Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
0,20 promil alkollü trafiğe çıkanın ehliyetine el konulacak!.
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
Petrolün varil fiyatı 100 dolara dayandı!.
İran’a saldırmanın maliyeti ABD’ye 37,5 milyar dolara patladı!.
Neidüğü belli olmayan çetelere aparatlık yapan sözde çocuklara müebbet hapis geliyor!.
İlk tebrik her zaman ki gibi Almanlar’dan..
Tezkere Meclis’ten geçti.. Mehmetçik 2 yıl daha Somali’de..
Haluk Levent irk Oğuzhan Uğur aynı cezaevine gönderildi!.
YKS klavuzu açıklandı.. Tercihler 29 Temmuz’da başlıyor..
Dünya Kupası kuralları Süper Lig’e geliyor..
Motorin fiyatı gelen son zam ile 75 TL’yi geçti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İyice köşeye sıkışan PKK, Sincar’dan da çekildi!.

İyice köşeye sıkışan PKK, Sincar’dan da çekildi!.
01.12.2020
A+
A-

Rudaw’da yer alan habere göre PKK terör örgütü ve PKK’ya yakınlığı ile bilinen YBŞ birliklerinin Sincar’dan çekildiği öğrenildi.

Hanesor Meclisi Başkanı Dahil Murad, Rudaw muhabiri Tahsin Kasım’a konuştu. Murad, “Şengal’deki (Sincar) tüm taraflar Erbil ile Bağdat arasında imzalanan anlaşmanın hayata geçmesi konusunda ikna oldu.” dedi. PKK terör örgütü ile PKK’ya yakın YBŞ birliklerinin Şengal kent merkezindeki yerlerini Irak Federal Polisi’ne devrederek çekildiklerini söyleyen Murad, “Bugün, Irak ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında, Şengal’in durumunun normalleştirilmesi için imzalanan anlaşmanın meyvelerini alıyoruz.” dedi.

Yerlerine Irak Federal Polisi yerleşti

Şengal Kaymakamı Mehma Halil de, Şengal Direniş Birlikleri’nin (YBŞ) askeri güçlerini Şengal kent merkezinden çekerek Şengal Dağı’na kaydırdığını bildirdi. Irak Federal Polisleri’nin YBŞ’den boşalan karakollara yerleştiğini vurgulayan Halil, “Örgüt üyelerinin büyük bölümü çekilmiş olsa da bazılarının hala Şingar’da olduğunu biliyoruz. Onların da çekilmekten başka şansı kalmadı.” diye konuştu.

Şengal Anlaşması’nın detayları:

Şengal’de güvenlik ve istikrarın sağlanması, Şengal halkının her türlü sorununun anayasaya göre çözülmesi, göç edenlerin evlerine dönmesi ve idari ve güvenlik erklerinin yeniden örgütlendirilmesi konusunda tarafların Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert’ın da gözetiminde imzaladıkları anlaşmada şu maddeler yer alıyor:

1. Yönetim konusu:

– Şengal’e bağımsız bir kişinin kaymakam olarak seçilecek. Seçilen kişinin yasalar karşısında herhangi bir engelinin bulunmaması esas alınacak.

– Kaymakamın belirlenmesinin ardından her iki taraf arasında kurulacak ortak komisyon tarafından bölgedeki diğer idari makamlar gözden geçirilecek.

2. Güvenlik konusu:

– Yalnızca yerel polis ve Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı ile Ulusal İstihbarat Servisi ilçenin güvenliğinden sorumludur ve diğer tüm silahlı güçler Şengal’den uzaklaştırılacak.

– İç güvenlik güçlerinin desteklenmesi amacıyla 2 bin 500 kişilik bir güvenlik gücü olşuturulacak. Bu güç içerisindeki görev dağılımı adil şekilde yapılacak ve kamplarda yaşayan göçzedelerin katılımı gözönünde bulundurulacak.

– Şengal ve çevresinde PKK ve ona bağlı güçlerin varlığına son verilecek. PKK’ye bağlı güçlerin bölgede herhangi bir rol üstlenmesine müsaade edilmeyecek.

3 – Yeniden inşa konusu:

– İlçesinin yeninden inşası için Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetleri tarafından ortak bir komisyon kurulacak, Irak ve Kürdistan Bölgesi başbakanları ile Ninova Valisi tarafından bu komisyonun düzeyi ve amaçları bellirlenecek.

– Ayrıca, idare ve güvenlik konularında alınan kararların hayata geçirilmesini yerinde denetleyecek ortak bir komisyon oluşturulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.