şumşu adalarına yaklaşan bir dalga olduğunu duyurduğu aktarılan açıklamada, “Tsunami dalgası Severo-Kurilsk liman kentini ve Alaid ismindeki bir balıkçılık işletmesini yer yer sular altında bıraktı. Halk tahliye edildi.” ifadeleri kullanıldı.Durumun kontrol altında olduğu vurgulanan açıklamada, tüm görevlilerin çalışmaya devam ettiği belirtildi..

Merkez üssü Kamçatka yarımadasındaki Petropavlosvk-Kamçatskiy kentinin 119 kilometre güneydoğusu olduğu belirlendi.

8,8 olarak kaydedilen depremin 2011 yılında Japonya’da meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki depremden bu yana ölçülen en büyük deprem olduğu ifade edildi.

FUKUSHIMA TAHLİYE EDİLDİ

Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido Adası’ndan ülkenin güneydoğusundaki Wakayama eyaletine kadar uzanan Pasifik kıyısı boyunca 3 metreye kadar ulaşabilecek tsunami uyarısı verildi.

Japonya devlet televizyonu NHK’nin haberine göre yetkililer, 3 metreye kadar ulaşabilecek tsunami uyarısının ardından “tüm uyarılar kaldırılana” kadar bölgeyi tahliye etme çağrısında bulundu.

Depremler sonrası, Miyagi eyaletindeki İşinomaki limanında 50 santimetrelik, Tokaçi limanında 40 santimetrelik bir tsunami ve Hokkaido’nun güneydoğu kesimindeki Erimo kasabasında 30 santimetrelik bir dalga kaydedildi.

Daha önce 2011 yılındaki tsunamide zarar gören Fukushima nükleer reaktörünün bulunduğu Fukushima eyaleti de boşaltıldı. Ancak büyük bir tsunaminin kıyıları vurmaması sonucu acil durum uyarısı, dikkat uyarısına düşürüldü.

HAWAİİ ALARMA GEÇTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Pasifik Okyanusu’nda meydana gelen büyük deprem nedeniyle Hawaii’de yaşayanlar için Tsunami Uyarısı’nın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Trump, Truth Social hesabından konuya ilişkin mesaj paylaştı.Alaska ve ABD Pasifik kıyısı için ise “Tsunami İzleme” durumunun geçerli olduğunu belirten Trump, Japonya’nın da tehlike altında olduğunu bildirdi.

ABD’de Hawaii Valisi Josh Green, Rusya’nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası yakınlarında meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından eyaleti vurması öngörülen tsunaminin belirli bölgelerle sınırlı kalmayıp “adaların etrafını saracağını” belirterek, vatandaşlara kıyı bölgelerini derhal tahliye etme çağrısı yaptı.

Bu açıklamadan kısa süre sonra Hawaii’de olağanüstü hal ilan edildi. Yükselen sular sebebiyle Hawaii’nin bazı bölgelerinde su baskınları yaşandı.

Ancak dev bir tsunami kıyılara vurmayınca olağanüstü hal ilan edildi, krizi seviyesi düşürüldü.

KALİFORNİYA BEKLEMEDE

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde ise tsunami kıyıya doğru yol almaya devam ediyor. 1,2 metre büyüklüğündeki dalgalar ABD’nin batı sahillerine doğru ilerlemeye devam ediyor.

Kaliforniya polisi helikopterler kullanarak vatandaşları yüksek yerlere çıkmaları konusunda uyardı. Ancak dalgaların kıyı şeridinde sınırlı bir hasar vermesi bekleniyor.

Buna rağmen uzmanlar, tsunami gibi doğa olaylarının tamamıyla tahmin edilemeyeceğini vurguluyor. Bu sebeple vatandaşların önlem alması gerektiğinin altı çiziliyor.

10 GÜN ÖNCE DE 7,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLE SARSILMIŞTI

Rusya’nın Kamçatka Yarımadası geçtiğimiz 20 Temmuz’da 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Depremin yarımadadaki Petropavlosvk-Kamçatski kentine 115 kilometre mesafede, Büyük Okyanus açıklarında meydana geldiği açıklanmıştı.

1952’den bu yana meydana gelen en büyük deprem

Kamçatka bölgesinde meydana gelen depremin 1952’den bu yana bölgede meydana gelen en şiddetli deprem olduğu belirlendi. Uzmanlara göre artçı sarsıntıların 7,5’e kadar çıkması bekleniyor..
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.