Site Rengi

HABER ÖZETİ
Aselsan 30 milyar doları aşan ilk Türk şirketi olarak tarihe geçti..
Haydut Trump’tan İranlı protestoculara “Yakıp Yıkmaya Devam Edin” çağrısı!.
Bülent Arınç’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uyuşturucu ile mücadele kurumu çağrısı!.
Uyuşturucu ve kumar operasyonunda İmamoğlu’na ait özel jet detayı!.
Köşeye sıkışan YPG’li teröristler her türlü kahpeliği yapmaya başladı!.
İran’da rejim destekçileri de meydanlara indi!.
YÖK’ten üniversitelere Cuma Namazı talimatı..
AK Parti’den İran açıklaması..
İran’daki o fotoğrafın arkasından bakın kim çıktı!.
Pehlevi itinden Trump’a İran çağrısı: Ortak Olalım!.
Altın ve Para piyasaları alev alev yanıyor!.
Özgür Özel’in Yağmur Duası saçmalıklarına Bakan Yumaklı’dan tokat gibi cevap!.
İran’daki protestolarda ölü sayısı 500’ü geçti!.
İstanbul’da kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi..
Netenyahu itinden İran’daki protestoculara destek açıklaması..
Haydut Trump şimdi de gözünü Küba’nın yeraltı kaynaklarına dikti!.
İran’daki ABD destekli protestolarda ölü sayısı 216’ya yükseldi!.
Halep PKK/SDG pisliklerinden tamamen temizlendi!.
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
Üzerinde uyuşturucu bulunan Can Yaman anında paketlendi!.
Yeniden Refah Partili İl Başkanı gazeteciyi ayağından vurdu!.
Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu..
İzmir’de çöp ve susuzluk salgın hastalıkları beraberinde getirdi!.
Kumar borcunu rüşvetle ödeyen CHP’li başkan yardımcısı tutuklandı!.
Sırtımızda kambur olan KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL oldu..
İstanbullular Dikkat!. Fırtına 90 KM hızla geliyor!.
İmamoğlu Suç Örgütü davasında karar açıklandı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Abdulkadir Selvi son anketi açıkladı: “Kılıçdaroğlu, seçimde aday olursa tablo tersine dönüyor!.”

Abdulkadir Selvi son anketi açıkladı: “Kılıçdaroğlu, seçimde aday olursa tablo tersine dönüyor!.”
14.12.2020
A+
A-

Optimar Araştırma’nın son anket sonuçlarını gazeteci yazar Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında aday olması durumunda tablonun tam tersine döndüğünü belirterek, ”Kılıçdaroğlu’nun adaylığına en çok Erdoğan sevinir demiştim. Anket onu doğruluyor. Kılıçdaroğlu ile yarıştığı takdirde Erdoğan, yüzde 47.8’le kazanıyor” ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir SelviOptimar Araştırma‘nın son anketindeki verileri bugünkü köşesinde değerlendirdi.

Selvi, “Anketten sürpriz sonuçlar çıktı, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın karşısında aday olarak çıkması durumunda tablo tam tersine dönüyor” yorumunu yaptı.

”Kime oy vereceksiniz?”

Selvi yazısında, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz’ anketinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 33.8’le ilk sırada geliyor. Son dönemlerdeki tırmanışı sürdüren Mansur Yavaş yüzde 6.6’yla ikinci sıraya yerleşirken, Ekrem İmamoğlu 4.7’yle altıncı sıraya gerilemiş durumda. Mansur Yavaş’tan sonra 5.1’le Meral Akşener geliyor. Kılıçdaroğlu ise 4.5’le 7’nci sırada yer alıyor.” ifadesini kullandı.

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda iki itirazım var”

Hürriyet yazarı, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda iki itirazım var. Erdoğan’ın adaylığı net. Ama onun karşısına muhalefet ortak aday mı çıkaracak yoksa çoklu adayla mı seçimlere gideceğiz, bu çok önemli bir nokta. İkincisi ise seçim konjonktürüne girilmeden ve adaylar ortaya çıkmadan yapılacak ölçümler gerçekçi olmaz. Sadece bugünü yansıtır. Çünkü seçimin bir ruhu var. Erdoğan’ın karşısında en güçlü aday kimse, muhalefetin orada toplanacağı belli. Ekmeleddin İhsanoğlu bile yüzde 38.44 oranında oy aldı.”

“Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda tablo tam tersine dönüyor”

Selvi yazısının devamında, “Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de en beğenilen siyasetçiler araştırmasında yedinci sırada gelmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında cumhurbaşkanı adayı olması durumunda tablo tam tersine dönüyor. Optimar’ın “Son turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu kalsa oyunuza kime verirsiniz” sorusuna ankete katılanların yüzde 42.2’si Kılıçdaroğlu diyor. Neredeyse CHP’nin iki katı bir oy oranına ulaşıyor. Ha, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına en çok Erdoğan sevinir demiştim. Anket onu doğruluyor. Kılıçdaroğlu ile yarıştığı takdirde Erdoğan, yüzde 47.8’le kazanıyor.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.