Site Rengi

HABER ÖZETİ
Zincir Market Çetesi üreticiden 30-40 liraya aldığı ürünleri 180-200 liraya satıyor!.
İran halkı ABD ile yapılan ateşkesi protesto etmek için tekrar meydanlarda..
İran ABD’ye rest çekti: İsrail Lübnan’a Saldırıları Durdurmazsa Ateşkes Biter!.
İran İsrail’in Lübnan’a saldırılarına devam etmesi nedeni ile Hürmüz’ü yeniden kapattı!.
İsrail medyası Trump ve Netenyahu’yu yerden yere vurdu!.
Yenilgiyi hazmedemeyen ABD atıp tutmaya devam ediyor..
Katiller ordusu İsrail Lübnan’da katliam yapıyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD İran ateşkessi ile ilgili açıklama..
Tehditler savuran Trump neden dansöz gibi kıvırdı!.
İran’dan Trump’a “Kumarbaz Kaybetti” manşeti!.
ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesin ardından akaryakıtta indirim bekleniyor..
İran’dan ateşkes sonrası zafer açıklaması..
Ateşkes anlaşmasının ardından altın, gümüş ve bitcoinde hızlı yükselişler başladı..
Ateşkes anlaşmasından sonra petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı..
İran: ABD’yi 10 maddelik planı kabul etmeye zorlayarak tarihi bir zafer elde ettik..
Ateşkesin ardından Hürmüz Boğazı tekrar geçişlere açılıyor..
ABD ile İran arasında iki haftalık ateşkes..
İsrailli Kuduz Köpek Türk dizisinin yıldızını hedef aldı..
Ünlü teknik adam Lucescu hayatını kaybetti..
İranlı kadınlar ABD saldırısına karşı nöbette..
ABD Başkanı Trump: İRAN MEDENİYETİ BU GECE YOK OLACAK!.
İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğuna saldıranların kimlikleri belli oldu..
İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu‘na silahlı saldırı!.
CHP’li Üsküdar Belediyesinde ele geçirilen valizler dolusu rüşvet paraları ifşa oldu..
Üsküdar Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Yunanistan’dan Kahpe İsrail’e 750 milyon dolarlık silah satışı!.
Netenyahu Trump’ı ateşkes yapmaması için Epstein üzerinden tehdit etmeye devam ediyor!.
CHP’nin ara seçim çakallığına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan veto!.
Trump İran’ın elinden kaçıp kurtulmanın yollarını arıyor..
MHP İstanbul İl Başkanlığı ve 39 ilçe başkanlığını feshetti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MEB’den YKS ve LGS açıklaması…

MEB’den YKS ve LGS açıklaması…
02.12.2020
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS sınavlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, sınavların kapsamında bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi.

Pandemi sürecinde eğitimde sınavların ertelenmesiyle birlikte LGS ve YKS sınavının müfredatında bir değişiklik yaşanacak mı sorusu akıllarda dolaşıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Tüm müfredattan sorumlu olacaklar

“Merkezi sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayıp, öğrencilerimiz tüm müfredattan sorumlu olacaktır. Süreçle ilgili önümüzdeki aylarda önemli bir değişiklik olması durumunda konu tekrar değerlendirilebilecektir.

Öğrencilere destek ve tavsiye

Öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynaklar sunulacak ve bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılanmaya devam edilecektir. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaynak desteklerini artıracaktır. Daha önce de olduğu gibi her ay örnek soru kitapçıkları yayımlanmaya devam edecektir. Ayrıca, bu sene her ay 8. sınıf öğrencilerine yönelik çalışma fasikülleri yayımlanacaktır. Öğrencilerin örnek soruları ve sağlanan kaynak desteklerini yakından takip etmeleri özellikle tavsiye edilmektedir” denildi.

LGS aralık ayı örnek soru kitapçığı yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan yazılı açıklamada, LGS kapsamında düzenlenecek merkezî sınava katılacak öğrenciler için hazırlanan bu yılki ilk örnek soru kitapçığının aralık ayı itibarıyla 8’inci sınıf öğrencilerinin kullanımına sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, örnek soru kitapçıklarının 2018-2019 öğretim yılından beri yayımlandığı, 2019-2020 öğretim yılında Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil (İngilizce) dersleri ile ilgili toplam 450 örnek sorunun yayımlandığı hatırlatıldı. Kullanıma sunulan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı aralık ayı örnek sorularında, Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden 10’ar, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil (İngilizce) derslerinden 5’er soru yayımlandı. Örnek soruların, 6 Haziran 2021’de gerçekleştirilecek LGS’ye yönelik olarak öğrencilere destek sağlamak amacıyla her ay yayımlanmaya devam edeceği bildirildi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.